بانک مرکزی پیش از این در دستورالعمل ابلاغی کارت اعتباری مرابحه به موسسات اعتباری و بانکها تاکید کرده بود که با توجه به ظرفیت بالای عقد مرابحه و کارتهای اعتباری مبتنی بر این عقد که اعطای تسهیلات برای تامین طیف وسیعی از کالاها و خدمات مورد نیاز آحاد جامعه را شامل میشود، این کارتها باید بهتدریج جایگزین تسهیلات متنوع خرد فعلی شبکه بانکی کشور در زمینههای مختلف شود تا از این راه، ضمن تامین نیازهای مالی اقشار مختلف جامعه در زمینههای گوناگون کالایی و خدماتی، فرآیندهای زمانبر و پرهزینه اعطای تسهیلات بانکی کوتاه و انحرافات موجود در مصرف تسهیلات با موضوع قرارداد به حداقل رسانده شود، همچنین براساس این دستورالعمل مقرر شده بود که هریک از بانکها و موسسات اعتباری صرفا مجاز به اعطای یک کارت اعتباری به متقاضیان باشند، اما دریافت کارتهای متعدد از چند بانک یا موسسه اعتباری، منوط به رعایت سقف دریافتی برای هر مشتری، بلامانع است. سقف قبلی پرداخت کارت اعتباری به مشتریان 50میلیون تومان بود که در بخشنامه جدید این سقف به 200 میلیون تومان افزایش یافته است. برخی از تمهیدات دیگری که در دستورالعمل کارت اعتباری در نظر گرفته شده، عبارتند از:
1 -ایجاد امکان بازپرداخت تسهیلات دریافتی با کارت اعتباری مرابحه بهصورت نسیه اقساطی با اقساط حداقل 12 تا حداکثر 36 ماهه، علاوه بر نسیه دفعی.
٢ -الزام به تخفیف حداقل ٩٠ درصد سود مستتر در قسط/ اقساط زودپرداخت (متناسب با مدت باقیمانده تا سررسید قسط/ اقساط پرداخت شده)، در صورت بازپرداخت تمام یا بخشی از تسهیلات کارت اعتباری توسط مشتری پیش از سررسید.
٣ -عدم دریافت سود از مشتری در صورت توافق موسسه اعتباری و پذیرنده کارت، مبنی بر پرداخت مطالبات پذیرنده از سوی موسسه اعتباری (ناشی از استفاده مشتری از کارت اعتباری) در پایان دوره تنفس، مشروط به اینکه مشتری بدهی خود را تا پایان دوره تنفس پرداخت کند.
٤ -ایجاد امکان واریز وجه به کارت اعتباری از سوی مشتری، برای افزایش مبلغ قابل پرداخت در خریدهای با مبالغ بیش از سقفهای تعیین شده با استفاده از کارت اعتباری.