سرویس جهان مشرق - رژیم صهیونیستی امروز به وضعیت بی سابقه ای در مسئله گروه های مقاومت فلسطینی رسیده است. امروز علاوه بر مسئله غزه، صهیونیست ها متوجه یک تهدید جدی و در حال گسترش شده اند؛ کرانه باختری. امروز منطقه کرانه باختری تصویری از گرفتاری رژیم صهیونیستی در یک بحران امنیتی عمیق است.
کرانه باختری باید مسلح شود
رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنان خود درباره مسئله مسلح شدن کرانه باختری فرموده بودند:
«این اعتقاد ما است که کرانهی باختری هم مثل غزه باید مسلح بشود. دست قدرت [لازم است]. کسانیکه علاقهمند به سرنوشت فلسطینند، اگر میتوانند کاری بکنند، کار این است؛ در آنجا هم باید مردم را مسلح کنند. تنها چیزی که ممکن است از محنت فلسطینیها بکاهد، عبارت است از همین که دست قدرت داشته باشند، بتوانند قدرتنمایی بکنند؛ والا با برخورد رام و مطیع و سازشکارانه، هیچ کاری به نفع فلسطینیها انجام نخواهد گرفت. 1393/05/01»
فیلم بیانات رهبر انقلاب در رابطه با لزوم تسلیح شدن کرانه باختری
شاید زمانی که رهبر انقلاب در بیانات خود فرمودند "بنده اعلام می کنم که کرانه باختری باید مسلح و آماده دفاع شود و قطعا این خواهد شد" صهیونیست ها این روزها را نمی دیدند، روزی که رژیم صهیونیستی به دلیل تهدیدات ناشی از نیروهای مقاومت فلسطینی در کرانه باختری، به وضعیت عاجزانه ای کشیده شود.
کرانه باختری در گذر زمان
زمانی فلسطینیان برای دفاع از خانه و خانواده خود در برابر وحشی گری و تهاجم نظامیان رژیم صهیونیستی تا دندان مسلح، مجبور به استفاده از ابزار های همچون سنگ، فلاخن و قلاب سنگ بودند و اوج این مقاومت، در انتفاضه اول نمایان شد. عامل ایجاد جرقه اول انتفاضه حادثهای بود که در آن چند کارگر فلسطینی توسط یک رانندهٔ کامیون صهیونیستی در نزدیکی دیوار «اریز» زیر گرفته شدند؛ دیوار اریز نوار غزه را از خاک اسرائیل از تاریخ 1998 میلادی جدا کردهاست.
انتفاضه اول فلسطین یا انقلاب سنگ، شکلی از مقابله مردم فلسطین علیه رژیم صهیونیستی بود که "انتفاضه سنگ" نیز نامیده شد، چون سنگ، ابزار اصلی استفاده شده در آن توسط فلسطینیان برای دفاع از خود در مقابل صهیونیست ها بود. در نتیجه انتفاضه مردم فلسطین در مقابل رژیم صهیونیستی، حدود 1500 فلسطینی به شهادت رسیدند.
در اواخر سال 1999 فلسطینیها به خاطر عدم تعهد طرف اسرائیلی به توافق «اسلو»، روابط تشکیلات خودگردان با رژیم صهیونیستی، ترور اعضای مقاومت و بازداشت آنها و عدم آزادی اسرای گروه چهارم به شدت دچار ناامیدی شده بودندو در این اثنا بود که «آرییل شارون» نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی در 28 سپتامبر 2000 به هتک حرمت گسترده مسجدالاقصی پرداخت.
این اقدام خشم و عصبانیت شدید نمازگزاران فلسطینی را برانگیخت و این اولین جرقه انتفاضه دوم بود که 5 سال به طول انجامید. در انتفاضه دوم نیز علی رغم استفاده از ابزارهایی همچون کوکتل مولوتف و سلاح های گرم، فلسطینی ها کماکان به استفاده از سنگ بر علیه صهیونیست ها ادامه دادند. طی انتفاضه الاقصی 4412 فلسطینی شهید و 48322 تن دیگر مجروح شدند.
لازم به ذکر است که تلفات صهیونیست ها نیز در این دو انتفاضه کم نبود، در جریان این دو انتفاضه، علی رغم اینکه فلسطینی ها ابزار اصلی نبردشان سنگ بود و از تسلیحات جنگی به شکل گسترده استفاده نمی کردند، 1254 صهیونیست به هلاکت رسیدند، 154 صهیونیست در انتفاضه اول و 1100 صهیونیست در انتفاضه دوم.
کرانه باختری، تهدید جدید - وضعیت امروز دیگر مثل قدیم نیست
شرایط امروز کرانه باختری بسیار متفاوت از شرایط کرانه باختری در زمان وقوع دو انتفاضه است. امروز قدرت نیروهای مقاومت در کرانه باختری به میزانی شده است که صهیونیست ها نسبت به عواقب یک خطای محاسباتی که باعث شود آنها با نیروهای مقاوت فلسطینی در این منطقه وارد تنش و درگیری شود، شدیدا در وحشت هستند.
به گفته رسانه های عبری زبان، کشف سلاح در میان ساکنان فلسطینی کرانه باختری به صورت قابل توجه و نگران کننده ای افزایش یافته است. بر اساس گزارش های دستگاه های امنیتی داخلی رژیم صهیونیستی، حدود دویست هزار قبضه سلاح طی مدت اخیر به طرق مختلف در میان اعراب اسرائیلی ساکن در کرانه باختری توزیع شده است. مقامات رژیم صهیونیستی در گزارش های خود نسبت به افزایش انتقال محموله های سلاح توسط محور مقاومت به داخل اراضی اشغالی و کرانه باختری هشدار جدی داده اند. بر اساس گزارشهای منتشر شده از مقامات امنیتی و نظامی صهیونیستی، انتقال سلاح به داخل سرزمین های اشغالی از طریق تونل های زیر زمینی و یا پهپادها صورت میگیرد که پدافند ارتش رژیم صهیونیستی قادر به رهگیری آنان نیست.
در کنار این موضوع، گرایش فلسطینیان کرانه باختری به سازمان های مقاومت فلسطینی از جمله حماس و جهاد اسلامی افزایش یافته و بر اساس گزارش صهیونیست ها، در سالهای اخیر تعداد قابل توجهی از گروه های مقاومت فلسطین در کرانه باختری اعلام موجودیت کرده اند. اعضای این گروه های مقاومت به شکل قابل توجهی آموزش های نظامی دیده و قادر به مبارزه مسلحانه با نظامیان رژیم صهیونیستی هستند.
در هفته های اخیر، گروه های مقاومت فلسطینی با انتشار فیلمی از یک راکت آماده پرتاب در کرانه باختری، پیام مهمی به سران رژیم صهیونیستی منتقل کردند. سیستم امنیتی رژیم صهیونیستی تلاش کرد تا متوجه شود که چه کسانی پشت این اقدام بودند که مستندات آن در شبکه های اجتماعی منتشر شد بود. در برگه ای که روی راکت آویزان شده بود، نوشته شده بود این پیامی از نیروهای «تیپ العیاش» است. به گفته صهیونیست ها، نوع راکتی که در آنجا قرار داده شده بود، راکت قاسم 1 بود. همچین در صحنه دست نوشته ای وجود داشت که در آن نوشته شده بود: "دفعه بعد قوی تر خواهد شد. " این امر یک چالش جدی برای صهیونیست ها محسوب می شود، مجهز شدن فلسطینیان کرانه باختری به راکت انداز یک خطر کاملا جدی برای مناطق صهیونیستی است که در زمان وقوع تنش با نیروهای مقاومت فلسطین، یک وحشت واقعی را در میان صهیونیست ها ایجاد خواهد کرد.
نتایج و پیامد های این تحولات، شکل گیری یک هسته مقاومت قدرتمند در اراضی کرانه باختری است که رژیم صهیونیستی اکنون از رویارویی با آن واهمه دارد. مقامات ارشد حزب لیکود در این رابطه گفته اند که اگر نتانیاهو اقدامات بن گویر و اسموتریچ (دو وزیر افراطی و ضد فلسطینی کابینه فعلی دولت رژیم صهیونیستی) را مهار و کنترل نکند، اسرائیل ممکن است در انتفاضه مسلحانه جدیدی در اراضی کرانه باختری گرفتار شود.
عملیات اخیر در جنین، نشانه ای شوم برای صهیونیست ها
در روزهای اخیر نظامیان رژیم صهیونیستی اقدام به یورش به منطقه جنین کردند، یورشی که نشان دهنده عجز صهیونیست ها در مقابل قدرت نیروهای مقاومت فلسطین بود. صهیونیست ها در این عملیات در کمین مقاومت فلسطین گرفتار و متحمل خسارات قابل توجهی شدند. نکته قابل تامل، حضور بالگردهای نظامی در این عملیات بود. صهیونیست ها در این عملیات مجبور به استفاده از بالگرد های نظامی برای مقابله با گروه های مقاومت فلسطینی شدند. زمانی که صهیونیست ها متوجه شدند که نمیتوانند از کمین نیروهای مقاومت خارج شوند، مجبور به درخواست کمک از نیروی هوایی شدند.
مسئله ای که موجب شد، برای نخستینبار طی 20 سال اخیر و پس از انتفاضه دوم، رژیم صهیونیستی اقدام به عملیات هوایی در منطقه جنین کند. بالگردهای صهیونیستی تلاش کردند تا با هدف قرار دادن منطقه درگیری، راه را برای عقبنشینی نظامیان و فرار از کمین نیروهای مقاومت باز کنند.
شبکه عبری زبان کان اعلام کرد که در این درگیریها یک فروند بالگرد اسرائیلی نزدیک بود به ضرب گلوله مبارزان مقاومت فلسطین سرنگون شود. این شبکه تاکید کرد که گلوله مبارزان مقاومت در جنین به دم این بالگرد اصابت کرده و آن را از کار انداخت که در نهایت این بالگرد مجبور به فرود اضطراری در یکی از زمینهای اطراف شد.
همچنین، مبارزان مقاومت برای اولین بار اقدام به منفجر کردن بمبهایی قدرتمند در مسیر خودروهای زرهی اسرائیلی کردند که در پی آن به 7 خودرو از جمله یک خودروی زرهی موسوم به ببر آسیب جدی وارد آمد و 7 نظامی اسرائیلی نیز زخمی شدند.
این عملیات، یک تجربه شوکه کننده برای صهیونیست ها بود، به گونه ای که اسموتریچ، وزیر رژیم صهیونیستی خواستار یک عملیات گسترده در کرانه باختری شد. اما به گفته کارشناسان عبری زبان، مقامات وزات جنگ رژیم صهیونیستی در انجام چنین عملیاتی مردد هستند و از این واقعیت که این عملیات باعث ایجاد یک درگیری گسترده شود، وحشت دارند. اما حتی بنیامین نتانیاهو نیز به خوبی میداند که پیامد انجام چنین عملیاتی در کرانه باختری برای وی فاجعه بار خواهد بود و تعداد تلفات و خسارات رژیم صهیونیستی خارج از تصورات و محاسبات آنها خواهد بود.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب، در دیدار اخیرشان با «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس و هیأت همراه با اشاره به حرکت رو به جلو قضیه فلسطین، احساس مسئولیت نسل جوان و مومن فلسطینی و ورود فردی و جمعی آنان به صحنه مبارزه را موضوعی بسیار مهم خواندند و تاکید کردند: قضایای روزهای اخیر «جنین» و محاصره نظامیان صهیونیست بهوسیله جوانان فلسطینی نمونه بارز این صحنه جدید و بشارت دهنده آینده روشنِ همراه با پیروزی کامل است.
رهبر انقلاب: در جنگ علیه صهیونیست ها حضور داریم
اکنون کرانه باختری در معادلات رژیم صهیونیستی یک تهدید جدی محسوب می شود. امروز رژیم صهیونیستی در محاسبات نظامی خود، در کنار مسئله مقاومت فلسطین در غزه و حزب الله لبنان، کرانه باختری را هم یک تهدید نظامی - امنیتی قلمداد میکند، تهدیدی که می تواند کانون شکل گیری یک بحران عظیم برای رژیم صهیونیستی باشد. امروز به لطف محور مقاومت، فلسطینیان در کرانه باختری نیز آماده دفاع و مقاومت در برابر ارتش رژیم صهیونیستی هستند.
رهبر معظم انقلاب در خطبه های نماز جمعه سال 1390 در رابطه با نقش ایران در جنگ ملت های منطقه علیه رژیم صهیونیستی فرمودند: «ایران هرجا دخالت کند صریحاً اعلام میکند. برای مثال ما در ضدیت رژیم صهیونیستی دخالت کردیم که نتیجه آن هم پیروزی در جنگهای 33 روزه و 22 روزه شد. بعد از اینهم هر کس با رژیم صهیونیستی مخالفت کند پشتیبان او هستیم و کمکش میکنیم.»