سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
صداوسیما امکانات خود را در اختیار ابنالوقتها نگذارد
فرایند تولید یک سلبریتی فربه مخالف نظام!
فردی به نام "مصباح قمصری" که نوازنده و صاحب استودیوی ضبط موسیقی نیز هست، اخیراً در یک استوری اینستاگرامی نوشت:
"طی سالهای اخیر جمهوری اسلامی هنرمندان زیادی را از قوام مختلف (کُرد، لُر، عرب و...) به شهرت رسانده.
کمکم شاهد خیانت این هنرمندان به اقوام خویش خواهیم بود. چرا که این دستور است و این گوسفندان فربه شده، باید بدهی خود را به نظام بپردازند.
قبلا عرض کرده بودم که درب طویله بسته خواهد شد.
#غربال"
این اظهارات قمصری مدتی پس از آن منتشر شد که صداوسیما در هفته گذشته یک قطعه از نوازندگی او و فردی دیگر را در برنامه تلویزیونی سرنا (با موضوع پژوهش پیرامون موسیقی) از شبکه 4 سیما پخش کرد![1]
*ما قضاوت پیرامون ربط و تناقض اظهارات قمصری با پخش نوازندگی وی از صداوسیما که تصاویر هر دو را در ادامه میبینید را بر عهده مخاطبان محترم میگذاریم.
تصویری از پخش اثر آقای قمصری در برنامه صداوسیما!
این از مظلومیت نظام اسلامی است که افرادی اینچنین متنعم شده، به جای تشکر از نظام و مردم بواسطه قرار گرفتن امکانات در اختیارشان؛ اما با ادبیاتی شبیه دشمنان خونی ایران و ایرانی سخن میگویند جالبتر آنکه ژست مستقل و بیربطی به نظام اسلامی و نهادهای آنرا هم میگیرند.
خندهدار اینکه این افراد به محض فربه شدن در چنین ژستی قرار میگیرند!
این در حالی است که اولا ادعای استقلال در روزگار فربهی خندهدار است. ثانیا مگر خدمات نظام فقط منوط به صداوسیماست؟ آیا اینان از مالیات کم در نظام اسلامی سود نمیبرند؟ آیا از امنیت بسیط ایران روزی نمیخورند؟ آیا از مواهب موجود در کشور که جملگی به برکت نظام اسلامی است استفادههای فردی و خانوادگی ندارند؟
انتظار نمکدان نشکستن و تشکر عقلانی به جای اعتراض ظالمانه هرگز انتظار زیادی نیست...
در اینجا همچنین توجه به روش نخنمای "شریک دزد و رفیق قافله" نیز ضروریست. فرمولی که بر اساس آن فرد یا گروهی تلاش میکنند ضمن گرفتن ژست انتقادی نسبت به اوضاع و جلب توجه معارضین؛ نهتنها از امکانات نظام سیاسی بینصیب نمانند بلکه منتظر اعانه دشمنان ایران هم باشند و مزد دشمنی بستانند.
***
کارنامه ما در برجسته کردن پیشرفتهای کشور چیست؟
ادامه واکنش زعمای حوزه به اماننامه شب تاسوعا
آیت الله محسن فقیهی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بخشی از مصاحبه با خبرگزاری رسا پیرامون اظهارات اخیر آقای محقق داماد مبنی بر لزوم جدایی حوزه از سیاست که وبلاگ مشرق آنها را منتشر کرد، گفته است: متأسفانه اخیرا در گوشه و کنار شنیده می شود که برخی به بیان جدایی حوزه از سیاست و یا جدایی دین از سیاست میپردازند و حتی گاهی این مطالب را به بزرگانی مثل مؤسس حوزه علمیه قم، مرحوم شیخ عبدالکریم حائری نسبت می دهند. انگیزه های مختلفی می تواند موجب طرح این مسائل شود، ولی شاید یکی از دلایل آن این باشد که عده ای وقتی می بینند کشور با بعضی مشکلات مواجه است و مثلا از جهت اقتصادی مردم در فشار هستند، می خواهند با جدا کردن حوزه از سیاست، این مشکلات به پای حوزه نوشته نشود.
او میافزاید:
"ظاهرا برخی متوجه این نیستند که اگر به این نظام آسیبی برسد دیگر حوزه ای هم نخواهد بود که بخواهند به دنبال حفظ آن باشند. باید با برجسته کردن پیشرفت های کشور در دوران پس از انقلاب، کارآمدی نظام را به مردم نشان داد و در مورد مشکلات نیز باید سعی کنیم با همفکری یکدیگر و کمک به مسئولین محترم، به دنبال حل مشکلات باشیم. این گونه می توان هم به حفظ نظام اسلامی کمک کرد و هم حوزه علمیه نیز در خدمت نظام واقع شده و مقبولیت آن در نزد مردم بیشتر میشود."[2]
*صحبتهای آیتا... فقیهی بایستی برای همه و خاصّه برای طلّاب و روحانیون نصبالعین باشد.
چه اینکه وسوسه عافیتطلبی، تأثیرات سیاهنماییها و باور ناصحیح عدهای به اینکه نظام اسلامی دستاورد اقتصادی نداشته؛ جملگی رهزنانی هستند که میتوانند برخی حامیان و منتصبان به انقلاب اسلامی را مجاب به دوریگزینی از انقلاب اسلامی کنند.
کما اینکه مثلا در روزهای اخیر شاهد معدود کسانی هستیم که بعضا ملبّس هم هستند اما یا از اشاره به دستاوردهای نظام اسلامی برای مردم طفره میروند[3] و یا پیشنهاد میکنند که حوزه علمیه از نظام اسلامی استقلال بجوید!
در بحث تأکید عدهای بر استقلال حوزه و "جدایی دین از سیاست" بایستی به این شاهبیت صحبتهای آیتا... فقیهی بیشتر توجه کنیم: "اگر به این نظام آسیبی برسد دیگر حوزه ای هم نخواهد بود"
تأکید میشود که در راه حمایت از نظام اسلامی البته دو گزینه "دفاع مستدلل" و "آگاهی از حجم پیشرفتها خاصّه در حوزه اقتصادی" ضرورتهایی راهبردی هستند.
طلّاب محترم و کسانی که قصد دفاع از نظام اسلامی را دارند باید بدانند که رهبر معظم انقلاب، صراحتا اعلام کردهاند که با وجود انبوه مشکلات اما جمهوری اسلامی را مایه مباهات اسلام میدانند.
تفسیر این جمله و اطلاق عام آن که منطقا همه موضوعات اعم از سیاست، جامعه، اقتصاد و...را در برمیگیرد؛ نقطه شروعی برای ورود به فرایند اقناعی در تقویت سازههای نظام اسلامی است.
***
این داستان، رهبر کتابخوان و رجال سیاسی بیمطالعه!
مصطفی تاجزاده، فعال چپ، از حامیان روحانی و از دستگیرشدگان فتنه 88 اخیراً در یک توییت با نقل قول از رهبر معظم انقلاب نوشت:
"رهبر: «نمونههای موفق داریم که منتظر رفع تحریم نماندند.» اگر وی بتواند چند کشور را نام ببرد که منبع اصلی درآمدهای ارزی و بانک مرکزی آنها تحریم بوده و باوجود این به اقتصادی شکوفا دست یافتهاند، راهبرد نه جنگ نه مذاکره جواب میدهد. در غیر اینصورت نه آن ادعا درست است و نه این شعار."
* دو گزینه "مطالعه و عقلانیت" سالهاست که در اردوگاه اصلاحات مهجور واقع شدهاند.
شاهد تازه مثال نیز همین توییت تاجزاده است.
چه اینکه اگر او به توصیه سالها قبل رهبر معظم انقلاب مبنی بر مطالعه کتاب "نگاهی به تاریخ جهان" نوشته جواهر لعل نهرو عمل میکرد[4] و فراز مقاومت کشور ایرلند در برابر تحریمهای شدید و 100 درصدی بریتانیا را میخواند؛ امروز اینچنین دور از عقل و مطالعه سخن نمیگفت، میفهمید که راهبرد نه جنگ نه مذاکره هم منطقی است و مهمتر آنکه عدهای را به گمراهی نمیکشید.
در فراز اشاره شده از کتاب نگاهی به تاریخ جهان پیرامون تحریمهای ایرلند که در ابتدای قرن بیستم و هنگامه بحران اقتصادی جهانی نوشته شده، میخوانیم:
"(در این اوضاع) ایرلند روی پای خود ایستاده است. جنگ بازرگانی ایرلند و بریتانیا هنوز ادامه دارد. وضع عوارض سنگین از طرف بریتانیا بر کالاها و محصولات ایرلندی که هدفش فشارآوردن بر ایرلند و وادار ساختن او به تسلیم بود، نتایج معکوسی به بار آورد.
زیرا موجب گشت که صنایع و کشاورزی ایرلند به سرعت توسعه پذیرد و ایرلند توانست تقریباً ملتی بی نیاز از خارج و متکی به خودش باشد.
در ایرلند کارخانه های تازه در همه جا ساخته شده است و اراضی چمن زار و مراتع سابق، از نو به صورت مزارع غلات و غیره درمی آید.
خواروباری که به انگلستان صادر می شد اکنون در خود کشور مصرف میشود و سطح زندگی مردم بالا می آید.
بدین قرار "دووالرا" رهبر ایرلند در اجرای سیاست ملی خود پیروز شد و ایرلند، امروز همچون خاری در چشم سیاست امپراطوری بریتانیاست.
ایرلند سیاستی جسورانه داردکه نسبت به انگلستان بی اعتناست و روشش با مقررات کنفرانس امپراطوری که در اتاوا تشکیل شد، به هیچوجه سازش ندارد."
***
1_ https://telewebion.com/episode/2745441
2_ rasanews.ir/002wPv
3_ mshrgh.ir/1332460
4_ https://farsi.khamenei.ir/book-content?id=24056