سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
خط و نشان فرماندهان پلیس برای "سگگردانی"
جانشین فرمانده نیروی انتظامی، روز یکشنبه گذشته در حاشیه نشست طرح دریا که با حضور فرماندهان انتظامی استانهای مازندران ، گیلان و گلستان در شهرستان رامسر برگزار شد، در گفتوگو با خبرنگاران، اجرای طرح تشدید برخورد با هنجارشکنی را خواست مردمی معرفی کرد و افزود: در ایام تعطیلات این سه استان با جمعیت شناور بالای 30 میلیون نفر مواجه هستند و به همین دلیل برقراری امنیت و رعایت هنجارهای اجتماعی از درخواستهای مردم این استان ها بوده است.
به گزارش ایرنا، سردار قاسم رضایی با بیان این که نیروی انتظامی در برابر درخواست تامین امنیت و آرامش روانی مردم، وظیفه شناس و تکلیفمدار است، گفت: اگرچه ساحل به نفع مردم آزاد شده و در اختیار عموم مردم قرار گرفته است اما این آزادسازی به مفهوم این که ساحل از هر جهت برای ناهنجاری و قانون شکنی آزاد باشد، نیست.
این مقام ارشد پلیس کشور تأکید کرد: ما برابر قانون مکلف هستیم از هنجارشکنیهایی چون کشف حجاب، سگگردانی و دور دور کردنهای بی مورد جلوگیری کنیم و در برخورد با این گونه ناهنجاریها هیچ مماشاتی نداریم.
سردار رضایی افزود: عموم مردم هنجارهای فرهنگی و اجتماعی را مسیر و مقصدهای سفر رعایت می کنند و در عین حال معدود افرادی هستند که مردم را آزرده خاطر میکنند که مکلف هستیم از بروز چنین ناهنجاریهایی جلوگیری کنیم.[1]
*این صحبتهای نفر دوم پلیس کشور، امید آنرا زنده میکند که دیگر شاهد صحنههای هنجارشکنی از قبیل سگگردانی و کشف حجاب در محیطهای عمومی نباشیم.
ضمن اینکه حمایت از اقدام قانونی، شرعی و مردممدار پلیس در این زمینه نیازمند حمایت عمومی و رسانهای است و پلیس نباید در مقابل هشتگبازی عدهای در شبکههای اجتماعی تنها بماند.
همه ما باید بدانیم که خدشهدار شدن امنیت روانی یا فیزیکی یک نفر به معنی ویران شدن امنیت همه است و اینطور نیست که وقوع ناامنی روانی در یک نقطه کشور به دیگر نقاط ربطی نداشته باشد.
از فراجا نیز این انتظار وجود دارد که دستور کارهای قانونی خود را با رشادت و مهابت و البته در کنار رعایت پیوستهای مؤمنانه اجرا کند و در این راه از ملامت هیچ ملامتگری نهراسد.
لازم به ذکر است که مقامات پلیس کشور باید نسبت به این واقعیت جامعهشناختی کاملا آگاه باشند که اجرای بد یا ضعیف یک قانون نتیجهای به مراتب بدتر از اجرا نشدن قانون دارد ضمن اینکه مبارزه با سگگردانی یک مبارزه و خواست عمومی است.
پیش از این یکی از اعضای مجلس خبرگان نیز خواستار حرکت مردمی برای مبارزه با سگگردانی شده بود.
***
باید از مجلس شکایت کنیم!
مرتضی مبلغ، از چهرههای اصلاحطلب در واکنش به اظهارات سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس مبنی بر ارسال پرونده آقایان روحانی و صالحی به قوه قضائیه به اتهام استنکاف از قانون هستهای مجلس، به خبرآنلاین گفته است:
"میدانم که نمایندگان مجلس در مصوبه ها و اعلام نظر خود درباره امور کشور مصونیت قضایی دارند، ولی اگر ابعاد حقوقی آن اجازه می داد، از مجلس باید شکایت میشد. زیرا وقتی دولت روحانی و تیم مذاکره کننده از یک و نیم سال قبل با تلاش زیاد داشتند مساله برجام را به سرانجام می رساندند تا به نحوی بتوانند مسایل بین المللی و در نتیجه مسایل کشور را حل و فصل بکنند؛ -نمایندگان- با تصویب همین قانون سنگ بزرگی جلوی پای دولت انداختند و وضعیت کشور را به اینجایی رساندند که در حال حاضر در آن قرار داریم. آنان ناگهان با تصویب قانون مذکور؛ درست در زمان ایجاد گشایش برای کشور و مردم، مانع بزرگی جلوی پای دولت گذاشتند تا نتواند کار خود را به سرانجام برساند."[2]
*درباره اظهارات مبلغ بایستی به این نکته جالب اشاره کرد که اساسا آقای روحانی و دولت اعتدال هرگز مصوبه مجلس را بر مبنای مانیفست اصلی آن اجرا نکردند بلکه آییننامهای را برای اجرای آن مصوب کرده و همان آییننامه را در دستور کار قرار دادند به نحوی که اساسا مصوبه مجلس اجرا نشد.[3]
پس کسی حق ندارد مدعی باشد که مصوبه مجلس اجازه نداده آقایان به امیال خود در بحث توافق نهایی با آمریکا برسند. زیرا اساسا مصوبهای اجرا نشده است. بماند که برجام در غاییترین فصل خود و در هنگام اجرا شدن هم هیچ آوردهای برای مردم ایران نداشت.
از طرف دیگر عدهای نباید به دنبال گروکشی سیاسی باشند و آقایان روحانی و صالحی و هر مسئول دیگری اگر حسابشان پاک است طبعا نباید از هیچ پیگیری بعدی هراسان باشند.
***
1_ irna.ir/xjJKWr
2_ khabaronline.ir/news/1642919
3_ mshrgh.ir/1161134