ماهان شبکه ایرانیان

عذیری خبر داد

ارایه آموزش‌های کوتاه مدت و بلند مدت اشتغال به ۱۶ هزار مددجو

معاون اشتغال و خود کفایی کمیته امداد استان تهران گفت: طرح استعدادسنجی تا پایان سال ۹۶ به بیش از ۱۶ هزار مددجوی مستعد اشتغال خدمات آموزشی ارایه می‌شود.

ارائه آموزش‌های کوتاه مدت و بلند مدت اشتغال به 16 هزار مددجوبه گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امیر عذیری معاون اشتغال و خود کفایی کمیته امداد استان تهران با بیان اینکه توانمندسازی و تأمین خوداتکایی مددجویان تحت حمایت از مهم‌ترین اهداف این نهاد است، اظهار کرد: فراهم کردن امکانات لازم به منظور توانمندسازی، خوداتکایی، استقلال اقتصادی افراد و خانواده‌های نیازمند از طریق استعداد سنجی، مشاوره مهارت آموزی، پرداخت تسهیلات و ایجاد اشتغال در اولویت برنامه‌های کاری این نهاد است.

وی اولین مرحله برای ایجاد اشتغال را اجرای طرح استعداد سنجی و شناسایی افراد مستعد اشتغال در میان مددجویان تحت حمایت این نهاد عنوان کرد و افزود: این طرح، با هدف ایجاد اشتغال، مددجویان تحت حمایت کمیته امداد را از نظر وضعیت جسمانی، میزان تحصیلات، مهارت، سوابق کاری، تجارب، وضعیت مسکن، وضعیت زمین‎های مزروعی و غیر مزروعی و سایر اطلاعات مورد نیاز تحلیل و بررسی می‌کند.

عذیری تصریح کرد: طرح استعداد سنجی شغلی از طریق ایجاد بانک اطلاعاتی کامل از وضعیت مددجویان شامل اطلاعات جمع‎آوری شده میدانی، گزارش تحلیلی مددکار خانواده، گزارش تخصصی کارشناسان اشتغال و پیشنهادات در خصوص میزان آموزش‎های مورد نیاز، سنجش، میزان استعداد درونی و توانایی جهت اشتغال انجام می‌شود، شغل‎های پیشنهادی برای مددجویان مستعد اشتغال بر اساس استعداد و آموزش‎های فردی این افراد است.

معاون اشتغال وخودکفایی کمیته امداد استان تهران با اشاره به اینکه این طرح در استان تهران با بهره‎گیری از سیستم‎های تشخیص موقعیت جغرافیایی اجرا شده است، افزود: از طریق طرح استعداد سنجی بیش از 87 هزار نفر از مددجویان در گروه سنی 15 تا 65 سال این نهاد مورد سنجش قرار گرفته اند که از این تعداد حدود 28 هزار نفر برای طرح‌های کارانگیزی، توان افزایی، خودکفایی، کارآفرینی و کاریابی شناسایی شده است.

وی خاطرنشان کرد: برنامه ریزی شده  با بهره گیری اطلاعات تحلیلی استخراج شده ،طرح استعدادسنجی تا پایان سال 96 به بیش از 16 هزار نفر از مددجویان مستعد اشتغال خدمات آموزشی ارائه شود و همچنین از طریق کاریابی برای بیش از دو هزار و 400 نفر از فارغ التحصیلان دانشگاهی و افراد با تجربه تحت حمایت کمیته امداد استان تهران اشتغال ایجاد شود.

عذیری یادآور شد: بیش از هشت هزار و 600 نفر از مددجویان تحت حمایت این نهاد در سال 95 از خدمات دوره‌های آموزشی بهره‌مند شدند.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد افزود: آموزش مهارت‌ها و تخصص‌های مختلف در زمینه کسب و کار از مهم‌ترین و گسترده‌ترین فعالیت‌های آموزشی جهت آماده سازی افراد تحت حمایت و ورود آن‌ها به بازار کار به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه گروه هدف این آموزش‌ها شامل مددجویان کمک معیشت بگیر، فرزندان مددجو و مددجویان تک و چند خدمتی است، گفت: این نهاد در جهت توانمندسازی مددجویان و خودکفایی و خوداتکایی آن‌ها دوره آموزش‌های فنی و حرفه‌ای را با هدف افزایش سطح مهارتی و توانمندی شغلی افراد تحت حمایت برگزار می‌کند.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد استان تهران اظهارکرد: آموزش‌های مهارت آموزی در جهت ارتقای مهارت و توانایی برای احراز شغل و یا افزایش مهارت اولیه ارائه و منجر به کسب گواهی‌نامه مهارت می‌شود، این آموزش‌ها شامل آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و دوره‌های آموزشی سایر سازمان‌ها و مؤسسات آموزشی است، در سال جاری آموزش‌های مهارت آموزی برای بیش از چهار هزار مددجو در نظر گرفته شده است.

عذیری به ارائه آموزش پایدارسازی به مجریان طرح‌های اشتغال و مددجویان مستعد کار در سال 96 اشاره کرد و گفت: این آموزش‌ها با محوریت آموزش بازاریابی، مشتری مداری، برندسازی، بسته بندی محولات تولیدی و غیره برای بیش از هشت هزار و 300 نفر برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: آموزش‌های پایدارسازی به آموزش‌های رسمی و غیر رسمی اطلاق می‌شود که در جهت ارتقاء سطح دانش فنی و افزایش بازدهی افراد دریافت کننده خدمات اشتغال از طریق آشنایی با نوآوری‌های علمی یا تجربی در زمینه شغلی آن‌ها ارائه می‌شود، این آموزش‌ها به دو شیوه دوره‌های آموزشی و مهارتی حسب نیاز فعالیت مجریان طرح‌های اقتصاد و حسب نیاز کارفرما برای افراد به کار گرفته شده، برگزار می‌شود.

عذیری به آموزش‌های کارآفرینی اشاره و بیان کرد: برای افزایش بهبود و توسعه نگرش‌ها، مهارت‌ها و توانایی‌های افراد غیر کارآفرین و انتقال دانش، اطلاعات و فرصت‌های نوین برای راه‌اندازی و اداره کسب و کار، آموزش‌های کارآفرینی ارائه می‌شود،به  همین جهت در سال جاری آموزش‌های کارآفرینی برای بیش از یک هزار مددجو برگزار می‌شود.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد استان تهران به برگزاری دوره‌های حرفه آموزی دانش آموزان اشاره کرد و گفت: ارائه تمامی آموزش‌ها با هدف کسب مهارت‌های مربوط به یک رشته آموزشی، ایجاد نگرش کارآفرینانه و آشنایی با مشاغل در جهت انتخاب مسیرشغلی صحیح، برای افرادی که در حال گذراندن دوران تحصیلی در سه ساله پایانی مقطع متوسطه بوده وعلاقه‌مند به یادگیری فن و یا حرفه با توجه به علایق و استعداد و نیاز بازار کار هستند، صورت می‌گیرد که این آموزش شامل آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و آموزش‌های کارآفرینی است که امسال برنامه ریزی برای حضور 465 دانش آموز در این دوره‌ها انجام شده است.

عذیری با اشاره به اهداف ارائه آموزش‌های فنی حرفه‌ای افزود: ارتقای دانش فنی و مهارت‌های حرفه‌ای مددجویان با رویکرد توانمندسازی و خودکفایی خانواده، با بهره‌گیری از ظرفیت‌های آموزشی و ارتقای سطح آگاهی‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است.

وی با بیان اینکه بی‌تردید بیکاری یکی از عوامل اصلی بروز فقر در بین اقشار کم درآمد جامعه و افراد تحت حمایت سازمان‌های حمایتی است، خاطرنشان کرد: نیاز مددجویان به اشتغال پایدار از یک طرف و نامتناسب بودن تحصیلات، کمبود مهارت و پیچیده بودن دانش فنی مشاغل باعث شده کمیته امداد آموزش‌های فنی و حرفه‌ای را در اولویت برنامه‌های توانمندسازی خود قرارداده و همگام با آن، اجرای برنامه کاریابی را با هدف ایجاد اشتغال بدون سرمایه‌گذاری و صرف تسهیلات، مورد توجه قرار دهد.

عذیری با بیان اینکه هم اکنون بیش از هشت هزار و 400 طرح، تحت نظارت کمیته امداد استان تهران است، گفت: از این تعداد 1. 8 درصد کشاورزی، یک درصد شیلات، 5. 3 درصد صنایع دستی، 0. 4 درصد فعالیت‌های صنعتی و معدنی و 89. 4 درصد طرح‌های خدماتی هستند. 

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد استان تهران با بیان اینکه کمیته امداد برای بهبود و کنترل طرح ها، از دو تا سه سال بر مشاغل ایجاد شده با هدف پایدارسازی مشاغل تا توانمندی کامل افراد نظارت دارد؛ خاطرنشان کرد: هدایت مددجویان به سمت خودکفایی هدف نهایی اجرای هر طرح اشتغال است که به منظور نیل به این هدف لازم است، زمینه‌های تحقق آن فراهم شود.

وی تصریح کرد: ایجاد انگیزه و افزایش روحیه اعتماد به نفس و خودباوری در مددجویان، یادآوری مقطعی بودن حمایت‌های مادی کمیته امداد، افزایش سطح دانش و آگاهی‌های فنی و اقتصادی مددجو به همراه پیش‌بینی فرایندهای ایجاد و توسعه طرح اشتغال و خودکفایی از جمله اقدامات مؤثر در خودکفایی و خروج خانواده‌ها ازچرخه حمایت است.

گفتنی است؛ با توجه به نیاز خانواده به برخی از خدمات نظیر درمان، فرهنگی و غیره حسب ضرورت، این خدمات بعد از خودکفایی تا مدتی ادامه داشته و سپس قطع می‌شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان