عصرایران؛ رضا غبیشاوی - شب بعد از دیدن برنامه های الجزیره و العربیه و آر تی، خواستم فیلم ببینم؛ شبکه های ام بی سی را چک کردم فیلم جالبی دیدم اما کنجکاوی دست بردار نبود. سری به صداوسیما زدم و در شبکه 4 متوقف شدم. بله. برنامه شیوه و مناظره دکتر موسی غنی نژاد و علی علیزاده لندن نشین با مجری باسواد عطاالله بیگدلی با موضوع لیبرالیسم. نه خبری از تبلیغ ستاره 724 بود نه از مطالب تکراری و حوصله سر بر.
مخاطب از تماشای این برنامه کیفی و جذاب لذت می برد. برنامه ای سطح بالا و فراتر از صداوسیما. دراین برنامه هم از عزت الله سحابی و مجله "ایران فردا" نام برده شد هم از لیبرالیسم و هاشمی رفسنجانی... هم از اصلاح طلبان و مشروطه یاد شد هم از کودتا و مصدق ... هم به اقتصاد دستوری اشاره شد هم به تفاوت قانون -دستور و سکولاریسم - لائیسته پرداخته شد.
سخنان دکتر غنی نژاد، کلاس درس لیبرالیسم و مدرنتینه و ایران شناسی بود. جملات طلایی او: (درباره خاوری) هیچ سرمایه دار و بخش خصوصی فرار نکرد؛ رانتخواران و مدیران دولتی فرار کردند... آدم های متخصص برسرکار نیستند...همه چیز جامعه ایرانی دستوری است ... مردم نیاز به آزادی دارند؛ آزادی سیاست، آزادی فرهنگ، آزادی اقتصاد و آزادی انتخاب ...زبان ایدولوژیک یعنی شب را بگویید روز ... واقعیت ها را به مردم بگوییم.
شبکه چهار و برنامه شیوه شب خوب و کیفی را به مخاطبان هدیه دادند چون واقعا مناظره بود نه اینکه دو میهمان در تایید سخنان یکدیگر، از هم سبقت بگیرند و مشتی تکرار و کلیشه تحویل مخاطب بدهند.
این مناظره یادآور برنامه 90 فردوسی پور بود؛ البته به لحاظ جذابیت و حرفه ای بودن برنامه ... به ویژه وقتی زمان برنامه از 12 شب فراتر رفت و به بامداد رسید. مناظره شیوه ثابت کرد می توان برنامه کیفی و جذاب داشت به شرطی که اراده چنین چیزی باشد.