آلتکوینها اما با شتاب نسبتا کمتری از بیتکوین پیروی کردند. اتریوم در روند صعودی اخیر بازار با افزایش ارزشی بیش از 16 درصد توانست تا به کانال 3 هزار و 600 دلاری بازگردد.
گزارش اشتغال ایالاتمتحده، طلا را یک کانال بالا کشید. اونس جهانی که در روز جمعه تا قبل از انتشار گزارش اشتغال آمریکا، محتاطانه رفتار کرد، با انتشار گزارش ضعیف از اشتغالزایی در ماه سپتامبر، صعودی شد و به کانال هزار و 780 دلاری رسید و در حالی که این تحلیلگران در این ماه 500 هزار شغل جدید را پیشبینی کرده بودند، گزارش وزارت کار خبر از اشتغال 194 هزاری داشت. این در حالی است که بهبود اشتغال در این ماه، میتوانست سیگنال کاهش حمایتهای فدرال را برای سرمایهگذاران فعال کند.
شکلگیری موج احساسات صعودی رمزارزها
ارزهای دیجیتال، بار دیگر در مدار صعود قرار گرفتند. بسیاری ارزهای دیجیتال در اواسط ماه مه بعد از شکستن سقفهای تاریخی خود، نزولی شدید را تجربه کردند. ماه اکتبر اما برای آنها نوید رشد و نزدیکشدن به قیمتهای تاریخی را دارد.
بیتکوین که تا 63 هزار دلار پیشروی کرده بود، در ماه مه بیش از 50 درصد از ارزش خود را از دست داد. سایر رمزارزها نیز به دنبال بیتکوین افتهای شدیدی را تجربه کردند. اما با شروع ماه اکتبر و فعال شدن حافظه تاریخی فعالان درباره تاریخچه روشن رمزارزها در سال گذشته در ماههای پایانی سال میلادی، احساسات صعودی در بازار شکل گرفت. فدرال رزرو نیز به این احساسات دامن زد تا بیتکوین بتواند بعد از 5 ماه، دوباره به 55 هزاردلار بازگردد. این در حالی است که بیتکوین در ماه گذشته نیز یک بار برای رسیدن به هدف خود تلاش کرد، اما نتوانست از مقاومت 52 هزار دلاری عبور کند و بیش از یک هفته فاز اصلاحی را تجربه کرد.
تحلیلگران جیپیمورگان افزایش اخیر ارزهای دیجیتال به ویژه بیتکوین را به سرمایهگذاران نهادی که برای پوشش ریسک خود به آن روی آوردهاند، نسبت داده است. اظهارات جدید کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالاتمتحده (SEC) نیز در شکستن مقاومت 52 هزار دلاری بیتکوین نقش مهمی داشت. اخباری که نشان میدهد که فدرال رزرو قصد دارد تا به یک صندوق قابل معامله بورسی بیتکوین مبتنی بر بازار معاملات آتی در ماه جاری اجازه فعالیت دهد.
مانع استارت کاهش حمایتهای اقتصادی
گزارش ناامیدکننده اشتغال آمریکا در روز گذشته منتشر شد که خبر از 194 هزار شغل جدید در ماه سپتامبر داد. اما با این حال نرخ بیکاری ایالاتمتحده به 8/ 4 درصد رسید. طلا که تا پیش از انتشار این گزارش، محتاطانه رفتار میکرد و نوسانی بیش از 5 دلار نداشت، با رسیدن این آمار رشدی تقریبا 20 دلاری را محقق کرد اما پس از آن دوباره رو به کاهش گذاشت و تا ساعت 19:30 به وقت تهران به کانال هزار و 758 دلاری بازگشت.
از آنجا که چندی پیش جروم پاول، رئیس فدرال رزرو ایالاتمتحده، آغاز برنامه کاهش حمایتها را منوط به بهبود اشتغالزایی خوانده بود، با گزارش اخیر اشتغال به نظر میرسد اقتصاد آمریکا برای بازگشت به شرایط عادی پیش از پاندمی کرونا، نیاز به زمان بیشتری دارد که این میتواند سوخت مورد نیاز برای رشد کامودیتیها به ویژه اونس جهانی را برای مدتی تامین کند.