تخم مرغ آب پز برای برخی بسیار پرطرفدار بوده و برخی چندان از طعم و مزه آن را نمی پسندند. در حالی که این ماده مغذی سرشار از خواص مفید برای سلامتی است. در این مطلب به مرور خواص تخم آب پز می پردازیم.
آشنایی با خواص تخم مرغ آب پز
تخم مرغ آب پز یکی از خوراکی مغذی است که برخی طرفدار آن هستند و برخی با طعم و مزه آن زیاد رفیق نیستند. در حالی که این خوراکی مغذی منبع کامل پروتئین شناخته می شود و پر از خواص مفید برای سلامتی است.

می توانید آن را در کنار گوجه فرنگی، زیتون و خیارشور میل کنید تا از فواید تخم مرغ آب پز بهره مند شوید. این ماده غذایی ارزشمند، به خاطر خاصیت های بی نظیری که برای بدن دارد در رژیم غذایی مختلف از جمله رژیم کاهش وزن، رژیم تقویتی و تغذیه دوران بارداری توصیه می شود.
مصرف تخم مرغ آب پز هم برای تامین انرژی و حفظ سلامت موثر بوده و هم می تواند سبب بهبود عملکرد مغز، تقویت استخوان ها و سلامت عمومی بدن گردد. در ادامه به چند مورد از خواص شگفت انگیز تخم مرغ آب پز اشاره می شود.
همچنین در صورت تمایل برای اطلاع از فواید و مضرات خوردن تخم مرغ خام و خواص زرده تخم مرغ می توانید از این مقالات هم بازدید کنید.
منبع پروتئین باکیفیت برای بدن است.
تخم مرغ دارای آمینو اسیدهای ضروری و پروتئین باکیفیت برای بدن می باشد که سبب عضله سازی و ترمیم بافت های آسیب دیده می شود. یکی از اصلی ترین خواص این ماده غذاییف پروتئین باکیفیت آن می باشد.
تخم مرغ تمام اسیدآمینه های ضروری بدن را تامین کرده که برای رشد، ترمیم بافت ها و حفظ سلامت عضلات ضروری هستند. خوردن یک عدد تخم مرغ آب پز در روز نیاز بدن به پروتئین را برای کودکان، ورزشکاران و افراد مسن فراهم می کند.

این قابلیت سبب می شود این ماده غذایی به انتخابی عالی در رژیم های غذایی با هدف عضله سازی یا کاهش وزن تبدیل گردد.
احساس سیری طولانی مدت ایجاد می کند.
یکی از علل محبوبیت تخم مرغ آب پز در رژیم لاغری، ایجاد حس سیری طولانی مدت می باشد. مصرف تخم مرغ آب پز در صبحانه می تواند اشتها را کاهش داده و سبب شود فرد در طی روز غذای کمتری بخورد.
ضمنا تخم مرغ آب پز کم کالری بوده و در عین حال غنی از مواد مغذی است. به این ترتیب انرژی کافی را بدون افزودن چربی و کالری برای بدن فراهم می کند.
عملکرد قلب را بهبود می بخشد.
در گذشته تصور می شد که تخم مرغ می تواند سطح کلسترول را افزایش بدهد ولی پژوهش های امروزه نشان می دهد مصرف متعادل تخم مرغ آب هم تاثیر منفی بر سلامت قلب نداشته و در حقیقت این ماده غذایی غنی از آنتی اکسیدان هایی مثل سلنیوم است که مانع از بروز استرس اکسیداتیو و التهاب که عامل بیماری قلبی هستند، می شود.
موجب افزایش انرژی می شود.
تخم مرغ سرشار از ویتامین های گروه ب می باشد که سبب افزایش سطح انرژی و کاهش خستگی می شوند. این ویتامین ها سبب تولید انرژی از طریق متابولسیم کربوهیدرات، چربی و پروتئین ها می شوند.
خوردن تخم مرغ آب پز در صبح انرژی لازم برای فعالیت های روزانه را تامین می کند.

سبب سلامت مغز و حافظه می شود.
در تخم مرغ آب پز ماده ای به اسم کولین وجود دارد که نقش پررنگی در تقویت حافظه و عملکرد مغز ایفا می کند. کولین یک ماده مغذی اساسی برای سلول های مغزی شناخته می شود و برای کودکان و افراد مسن بسیار اهمیت دارد.
خوردن تخم مرغ آب پز می تواند سبب بهبود تمرکز، کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و ارتقای عملکرد ذهنی شود.
سلامت چشم را حفظ می کند.
ویتامین آ و لوتئین موجود در تخم مرغ آب پز سبب حفظ سلامت چشم ها می شود. این مواد مغذی همچنین در پیشگیری از بیماری های چشمی نظیر آب مروارید و دژنراسیون ماکولا موثر هستند. مصرف روانه تخم مرغ آب پز سبب بهبود بینایی و جلوگیری از آسیب های ناشی از استرس اکسیداتیو می گردد.
استخوان و دندان را تقویت می کند.
تخم مرغ آب پز ویتامین دی فراوانی دارد که برای جذب کلسیم و فسفر بدن ضروری می باشد. این ویتامین موجب تقویت استخوان ها و دندان ها می شود و از بروز بیماری هایی مثل پوکی استخوان جلوگیری می کند.
خوردن تخم مرغ آب پز در کنار مواد غذایی سرشار از کلسیم می تواند سبب سلامت استخوان ها را ارتقا بخشد.

از پوست و مو محافظت می کند.
آنتی اکسیدان ها و بیوتین موجود در تخم مرغ آب پز می تواند سبب حفظ سلامت پوست و مو شود. این ترکیبات با تغذیه سلول های پوست و تحریک کلاژن سازی، موجب نرمی ، درخشندگی و کاهش چین و چروک می شوند.
در ضمن مصرف تخم مرغ آب پز به تقویت مو و کاهش ریزش آن نیز کمک می کند.
نیاز تغذیه ای بارداری را تامین می کند.
تخم مرغ آب پز به عنوان یک منبع مغذی کامل شناخته می شود که برای خانم های باردار خیلی مفید خواهد بود. ویتامین ها و مواد معدنی موجود در این ماده غذایی سبب رشد صحیح جنین و تامین نیازهای تغذیه ای مادر می شوند.
بخصوص کولین و اسید فولیک تخم مرغ آب پز برای رشد مغز و سیستم عصبی جنین ضروری می باشند.
نکات مهم تغذیه با تخم مرغ آب پز
هر چند تخم مرغ آب پز سرشار از خواص مفید برای سلامتی است ولی برخی نکات تغذیه ای باید رعایت شود. از جمله این نکات عبارت است از:

- حساسیت به تخم مرغ یکی از مشکلات شایع کودکان و حتی برخی بزرگسالان می باشد. این حساسیت به خاطر وجود پروتئین سفیده تخم مرغ است و با علائمی از جمله خارش پوست، قرمزی و تنگی نفس همراه می شود.
- در موارد شدید حساسیت به مصرف تخم مرغ آب پز شوک آلرژیک احتمال بروز دارد که به اقدامات فوری پزشکی نیاز است. به این ترتیب افراد با سابقه آلرژی به تخم مرغ نباید آن را مصرف کنند.
- برخی افراد ممکن است پس از خوردن تخم مرغ آب پز، مشکلات گوارشی مثل نفخ، سوء هاضمه یا سنگینی معده را تجربه کنند. این موضوع به ویژه زمانی روی می دهد که تخم مرغ با دیگر مواد غذایی سنگین میل شود. هرچند هضم تخم مرغ آسان است ولی برای برخی افراد دارای عدم تحمل زرده یا سفیده تخم مرغ، مشکلات گوارشی را سبب می شود.