استفاده از نعناع و یا آویشن
گیاهان بسیاری در طبیعت وجود دارد که تسکین دهنده های خارش پوستی هستند. برخی از آنها حتی ضد التهاب و ضد عفونی کننده هستند و یا در داروهای بیهوشی به کار می روند. از این گیاهان می توان به نعناع و آویشن اشاره کرد.
* نعناع حاوی متانول و رزمارینیک اسید است و آویشن دارای تیمول، یک ضدعفونی کننده قوی، می باشد و این دو گیاه می توانند مشکل خارش پوست را حل کنند. برگ های آویشن و یا نعناع را به آب جوش بیفزایید و وقتی سرد شد، آن را با کمک پنبه یا اسفنج به روی جوش و یا محل خارش دارد پوست تان بمالید. 5 تا 10 دقیقه بعد صورت تان را با آب ولرم بشویید.
استفاده از لوسیون و یا کرم های ضد خارش
کرم و لوسیون های ضد خارش بسیاری وجود دارد که می توانید بدون نسخه پزشک از داروخانه ها خریداری کنید. این کرم ها معمولا با بی حس کردن محل خارش دار، از احساس خارش تا حد زیادی می کاهند. از این مواد چند بار در روز استفاده کنید.
* لوسیون های موضعی معمولا حاوی کالامین، گلیسرین، متانول، تیمول، فنول و یا روغن زیتون هستند که اثرات ضد التهاب و یا خارش دارند.
استفاده از آنتی هیستامین های موضعی
داروهای حاوی آنتی هیستامین نیز به صورت پمادهای موضعی نیز وجود دارند. می توانید آنها را مستقیما به روی پوست بمالید و از احساس خارش روی پوست و یا جوش تان بکاهید. این کرم ها باید روزانه 3 تا 4 بار تمدید شوند.
استروئید های موضعی
استروئیدها نوعی لیپید –چربی- هستند که در جانواران و گیاهان دیده می شوند. استفاده موضعی از این ترکیبات می تواند به سرعت، از ناراحتی و عذاب خارش بکاهد و پوست ملتهب را درمان کند.
* برخی از داروهای استروئیدی را بدون نسخه پزشک از داروخانه می توانید خریداری کنید اما برای استفاده از استروئیدهای قوی تر موضعی، باید نسخه پزشک داشته باشید.
خنک نگهداشتن پوست
وقتی هوا گرم و یا مرطوب است، وضعیت جوش های پوستی بدتر و پرخارش تر می شود. در چنین شرایطی باکتری ها شروع به تولید مثل می کنند و خارش پوست شدیدتر می شود. بنابراین تاجایی که می توانید پوست تان را خنک نگهدارید.
* گرفتن دوش حمام خنک بسیار موثر است. البته از مصرف صابون و ژل های حمام که پوست را حساس تر می کند، اجتناب کنید. استفاده از صابون های ساخته شده از مواد مرطوب کننده مناسب است.
* همیشه لباس های نخی بپوشید. مراقب باشید لباس تان از جنس پنبه خالص باشد و مواد مصنوعی صدمه رسان به پوست نداشته باشد.
* مراقب باشید، جوش های پوست تان در معرض آب داغ و یا آب و هوای گرم قرار نگیرد. این مساله پوست تان را بیش از حد ملتهب کرده و خارش را بدتر می کند. وقتی هم بیش از حد پوست و جوش هایتان را بخارانید، آنها را زخمی و در نهایت دچار عفونت های باکتریایی می کنید.
با روش های فوق می توانید تا حد بسیار زیادی از احساس دردناک خارش پوست و جوش های تان رها شوید.
برای خواندن بخش اول - چگونه از خارش جوش های خود رها شویم؟ - اینجا کلیک کنید.