ماهان شبکه ایرانیان

رئیس صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرد

ثلث جهان در رکود

شماره روزنامه: ۵۶۳۷ تاریخ چاپ: ۱۴۰۱/۱۰/۱۳ ...

براساس گزارشی از فایننشال‌تایمز، کریستالینا جورجیوا در مصاحبه‌ای که روز یکشنبه پخش شد، به شبکه سی‌بی‌اس آمریکا گفت، ایالات متحده، اتحادیه اروپا و چین همگی به‌طور همزمان کاهش سرعت رشد اقتصادی را تجربه می‌کنند و ما انتظار داریم یک‌سوم اقتصاد جهان در رکود باشد. صندوق بین‌المللی پول چشم‌انداز2023 خود برای رشد اقتصاد جهان را در آخرین گزارش خود در ماه اکتبر کاهش داد و دلیل آن را نیز تداوم اثرات جنگ اوکراین و همچنین فشارهای تورمی و افزایش نرخ بهره توسط بانک‌های مرکزی بزرگ عنوان کرد. به گفته جورجیوا، گسترش سریع همه‌گیری کووید در چین همزمان با کنار گذاشتن سیاست کووید صفر از سوی رئیس‌جمهور چین به این معناست که این کشور در کوتاه‌مدت با یک ضربه اقتصادی تازه مواجه خواهد شد؛ چند ماه آینده برای چین ماه‌های سختی خواهد بود و تاثیر آن بر رشد اقتصادی چین منفی خواهد بود. همچنین تاثیر منفی بر رشد اقتصادی منطقه و رشد اقتصادی جهان خواهد داشت.

به گفته جورجیوا، برای اولین‌بار در 40سال گذشته، رشد سالانه چین احتمالا برابر یا کمتر از رشد جهانی خواهد بود؛ به این معنی که می‌تواند به جای تحریک فعالیت اقتصادی در جهان، آن را کاهش دهد، اتفاقی که قبلا هرگز رخ نداده است. به گزارش بلومبرگ، داده‌های منتشرشده در روز شنبه نشان داد که تغییر ناگهانی در سیاست کووید صفر چین باعث شد سرعت فعالیت‌های اقتصادی در چین به کندترین آن از فوریه2020 برسد؛ چراکه این ویروس در شهرهای بزرگ گسترش یافته و مردم را به ماندن در خانه و مشاغل را به تعطیلی وادار کرده است.

براساس این گزارش، تازه‌ترین اظهارات رئیس صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد که این نهاد احتمالا به زودی پیش‌بینی‌های اقتصادی خود را برای سال2023 کاهش خواهد داد. صندوق بین‌المللی پول معمولا به‌روزرسانی پیش‌بینی‌های خود را در طول مجمع جهانی اقتصاد در داووس که اواخر این ماه برگزار می‌شود، منتشر می‌کند. به گزارش بلومبرگ، صندوق بین‌المللی پول در ماه اکتبر هشدار داده بود که یک‌سوم اقتصاد جهان با کاهش تولید اقتصادی مواجه خواهد شد و به احتمال 25درصد رشد تولید ناخالص داخلی جهان در 2023 کمتر از 2درصد خواهد بود که به‌عنوان رکود جهانی تعریف می‌شود.

براساس اظهارات جورجیوا، با این وجود ایالات متحده آمریکا از رکود اقتصادی خواهد گریخت که تا حدی به‌دلیل بازار کار قوی آن است.  به گفته او، ایالات متحده احتمالا از رکود اقتصادی جلوگیری خواهد کرد؛ چراکه بیکاری آن بسیار پایین است و اگر این تاب‌آوری در 2023 حفظ شود، این کشور به جهان در پشت سر گذاشتن سالی بسیار سخت کمک خواهد کرد؛ اقتصاد ایالات متحده آمریکا به‌طور قابل توجهی تاب‌آور ظاهر شده است. بیکاری در ایالات متحده به 7/ 3درصد رسیده است و این کشور 263هزار شغل در لیست حقوقی بخش غیرکشاورزی در ماه نوامبر اضافه کرده که بهتر از انتظارات بوده است. اقتصاددانان مورگان-استنلی انتظار دارند که نرخ بیکاری در ماه دسامبر بدون تغییر باقی بماند و ایالات متحده 185هزار شغل ایجاد کند. اواخر ماه گذشته، تولید ناخالص داخلی ایالات متحده در سه‌ماه سوم از 9/ 2درصد در ماه نوامبر به 2/ 3درصد رسید.

با این‌حال، اقتصاددانانی که در نظرسنجی فایننشال‌تایمز شرکت کرده‌اند انتظار دارند که بیکاری در ایالات متحده در سال جاری به 5/ 5درصد افزایش یابد و 85درصد از اقتصاددانان انتظار رکود اقتصادی را در 2023 دارند. کارشناسان موسسه کپیتال‌اکونومیکس نیز معتقدند اقتصاد ایالات متحده به احتمال 90درصد در 6ماه آینده دچار رکود خواهد شد. این موسسه در ماه دسامبر اعلام کرد: «درحالی‌که رکود اقتصادی احتمالا در ایالات متحده خفیف خواهد بود، منطقه یورو به دلیل آسیب شدید به شرایط تجاری‌اش که ناشی از جنگ در اوکراین بوده است، دچار رکود بزرگ‌تری خواهد شد.»

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان