ماهان شبکه ایرانیان

«دنیای‌اقتصاد» بررسی کرد

هزینه تولید هر کیلو عسل طبیعی

دنیای‌اقتصاد: این ماده خوراکی را معجزه طبیعت می‌نامند چراکه علاوه بر طعم و عطر دلپذیر خواص درمانی بسیاری دارد

مشکلات عمده زنبورداران شامل گرانی شکر به عنوان اصلی‌ترین نهاده، افزایش قیمت انواع داروها، سرمازدگی‌ها و بخشی هم مربوط به افزایش هزینه حمل‌ونقل کندوها، برای رسیدن به مناطق خوش آب و هوا می‌شود. قیمت شکر امسال چند بار تغییر کرد به طوری که از اوایل سال از 13‌هزار تومان تا 18‌هزار تومان به صورت فله تحویل داده می‌شد و بنا بر فصل قیمت‌ها نوسان داشت. الان نیز فصلی است که زنبوردار بیشتر شکر مصرف می‌کند  بنابراین قیمت علاوه بر اینکه از سوی بازار بالا می‌رود به دلیل بالا رفتن تقاضا، در بازار نیز باز شاهد افزایش قیمت خواهیم بود.

فعالان این بازار در مورد چالش‌های زنبورداران می‌گویند در بحث بازار عسل معروف‌ترین مشکل پیش رو شکر است که زنبورداران به‌خصوص آنهایی که به اصطلاح «عسل نیمه تغذیه» تولید می‌کنند درگیر آن هستند. به این ترتیب تغییر قیمت شکرکه در ماه‌های گذشته بارها انجام شده باعث می‌شود قیمت عسل دائما تغییر کند. پس می‌توان این طور نتیجه گرفت که شکر برای زنبورداری حکم دلار برای اقتصاد یک مجموعه را دارد که وقتی تغییر می‌کند روی همه چیز صنعت زنبورداری تاثیر می‌گذارد.

    چالش عسل‌های تقلبی

اما موضوع دیگری که بازار عسل در ایران را تهدید می‌کند عسل‌های تقلبی است. در حقیقت حجم بالای عسل تقلبی و غیراستاندارد در بازار علاوه بر اینکه بر صنعت نیمه جان زنبورداری ضربه می‌زند، تهدید جدی نیز برای سلامت خانواده‌هاست. متاسفانه در کشور هیچ‌گونه فرهنگ‌‌‌سازی روی شناخت عسل طبیعی از تقلبی نشده است. با یک جست‌وجوی اینترنتی به راه‌های مختلفی برای تشخیص عسل اصل از تقلبی می‌رسید اما پیش از این و بنابر گفت‌وگویی که یکی از کارشناسان تولید عسل با روزنامه«دنیای‌اقتصاد» داشت، وی تاکید کرده بود که شناسایی عسل اصل از تقلبی بسیار سخت است و این مورد در آزمایشگاه‌ها اثبات می‌شود. درهمین حال اما فعالان این بازار معتقد هستند عسل تقلبی با استفاده از آب، شکر و آب لیمو و جوشاندن آن، ماده غلیظ و شیرین تهیه می‌شود که با افزودن کمی موم طبیعی یا موم مصنوعی و اسانس‌های مختلف، آن را به عنوان عسل اصل می‌فروشند، این ماده غلیظ را حتی گاهی روی موم و قفسه‌‌های کندو اضافه می‌کنند و در کندو می‌‌گذارند و در کنار جاده‌ها به نام عسل طبیعی عرضه کنند.

    دامنه قیمتی عسل طبیعی

بسته به کیفیت عسل و نوع گیاهی که زنبور از آن تغذیه کرده است قیمت عسل متفاوت است و بنابراین برای قیمت عسل ملاک مشخصی وجود ندارد. به گفته یکی از کارشناسان صنعت زنبورداری، با این وجود اگر عسلی کمتر از 120تا 130‌هزار تومان (به ازای هر کیلوگرم) باشد قطعا عسل غیر‌طبیعی است چرا که امسال تولید هر کیلوگرم عسل طبیعی برای زنبوردار بین 100 تا 110‌هزار تومان تمام می‌شود. البته باید تاکید کرد لزوما گران بودن، طبیعی بودن عسل را تضمین نمی‌کند. اگرچه عسل خواص معجزه آسای زیادی دارد اما کارشناسان تغذیه توصیه می‌کنند روزانه کمتر از 25 گرم فروکتوز مصرف شود چرا که مصرف زیاد آن می‌تواند برای بدن زیان بار باشد. با این توضیح در ادامه قیمت فروش انواع عسل در بازار را مشاهده می‌کنید: عسل یک کیلوگرمی فوق بکر پارس کندو 850هزار، عسل 8/ 1کیلوگرمی کوهستان شیگوار 325هزار، عسل1700 گرمی سی‌گل پارس‌خمین 260هزار، عسل 960گرمی گون ارگانیک برند اورازان 255 هزار، عسل طبیعی 5/ 1 کیلویی آذرکندو 250هزار، عسل 960گرمی ارگانیک آویشن اورازان 190 هزار، عسل یک‌کیلوگرمی طبیعی چند گیاه سرآمد خوانسار 165 هزار، عسل 800گرمی کریستال موم دار برند جیران 155هزار، عسل سبلان یک کیلویی موم دار 130هزار، عسل 500گرمی دیابتی 5ستاره فدک 95هزار، عسل یک کیلویی ارگانیک چند گیاه برند بهاره گلدکوهپناه 505 هزار و عسل قاشقی 50 گرمی چوپر در پنج بسته 4 عددی با قیمت 50‌هزار تومان به فروش می‌رسد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان