ماهان شبکه ایرانیان

بلومبرگ:

کاهش قیمت نفت/ تنش دیپلماتیک خلیج فارس تاکنون اثری بر عرضه نداشته است

تهران- ایرنا- پایگاه خبری بلومبرگ اعلام کرد، قیمت نفت خام در بازار نیویورک روز گذشته (جمعه) به کمترین سطح در بیش از سه هفته اخیر رسید، زیرا پس از آنکه پیش بینی شد تیرگی روابط عربستان و قطر تاثیر چندانی بر صادرات نفت ندارد، بازار بار دیگر روی موضوع نگران کننده مازاد عرضه نفت متمرکز شد.

کاهش قیمت نفت/ تنش دیپلماتیک خلیج فارس تاکنون اثری بر عرضه نداشته است
به گزارش روز شنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، پایگاه خبری بلومبرگ افزود: قیمت آتی نفت خام آمریکا در بازار نیویورک پس از افزایش 1.6 درصدی در ساعات نخست دیروز، در پایان معاملات 0.6 درصد کاهش را در مقایسه با آخرین قیمت روز پیش از آن تجربه کرد.
عربستان سعودی، بحرین، امارات متحده عربی و مصر اعلام کرده اند که سفرهای هوایی، دریایی و زمینی به مقصد قطر یا از مبدا این کشور را لغو می کنند. این تصمیم به دامنه بحرانی که از بحث در مورد روابط قطر با تهران شروع شد، دامن می زند.
براساس این گزارش، با این حال قطر هنوز به مسیرهای حمل و نقل دریایی برای انتقال نفت و گاز این کشور به دست خریداران جهانی دسترسی دارد.
این در حالی است که خطر افزایش شمار دکل های حفاری آمریکا همچنان بازار نفت را تهدید به افزایش مازاد عرضه می کند.
«جین مک گیلیان» مدیر تحقیقات بازار شرکت انرژی استمفورد آمریکا گفت: توجه بازار بار دیگر بر حجم نگران کننده مازاد عرضه نفت و اینکه شرایط به گونه ای پیش می رود که این مازاد همچنان در بازار باقی می ماند، متمرکز شده است.
قیمت آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت در پایان معاملات دیروز بازار نایمکس این کشور 26 سنت کاهش یافت و به 47 دلار و 40 سنت در هر بشکه رسید که کمترین قیمت از دهم ماه مه (20 اردیبهشت) است.
قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت این هفته 4.3 درصد کاهش یافت و بیشترین کاهش هفتگی را از اوایل ماه مه (11 اردیبهشت) تجربه کرد.
هر بشکه نفت برنت دریای شمال نیز دیروز در پایان معاملات آتی بازار لندن با 48 سنت کاهش به بهای49 دلار و 47 سنت معامله شد.
به نظر می رسد کاهش تولید اوپک به اندازه ای نیست که موجب کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها شود. از 25 مه (چهار خرداد) که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) با تمدید توافق کاهش تولید موافقت کرد، بهای نفت خام آمریکا در بازار نایمکس این کشور کمتر از 50 دلار در هر بشکه بوده است.
بلومبرگ نوشت، در حالی که تیرگی روابط دیپلماتیک قطر-عربستان تا کنون تاثیری بر صادرات نفت نداشته است، اما وخامت اوضاع می تواند عرضه نفت از خاورمیانه (بویژه از عربستان، ایران و قطر) را مختل کند.
همه کشورهای خلیج فارس برای صادرات نفت از تنگه هرمز استفاده می کنند.
بنا به اعلام وزارت انرژی آمریکا 30 درصد تجارت دریایی نفت از تنگه هرمز عبور می کند.
شرکت های حفاری نفت شیل آمریکا هفته گذشته برای بیستمین هفته متوالی به میزانی که از آوریل 2015 (فروردین 1394) بی سابقه بوده است، به تعداد دکل های حفاری خود افزودند.
به گفته مک گیلیان، کاهش 1.8 میلیون بشکه در روز از مجموع تولید نفت کشورهای عضو و غیرعضو اوپک می رود تا به طور چشمگیری با افزایش تولید در هر کجای جهان از جمله آمریکا خنثی شود.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:

https://t.me/irnaeco
اقتصام**1063**1561**مترجم:رفعت کرمی مهر**انتشار:مژگان توانا
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان