ماهان شبکه ایرانیان

پدر پایتون ؛ دیکتاتور خیرخواه جاویدان + عکس

خیدو فان روسوم (به هلندی: Guido van Rossum) یک برنامه‌نویس رایانه‌ای اهل هلند است، کسی که به عنوان نویسندهٔ زبان برنامه‌نویسی پایتون شناخته می‌شود. او در جامعهٔ پایتون به عنوان یک دیکتاتور خیرخواه جاویدان شناخته شده‌است این بدان معنی است که او پیوسته فرایند توسعه پایتون را زیر نظر دارد و در زمان‌های لازم تصمیمات ضروری و مناسب را برای آن اتخاذ کرده‌است.

زندگی

آقای فان روسوم در هلند به دنیا آمد و در همان‌جا بزرگ شد. در سال 1982 بالاترین نمرات دانشگاه آمستردام در هلند را بدست آورد. سپس در سازمان‌های تحقیقاتی گوناگون مشغول به کار شد؛ از جمله: مؤسسه ملی تحقیقات ریاضی و رایانه (CWI) در آمستردام، مؤسسه ملی استاندارد و تکنولوژی (NIST) در شهر گیثرزبرگ در ایالت مریلند و مؤسسه ملی تحقیقات و ابتکارات در شهر رستون در ایالت ویرجینیا در آمریکا. وی همچنین بر روی طراحی زبان برنامه‌نویسی ای‌بی‌سی کار کرده‌است.

پدر پایتون ؛ دیکتاتور خیرخواه جاویدان + عکس

زبان پایتون

در سال 1996 وی دربارهٔ نحوه پیدایش این زبان می‌نویسد: «در حدود شش سال قبل، در دسامبر 1989، من به دنبال یک پروژهٔ برنامه‌نویسی در جهت فعالیت مورد علاقه‌ام می‌گشتم تا اوقات فراغت کریسمس را پر کنم. دفتر کارم بسته بود، منتها یک رایانه شخصی داشتم و چیزی بیش از این هم در اختیارم نبود. تصمیم گرفتم تا یک مترجم برای یک زبان اسکریپتی بنویسم. قبلاً در مورد زبان برنامه‌نویسی ای‌بی‌سی فکر کرده بودم. چیزی شبیه به زبان سی و یونیکس از نسل ای‌بی‌سی، جذاب برای هکرها و قابل انعطاف برای پژوهشگران. نام پایتون را برای عنوان کاری این پروژه انتخاب کردم، چرا که در حالتی جسورانه و غیر سنتی به سر می‌بردم (و البته از طرفداران پر و پا قرص سیرک دوره گرد مانتی پایتان بودم).»  
پدر پایتون ؛ دیکتاتور خیرخواه جاویدان + عکس

برنامه‌نویسی برای همه

در سال 1999، روسوم پیشنهادی را برای DARPA با عنوان برنامه‌نویسی برای همه ارسال کرد. همچنین او اهدافی را برای پایتون مشخص کرد که عبارت‌اند از:

    یک زبان برنامه‌نویسی ساده و بصری در حالی که به قدرت رقیبان خود در دنیای حرفه‌ای است.
    متن باز، پس هر فردی می‌تواند در توسعه و یاری رساندن به این پروژه کمک کند.
    کد برنامه قابل درک و آسان باشد، به راحتی خواندن یک متن انگلیسی.
    مناسب برای کارهای روزمره باشد و مخصوص طراحی سریع و آسان یک برنامه با مدت زمان کم.

به‌طور قطع در حال حاضر به تعداد زیادی از این خواسته‌ها جامه عمل پوشانده شده‌است. پایتون بزرگ و بزرگ‌تر شده و به عنوان یک زبان برنامه‌نویسی محبوب در حیطه اینترنت شناخته شده‌است.

روسوم در سال 2002 جایزه نرم‌افزارهای آزاد را از بنیاد نرم‌افزار آزاد در کنفرانس بروکسل در کشور بلژیک دریافت کرد. 

سایت روسوم

منبع: ویکی پدیا

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی