ماهان شبکه ایرانیان

آزمایش تلسکوپ ویژه ردیابی خودکار سیارک‌ها

آزمایشی که قرار است انجام شود پیش‌درآمدی است بر یک شبکه از تلسکوپ‌های خودکار که مشترکا توسط رصدخانه جنوب اروپا و آژانس فضایی اروپا توسعه داده شده‌اند.

تلسکوپ

اخترشناسان روز سه‌شنبه 7 اردیبهشت (27 آوریل) اعلام کردند که نوعی تلسکوپ جدید را در رصدخانه جنوب اروپا به راه انداخته‌اند تا به طور خودکار هر سیارکی که ممکن است برای زمین خطر به حساب آید، شناسایی کند.

این تلسکوپ کوچک 56 سانتی‌متری که در رصدخانه لاسیلا در شیلی نصب شده است با یک تلکسوپ دوقلوی نصب شده در رصدخانه سبروس در آبیلای اسپانیا کار می‌کند. در آزمایش تدارک دیده شده توسط رصدخانه جنوب اروپا یکی از این دو تلسکوپ باید جسم خارجی در فضا را تشخیص دهد و دیگری به دنبال ردیابی آن برود.

آزمایشی که قرار است انجام شود پیش‌درآمدی است بر یک شبکه از تلسکوپ‌های خودکار که مشترکا توسط رصدخانه جنوب اروپا و آژانس فضایی اروپا توسعه داده شده‌اند.

این پروژه که Flyeye نام دارد، آسمان شب را برای اجسام با سرعت بالا رصد می‌کند و مواردی را که می‌توانند تهدیدزا باشند، برای تحقیقات بیشتر پرچم‌گذاری می‌کند.

بیش از 900 هزار سیارک در منظومه شمسی لیست‌برداری شده‌اند و حدود 25 هزار سیاره نیز دارای مدار هستند که می‌توانند به سمت زمین نزدیک شوند. آژانس فضایی اروپا پیشتر بیش از 1000 نوع از این اجرام سماوی را به ثبت رسانده و از نزدیک آن‌ها را ردیابی می‌کند.

عبور شهاب‌سنگ‌ها از جو و اصابت آن‌ها به زمین پدیده‌ای نادر به شمار می‌رود، با این حال چنین اتفاقی در برخی موارد می‌تواند خطرناک باشد.

شهاب‌سنگی که در سال 2013 در حوالی منطقه چلیابینسک روسیه سقوط کرد باعث شکستن شیشه‌های محل شد و ترکش‌هایش صد‌ها نفر را زخمی کرد. دانشمندان می‌گویند تعداد زیادی از اجرام سرگردان در فضا وجود دارند که تا کنون کشف و ردیابی نشده‌اند و در صورت برخورد به مناطق پرجمعیت می‌توانند خسارت قابل توجهی وارد کنند.

اولین تلسکوپ از شبکه توسعه‌یافته Flyeye قرار است سال آینده در سیسیل ایتالیا نصب شود.

منبع: یورونیوز
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی