درمان آرتروز با انواع توصیه های پزشکی و خانگی

آرتروز یکی از بیماری های خود ایمنی بسیار شایع می باشد که بیشتر بانوان را به خود گرفتار می کند و بنا به دلایل مختلفی اتفاق می افتد که با علائمی نیز همراه است و با کمک روش های درمان آرتروز می توانید این بیماری را برطرف کنید.

درمان آرتروز با انواع توصیه های پزشکی و خانگی

در بیماری آرتروز غضروف در یک یا بیشتر از یک مفصل از بین می رود که بیشتر در بین افراد میان سال این اتفاق رخ می دهد، شایع ترین مفاصلی که در این بیماری درگیر هستند دست، لگن، زانو و ستون فقرات می باشند، در ادامه مطلب شما عزیزان را با روش های درمان آرتروز با توصیه های پزشکی و خانگی آشنا خواهیم کرد.

درمان طبیعی و خانگی آرتروز

درمان آرتروز با روش های خانگی

افراد مبتلا به آرتروز شاید برای بهبود این بیماری از روش های مختلفی استفاده کرده اید اما به نتیجه دلخواه نرسیده اند که در این مقاله شما با روش های بهبود آرتروز آشنا خواهیم کرد:

1.سرکه سیب

سرکه سیب دارای مقادیر فراوانی منیزیم، کلسیم، فسفر و پتاسیم می باشد که در کاهش درد ناشی از آرتروز بسیار موثر است بنابراین یک قاشق چای خوری سرکه سیب و عسل را با هم ترکیب کنید سپس ترکیب حاصل را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید و پس از هم زدن مخلوط حاصل را به صورت روزانه در کنار صبحانه میل کنید.

بهبود آرتروز با روش های خانگی

2. زرد چوبه

همانطور که می دانید زرد چوبه یکی از ادویه های پر کاربرد در آشپزی می باشد که علاوه بر خوش طعم کردن غذاها برای درمان بسیاری از بیماری ها نیز کاربرد دارد همچنین دارای خواص ضد التهابی می باشد که برای درمان آرتروز گزینه مناسبی است، یک قاشق چای خوری پودر زرد چوبه را به یک لیوان شیر گرم اضافه کنید و قبل از خوابیدن آن را بنوشید.

بهترین درمان خانگی آرتروز

3. روغن ماهی

روغن ماهی به دلیل داشتن اسید چرب امگا 3 دارای خواص ضد التهابی است در نتیجه به درد آرتروز کمک می کند می توانید روزانه دو قاشق چای خوری روغن ماهی مصرف کنید همچنین مصرف مکمل های ماهی به صورت ناشتا برای درمان آرتروز مناسب می باشند که همراه مکمل ها باید ماهی های آب سرد نیز استفاده کنید.

4 . دارچین

دارچین نیز مانند زرد چوبه از خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی برخوردار است که به بهبود آرتروز کمک شگفت انگیز می کند از این رو، می توانید یک و نیم قاشق چای خوری پودر دارچین و یک قاشق غذا خوری عسل را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید سپس ناشتا مخلوط به دست آمده را مصرف کنید به منظور رسیدن به نتیجه مطلوب این روش را هر روز به مدت چند روز انجام دهید همچنین می توانید عسل و دارچین را با هم ترکیب کنید و بر روی ناحیه آسیب دیده ماساژ دهید.

برطرف کردن آرتروز با راه کارهای خانگی

5. یونجه

یونجه از جمله گیاهانی می باشد که سرشار از مواد معدنی است و می توانید برای بهبود آرتروز بسیار مفید باشد بدین ترتیب به یک فنجان آب جوش نصف قاشق دانه های یونجه اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 20 تا 30 دقیقه بجوشد سپس از صافی عبور دهید و دو یا چهار بار در هفته آن را مصرف کنید، همچنین می توانید به صورت روزانه کپسول یونجه مصرف نمایید.

6. ماساژ

ماساژ با روغن خردل برای درمان آرتروز گزینه بسیار مناسبی است، مقداری از روغن خردل را گرم کنید و در صورت داشتن تورم می توانید به مقدار مساوی روغن خردل و آب پیاز را با هم ترکیب کنید سپس بر روی مفصل خود ماساژ دهید و دور مفصل را به کمک پارچه ای تمیز یا پلاسیک فریزر بپیچید برای داشتن نتیجه بهتر این روش را قبل از خوابیدن انجام دهید، همچنین می توانید بر روی مفصل تان مقدار کمی روغن اوکالیپتوس بمالید و روی آن را با پارچه ای تمیز بپوشانید.

7. زنجبیل

از دیگر ادویه های موثر در بهبود آرتروز زنجبیل می باشد می توانید شش قاشق چای خوری پودر زنجبیل، شش قاشق چای خوری پودر تخم مرغ و سه قاشق چای خوری فلفل سیاه را با هم ترکیب کنید سپس سه بار در روز نصف قاشق چای خوری مخلوط به دست آمده را به همراه یک لیوان آب مصرف کنید، همچنین می توانید بر روی نواحی آسیب دیده روغن زنجبیل بمالید.

درمان آرتروز با روش های خانگی

8. ورزش

انجام ورزش های کششی و تقویتی به حفظ کردن قابلیت انعطاف مفاصل کمک می کند و سبب قوی نگه داشتن آن ها می شود که در واقع شنا و پیاده روی از جمله نرمش های بسیار موثر هستند، به خاطر داشته باشید آرتروز هر مفصل دارای نرمش های مخصوصی است که با یاد گرفتن می توانید درد ناشی از آرتروز را کاهش دهید.

9. شیره چغندر

از موثرترین درمان خانگی آرتروز نوشیدن شیره چغندر می باشد زیرا، این محصول دارای مقادیر فراوانی کلسیم، پتاسیم و منیزیم می باشد بنابراین به یک فنجان آب گرم، یک قاشق سوپ خوری شیره چغندر اضافه کنید سپس آن را بنوشید.

درمان آرتروز با شیره چغندر

10. گل گاو زبان

از دیگر روش هایی که به رفع آرتروز کمک می کند گل گاو زبان می باشد زیرا، دارای خواص ضد التهابی است بنابراین به صورت منظم روغن دانه گل گاو زبان را بر روی قسمت مبتلا به منظور رفع پوسیدگی مفاصل و تورم آن بمالید.

11. رازیانه

رازیانه به کاهش التهاب کمک شگفت انگیزی می کند از این رو به یک فنجان آب داغ دانه های رازیانه له شده اضافه کنید و روی آن را بپوشانید سپس اجازه دهید به مدت ده دقیقه دم بکشد و آن را بنوشید برای رسیدن به نتیجه دلخواه دو تا سه بار در روز این چای را بنوشید.

بهبود آرتروز با کمک راه های خانگی

12. کاهش وزن

در صورت داشتن اضافه وزن، کم کردن وزن کمک زیادی به بهبودی آرتروز می کند حتی کاهش چند کیلو سبب کاهش علائم این بیماری می شود که در ادامه با علائم این بیماری آشنا خواهید شد.

آشنایی با علائم آرتروز

  • دشواری در نگه داشتن اشیاء
  • احساس درد عمیق و عذاب آور در مفصل
  • احساس دشواری در زمان خم شدن و نشستن
  • احساس دشواری در شانه کردن مو ها و پوشیدن لباس
  • سفتی ماهیچه ها در زمان صبح
  • تورم مفاصل
  • احساس درد در زمان راه رفتن
  • خستگی مفرط
  • احساس حرارت در زمان لمس مفصل های آسیب دیده
  • احساس سفتی در مفاصل پس از مدتی استراحت

نشانه های آرتروز

عوامل ایجاد کننده آرتروز

  1. جنسیت
  2. سن
  3. وضعیت غیر طبیعی مفصل
  4. تغییرات فشار و وزن
  5. انجام برخی ورزش های حرفه ای
  6. آسیب دیدگی و جراحت
  7. عمل جراحی زانو
  8. بروز آسیب دیدگی مفصل ناشی از سایر انواع آرتریت
  9. استفاده دائمی و سنگین از یک مفصل
  10. اضافه وزن
  11. انجام ندادن فعالیت های بدنی به اندازه کافی

عوامل ایجاد کننده آرتروز

رفع آرتروز با توصیه های پزشکی

مسکن های خفیف مانند استامینوفن و آسپرین به کاهش درد ناشی از آرتروز کمک می کند همچنین استفاده از لوسیون های ضدالتهاب مثل دیکلوفناک نیز بسیار مناسب است و در صورت کاهش نیافتن درد بیمار ضدالتهاب های غیر استروییدی از جمله : آسپیرین، ایبوپروفن و ناپروکسن یا مهار کننده هایی مانند سلکوکسیب موثر می باشند.

تزریق استرویید ها به داخل مفصل : به منظور کاهش درد و التهاب در سال های دور از این روش استفاده می کردند که با به وجود آمدن روش های جدید و موثر تر این روش به ندرت انجام می شود.

تزریق مایع مفصلی مصنوعی به داخل مفصل : استفاده از این روش به مدت سه تا شش ماه سبب کاهش درد ناشی از آرتروز می شود.

فیزیوتراپی :اگر بعد از شش تا هشت هفته به بهبود درد کمک نکرد ادامه آن نیز موثر نمی باشد.

جراحی : این روش در موارد شدید گزینه مناسبی است که برای بیمارانی استفاده می شود که استفاده از روش های گفته شده سبب بهبود این بیماری نشده است.

سلول درمانی: از دیگر روش های موثر به منظور درمان ارتروز سلول درمانی می باشد که در این روش سلول های مزانشیم از قسمت مغز و استخوان جدا می شوند سپس به ناحیه دچار عارضه ارتروز تزریق می شوند این سلول ها قابلیت تمایز و تکثیر به انواع قسمت های مختلف غضروف ساز، چربی ساز و استخوان ساز را دارند.

درمان آرتروز با توصیه های پزشکی

نکاتی در مورد رژیم تغذیه ای مناسب برای آرتروز

با داشتن تغذیه سالم و مناسب می توانید از ابتلا به انواع بیماری ها از جمله آرتروز در امان بمانید، حال اولین گام اصلی در درمان آتروز، رساندن بدن به وزن ایده آل است، زیرا وزن اضافی منجر به ایجاد فشار بر روی مفاصل و در نتیجه بروز عوارض این بیماری می شود. حال در رژیم غذایی لازم به رعایت موارد زیر است :

  • غذا ها از فیبر سرشاری برخوردار باشند (و فاقد مواد شیمیایی آلوده, ایجاد کننده استرس)
  • مصرف زیاد میوه ها و سبزیجات
  • مصرف زیاد غلات سبوس دار و دانه ها
  • مصرف ماهی های آب سرد مانند ماهی آزاد (سالمون)
  • پرهیز از مصرف چربی های اشباع، غذا های سرخ کردنی، چرب و شکر، زیرا این مواد غذایی موجب اسیدیته شدن محیط داخلی مفاصل می شود، در نتیجه درد زیادی در مفاصل به وجود آمده و موجب التهابات مفاصل می شود.
  • خوردن میوه، سبزی، غلات کامل (سبوس دار و تصفیه نشده، آجیل و دانه های خوراکی و نیز ماهی به کاهش التهاب مفاصل یا آرتروز کمک می کند.

بهبود آرتروز

  • مصرف تخم مرغ، مارگارین، گوشت چرب، کره، کافئین، شکر سفید، الکل و تنباکو و نیز محصولات لبنی باید از برنامه غذایی حذف شود.
  • حدود یک سوم افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید به سولانین ها و بعضی گیاهان همچون بادمجان، سیب زمینی، فلفل، گوجه فرنگی و تنباکو حساسند، بنابراین باید از رژیم غذایی افراد به آرتروز حذف شوند.
  • همچنین مصرف روزانه حداقل 6 تا 8 لیوان آب به منظور دفع سموم از بدن فراموش نشود.

نکاتی کلی در ارتباط با مفاصل

1.خواب کافی داشته باشید زیرا برای مقابله با درد مفاصل بسیار مفید است.

2. به منظور کنترل درد و التهاب می توانید از مخلوط روغن سویا و آووکادو برای ماساژ استفاده کنید.

3. ترک سیگار به بهتر شدن وضعیت تان کمک می کند.

4. انجام حرکات مدیتیشن سبب کاهش درد می شود.

5. مصرف غذا های سرشار از ویتامین C و E

کرم ضد چروک؛ اکسیر جوانی قرن22

بالا رفتن سن، استفاده مداوم از لوازم‌آرایشی و هوای آلوده باعث چروک شدن پوست صورت می‌شوند. با استفاده روزانه از کرم ضد چروک می‌توان چروک‌‌ها را از بین برد و از ایجادشان جلوگیری کرد، همچنین خاصیت سفت کنندگی این کرم‌ از افتادگی ماهیچه و عضلات صورت جلوگیری می‌کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان