براساس این گزارش، دستور جلسه مجمع عمومی عادی سالانه شرکت ملی صنایع مس شامل استماع گزارش عملکرد هیاتمدیره برای سال مالی منتهی به 30 اسفند 1399 استماع گزارش حسابرس و بازرس قانونی شرکت در مورد حسابها و عملکرد سال مالی مذکور، بررسی و تصویب ترازنامه و سایر صورتهای مالی مربوط به این سال، تصمیمگیری در خصوص سود تقسیمی، انتخاب اعضای هیاتمدیره، انتخاب حسابرس و بازرس قانونی اصلی و علیالبدل برای سال مالی 1400 بود.
علاوه بر این با تصویب مجمع عمومی روزنامههای کثیرالانتشار «دنیایاقتصاد» و «جهانصنعت» بهعنوان روزنامههای رسمی شرکت ملی مس در سال مالی 1400 انتخاب شدند.
همچنین موسسه حسابرسی ایران مشهود بهعنوان حسابرس قانونی این شرکت و شرکت موسسه دش و همکاران بهعنوان علیالبدل انتخاب شدند.
در پایان این جلسه انتخاب اعضای هیاتمدیره در دستور کار قرار گرفت که بر این اساس، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، موسسه صندوق بازنشستگی شرکت ملی صنایع مس ایران، شرکت سرمایهگذاری صدر تامین، شرکت فولادمبارکه و شرکت سرمایهگذاری خراسان جنوبی بهعنوان هیات مدیره جدید شرکت ملی صنایع مس ایران معرفی شدند.
عملکرد ملی مس در سهماه نخست سالجاری جلوتر از برنامه
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در این مجمع با اعلام خبر خوب سودآوری چشمگیر شرکت مس طی سه ماه نخست سالجاری خطاب به سهامداران «فملی» گفت: در بهار امسال 9500میلیارد تومان سود خالص در شرکت ملی صنایع مس ایران حاصل شد که بیانگر یک حرکت صعودی و شفاف و روشن برای مس و سهامداران این شرکت است.
اردشیر سعد محمدی با بیان اینکه در همه حوزههای تولیدی در 3ماهه نخست سال جاری از برنامه جلوتر هستیم، گفت: استخراج مس در سالجاری 10درصد از برنامه جلوتر است.
وی افزود: تولید کاتد در 3ماهه نخست سالجاری نسبت به مدت سال گذشته 5/ 9درصد و تولید کنسانتره مس رشد 4درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است.
سرمایهگذاری 110هزار میلیارد تومانی طی 4 سال آینده
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با تاکید بر اینکه با اجرای پروژههای توسعهای جزو 10شرکت برتر دنیا در تولید مس میشویم، گفت: طی 4 سال آینده 110هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری جدید خواهیم داشت و درآمد شرکت به 4میلیارد دلار ارتقا پیدا خواهد کرد.
در حوزه زیرساختهای توسعه نگرانی وجود ندارد
سعدمحمدی در خصوص زیربناها گفت: زیربناها یکی از استراتژیکیترین اصولی است که برای توسعه معادن باید موردتوجه قرار گیرد. در همین راستا شرکت مس برای تهیه آب مورد نیاز در پروژه آبرسانی از خلیجفارس به همراه گلگهر و چادرملو ورود کرده که فاز نخست آن در پایان سال گذشته اجرایی شد و آب خلیجفارس به سرچشمه رسید.
وی در ادامه به پروژههای تولید برق اشاره کرد و افزود: برای تامین برق مورد نیاز دو نیروگاه تولید برق را راهاندازی کرده و در دستور کار داریم.
سعد محمدی در توضیح بیشتر این پروژهها خاطرنشان کرد: برای تامین برق موردنیاز شرکت یک نیروگاه 500 مگاوات متعلق به زیرمجموعه مس در سمنگان کرمان وجود دارد، اما برای پروژههای بعدی شرکت در آینده با همکاری ایمیدرو سرمایهگذاری برای نیروگاه برق 800 مگاواتی (یک نیروگاه 500 مگاواتی در کرمان و یک نیروگاه 300 مگاواتی در آذربایجان شرقی) در دستور کار قرار دارد.
کشف معدن مس سریدون خبری خوش برای سهامداران
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران تصریح کرد: در سال گذشته یکمیلیارد تن ذخیره جدید مس کشف شد. همچنین معدن جدید سریدون نیز کشفشده که تا پایان سال ذخیره 5/ 1میلیارد تنی آن قطعی و بهطور رسمی اعلام میشود.
سعد محمدی با اشاره به اینکه تا پایان سال ذخایر قطعی کشور بهشدت افزایش خواهد یافت، افزود: در سال 1399 به میزان 100هزار متر حفاری کردیم که در سال 1400 این عدد به 150هزار متر افزایش مییابد. در همین راستا طی 4 ماه نخست امسال حدود 44هزار متر حفاری اکتشافی انجام دادیم و 15 دستگاه حفاری خریداری کردیم. آخرین عمق حفاری انجام شده نیز به عمق یکهزار و 273 متر بوده که در خردادماه انجام شد که رکورد تاریخی در این زمینه محسوب میشود.
وی با بیان اینکه خوشبختانه ذخیره شرکت مس در سال گذشته از 8میلیارد تن عبور کرده است، گفت: 870میلیون تن ذخایر بینالمللی مس خالص بوده و ذخایر ایران بیش از 40میلیون تن مس خالص است و امیدواریم تا سال آینده به رتبه 6 جهانی برسیم.
رشد 88 درصدی درفروش
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به ثبت فروش 42هزار میلیارد تومانی شرکت مس برای نخستین بار در سال گذشته گفت: در سال 1399 رشد فروش 88درصدی نسبت به سال 1398 داشتهایم.
سعدمحمدی با اشاره به بازدهی سهام شرکت ملی صنایع مس ایران در طول 15 سال گذشته، اظهار کرد: سال گذشته ارزش سهام شرکت 282درصد رشد داشت و جزو شرکتهای برتر بورسی قرار گرفت.
به گفته سعد محمدی، ارزش بازار این شرکت در پایان سال گذشته به 272هزار میلیارد تومان رسید.
نشانههای اقتصادی حاکی از افزایش تقاضای مس است
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به رشد اقتصادی دنیا که در سال 2020 منفی 5/ 3 بوده است، این رقم را برای سال 2021 مثبت ارزیابی کرد و گفت: این مهم نشاندهنده این است که دنیا بر ویروس کرونا غلبه کرده و شرکت ملی مس هم بهعنوان جزئی از اقتصاد کشور باید در این راستا هدفمند و با برنامه حرکت کند.
سعدمحمدی تصریح کرد: در سال 2025 برای چین تولید 10میلیون و 556هزار تن کاتد با سهم 11/ 42درصدی پیشبینی میشود، اما سهم شیلی با توجه به کاهش عیار معادن آن به 8/ 8درصد میرسد.
به گفته وی، چین، ژاپن و کرهجنوبی 3 کشور برتر تولیدکننده مس در سالهای 2020 تا 2025 با بیش از 85درصد سهم آسیا خواهند بود.
سعد محمدی ادامه داد: مصرف مس در چین، آمریکا و آلمان بالا است. به همین دلیل میتوان چین را بازاری مناسب برای ایران دانست.
مدیرعامل فملی اظهار کرد: با افزایش جمعیت جهان به بالای 8میلیارد نفر طی 15سال آینده و افزایش سرانه مصرف با افزایش تقاضا در بازارهای جهانی مواجه خواهیم شد.سعدمحمدی با اشاره به سرانه مصرف فلز سرخ در دنیا اضافه کرد: سرانه مصرف مس در دنیا 2/ 3 کیلوگرم به ازای هر نفر است که سالانه رشد 5/ 0 درصدی برای آن پیشبینی میشود. در سال جاری میلادی نیز مصرف از 5/ 22 میلیون تن در 2020 به میزان 9/ 28 میلیون تن در 2021 میرسد.
وی همچنین با اشاره به افزایش تقاضا برای مس بیان کرد: تا سال 2050 سرمایهگذاری 4هزار میلیارد دلاری روی زیرساختها بهویژه حوزه انرژیهای تجدیدپذیر صورت خواهد گرفت که نشان از تقاضای بالا برای مس خواهد بود.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران، کشورهای همسایه ایران در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر سرمایهگذاریهای بزرگی داشتهاند، در شرکت مس نیز باید به دنبال سرمایهگذاری روی انرژیهای تجدیدپذیر باشیم.
سعدمحمدی تصریح کرد: در سال 2018 سهم نفت از انرژی 37درصد و برق 21درصد بود، اما در سال 2050 سهم نفت به 14درصد و برق به 41درصد خواهد رسید. بنابراین برای رسیدن به این هدف، تنها مس است که میتواند به رشد صنعت برق در دنیا به دلیل خواص الکتریسیته کمک کند.
وی درباره سرمایهگذاریهای انجام شده در حوزه مس، اظهار کرد: در حال حاضر، در دنیا 199پروژه سرمایهگذاری محتمل و ممکن روی مس در حال انجام است. درمجموع 10میلیون و 600هزار تن تولید جدید تا سال 2031 اتفاق خواهد افتاد که کشور ما بخشی از این افزایش تولید را بر عهده خواهد داشت. اگر همسو با اقتصاد بینالملل تنظیم نکنیم، عقب خواهیم افتاد.
وی تاکید کرد: دنیا به دنبال پروژههای بزرگ است، اما به دلیل وضعیت خوب مس پروژههای زیر 50 هزار تن هم موردتوجه است. پروژههای در دست اقدام کشور شیلی مجموع هزینههای سرمایهگذاری نزدیک به 27میلیارد دلار و مجموع مس محتوای قابل تولید یکمیلیون و 228 هزار تن است، میانگین وزنی هزینه سرمایه بری نزدیک به 22هزار دلار برای هر تن است.
به گفته سعد محمدی، درنتیجه این تغییر و تحولات است که مس یک عنصر استراتژیک از سوی اتحادیه اروپا اعلام شده و جزو 10 اولویت اول سرمایهگذاری طی سالهای پیش رو است.
توسعه در صنعت مس همسو با تحولات عرضه و تقاضا در دنیا
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان اینکه همه نشانهها و ارزیابیهای اقتصادی حاکی از افزایش تقاضای مس است به سرمایهگذاریهای این شرکت اشاره کرد و گفت: شرکت مس در حال حاضر همسو با شرکتهای بزرگ معدنی دنیا پروژههای زیادی را اجرا کرده است، بهطوریکه ظرفیت کنسانتره ما در آینده نزدیک به 2میلیون و 300هزار تن افزایش خواهد یافت و طی 4 سال آینده درآمد شرکت به بیش از 4 میلیارد دلار افزایش مییابد.
سعدمحمدی تصریح کرد: با توجه به پیشبینی موسسات معتبر بینالمللی اقتصادی مبنی بر افزایش تقاضای مس و رشد قیمتی این فلز طی سالهای پیش رو 29 پروژه توسعهای در دستور کار شرکت قرارگرفته است.
مدیرعامل فملی با بیان اینکه شرکت ملی مس طی 10 سال آینده 600 هزار تن کاتد مس تولید خواهد کرد، اظهار کرد: ظرفیت تولید کنسانتره از یکمیلیون و 100هزار تن به 2میلیون و 300هزار تن و ظرفیت ذوب به 600 هزار تن و ظرفیت تولید معدنی از 184میلیون تن به 310 میلیون تن (استخراج) افزایش مییابد.
سعدمحمدی خاطرنشان کرد: ظرف یک سال آینده 400 هزار تن به ظرفیت کنسانتره شرکت ملی مس اضافه میشود که از لحاظ قیمتی 750میلیون دلار به نرخ امروز به درآمد شرکت اضافه خواهد شد.
به گفته وی، با ریلگذاری و برنامهریزیهای انجام شده، شرکت مس روند صعودی خود را طی خواهد کرد و روند رو به رشد و صعودی را به لحاظ درآمدی برای سهامداران به ارمغان خواهد آورد.
وی با بیان اینکه پروژه درآلو تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد، خبر داد: درهزار در سه ماه اول 1401 به بهرهبرداری میرسد و به ظرفیت کنسانتره اضافه میشود. در فلوتاسیون سرباره سرچشمه سربارهها تبدیل به کنسانتره میشود ما در خاتونآباد این مساله را هم خواهیم داشت. بهزودی کارخانه فلوتاسیون جدید در میدوک افتتاح و خاکهای کمعیار به کنسانتره تبدیل میشود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران عنوان کرد: فلوتاسیون سرچشمه و سونگون تا بهار 1401 به بهرهبرداری میرسد که در کنار سایر طرحها ظرف یک سال آینده حدود 400 هزار تن به ظرفیت کنسانتره شرکت افزوده میشود که با دلار 20 هزارتومانی، 15هزار میلیارد تومان به درآمد شرکت اضافه میشود. علاوه بر آن طرح انتقال اسید مجتمع مس سرچشمه و خاتونآباد به بنادر صادراتی از طریق شبکه ریلی صورت میگیرد تا به اقتصاد کشور در کشاورزی هم کمک کنیم.
سعد محمدی ادامه داد: پروژه ملی انتقال آب خلیجفارس به صنایع جنوب شرق کشور نیز توسط ملی مس صورت خواهد گرفت. نزدیک به 6میلیون مترمکعب خاکبرداری برای فاز 3 کنسانتره صورت گرفت و امسال عملیات اجرایی آن صورت میگیرد. با ذوب، پالایش و اسیدسولفوریک در آذربایجان بازار ترکیه را تصاحب خواهیم کرد، امسال شاهد آغاز پروژه تولید کاتد در سونگون خواهیم بود، همچنین کارخانه آهک اهر افتتاح و کلنگ فاز دو هم زدهشد که کل نیاز آهک آذربایجان را تامین خواهد کرد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر دنیا به سمت معدنکاری زیرزمینی درحرکت است. در همین راستا شرکت ملی مس نیز پروژه معدن مس میدوک را با عیار خوب برای آینده در دستور کار خود دارد که بهصورت زیرزمینی خواهد بود.
رشد 12درصدی تولید کاتد در سال جهش تولید
مدیرعامل فملی درباره تولید در شرکت ملی مس نیز افزود: در بخش تولید در سال گذشته شرکت مس موفق به ثبت رکورد تولید 280هزار و 281 تن کاتد مس شد. این رکورد برای نخستین بار در تاریخ شرکت مس به ثبت رسید.
سعدمحمدی تصریح کرد: درواقع این رکورد با 12درصد رشد نسبت به رکورد قبلی در سال 1398به ثبت رسید. در تولید آند نیز با 8/ 16درصد رشد رکورد جدیدی نسبت به سال 1398 به ثبت رساندیم. 355 هزار و 611 تن آند تولید شد که اتفاق مهمی بود.
وی با بیان اینکه ایران با تولید 314 هزار تن مس محتوی 5/ 1درصد تولید جهانی و 7/ 0 مس پالایش شده را در اختیار دارد، گفت: این شرکت با دستیابی به بیشترین استخراج سنگ سولفور به میزان 53میلیون و 483هزار تن در سال 99 به رکورد جدیدی دست یافته است.
مدیرعامل فملی افزود: در سال گذشته بیش از 184میلیون تن عملیات معدنی در شرکت مس انجام شد. در تولید کنسانتره نیز با یکمیلیون و 200هزار تن موفق به ثبت رکورد شدهایم.
سعدمحمدی افزود: شرکت ملی صنایع مس ایران طی 5 دهه گذشته علاوه بر فعالیت تولیدی در حوزه مس و تولید کاتد مس، در سالهای اخیر با راهاندازی دو طرح زیستمحیطی کارخانه تولید اسیدسولفوریک در سرچشمه و خاتونآباد به ظرفیت تولید بیش از یکمیلیون و 500هزار تن اسیدسولفوریک دست یافته است.
رونمایی از تمبر دستاوردهای شرکت ملی مس
ضمنا در جریان برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه شرکت ملی صنایع مس ایران آیین رونمایی از تمبر «جهش تولید در سال 99» با حضور اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران، دکتر امیر خرمی شاد، عضو هیاتمدیره ایمیدرو و معاون برنامهریزی و توانمندسازی، احمد انارکی محمدی، رئیس هیاتمدیره شرکت مس و اعضای هیاتمدیره و جمعی از معاونان و مدیران شرکت مس برگزار شد.
براساس این گزارش، تمبر جهش تولید در سال 99 به مناسبت و یادبود زحمات تمامی سختکوشان صنعت مس از شمال غربی و جنوب شرقی ایران در خلق و ثبت رکوردهای بیشمار در حوزه تولید و توسعه در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به نام جهش تولید نامگذاری شده بود، طراحی و رونمایی شد.