روزنامه شرق نوشت: مهدی قایدی، بازیکن بوشهری باشگاه استقلال، بهطور رسمی از این تیم جدا شد. او که فصل گذشته بهعنوان بازیکن قرضی از شباب الاهلی امارات راهی استقلال شده بود، با مخالفت باشگاه مبدأ جهت تداوم حضورش در این تیم تهرانی، مجبور شد به امارات برگردد تا منتظر تعیینتکلیف باشد.
قایدی فصل گذشته یکی از مهرههای تأثیرگذار استقلال بود که توانست تا پای عنوان آقای گلی هم پیش برود، ولی قافیه را در روز آخر به شهریار مغانلو واگذار کرد. او با زدن 12 گل و دادن چهار پاس گل به همتیمیهایش یکی از مهرههای تأثیرگذار ترکیب ریکاردو سا پینتو بود. هرچند درخشش این وینگر سرعتی هم راه به جایی نبرد و استقلال در فصل گذشته به رتبهای بهتر از عنوان سومی در لیگ برتر نرسید.
در این فصل و پس از تغییرات فنی و مدیریتی در باشگاه استقلال، مهدی قایدی دوباره در فهرست مدنظر جواد نکونام، سرمربی جدید این باشگاه، حضور داشت و علی خطیر، مدیرعامل جدید استقلال، در تلاش بود تا در رایزنی با مسئولان اماراتی، بتواند مقدمات ادامه همکاری قایدی با استقلال را فراهم کند؛ امری که با مخالفت شباب الاهلی روبهرو شد.
به این ترتیب، روز گذشته ابتدا باشگاه استقلال از نامه مخالفت تیم اماراتی برای تداوم حضور قایدی در ایران پرده برداشت و بعد هم نوبت به خود قایدی رسید تا در پستی اینستاگرامی از هواداران این باشگاه خداحافظی کند. قایدی از این نوشت که با وجود میل باطنیاش «مجبور» است از استقلال جدا شود.
فارغ از موضوعات فنی که نام مهدی قایدی را در اخبار مرتبط با باشگاه استقلال زنده نگه داشته است، رفت و آمد قایدی به استقلال از آن دست «شاهکارهای» مدیریتی است که فقط از عهده مسئولان ایرانی برمیآید. این بازیکن دو فصل قبل و پس از درخشش در ترکیب استقلال، راهی فوتبال امارات شد تا عضو جدیدی از باشگاه شباب الاهلی باشد.
درواقع اماراتیها پس از آنکه اسم لیگ فوتبالشان را عوض کردند، دوباره درها را برای ورود بازیکنان ایرانی باز گذاشتند تا مهدی قایدی بعد از احمد نوراللهی، تبدیل به دومین بازیکن لیگ ایران شود که به لیگ امارات ترانسفر میشود.
مسئله رفتن قایدی، ولی موضوع جالبی بود. در شرایطی که این بازیکن با استقلال قرارداد داشت، تیم اماراتی ابتدا رقم 1.5 میلیون دلار به استقلال پیشنهاد داد که این موضوع با مخالفت مسئولان وقت این تیم روبهرو شد. مذاکرات ادامه پیدا کرد و دست آخر طرفین برای انتقال این بازیکن با رقم 1.8 میلیون دلار به توافق رسیدند؛ رقمی که به زعم مسئولان باشگاه یک رکورد در فوتبال ایران بود.
آنها عنوان کردند قایدی گرانترین بازیکن تاریخ فوتبال است که از لیگ برتر ایران راهی یک تیم خارجی میشود. این انتقال در شرایطی صورت گرفت که آن روزها بحث بدهی این تیم به آندرآ استراماچونی داغ بود. استقلالیها وعده دادند از کنار پول انتقال مهدی قایدی، نهتنها بدهی استراماچونی را پرداخت خواهند کرد، بلکه چند بازیکن جدید دیگر هم برای تقوبت تیمشان خواهند خرید.
شرایط، ولی آنطور که باید پیش نرفت. قایدی نتوانست در تیم اماراتی خودی نشان دهد. او بیشتر بازیهای فصل را بیرون از زمین، نظارهگر بازی همتیمیهایش شد. کار به جایی رسید که سرمربی وقت الاهلی از این بازیکن ایرانی به دلیل نداشتن تمرکز لازم انتقاد کرد تا زمزمههای بازگشت دوباره این بازیکن به فوتبال ایران به گوش برسد.
مدیران وقت استقلال که میخواستند به هواداران نشان دهند چقدر توان مدیریتی بالایی دارند، این بار دست به ابتکاری عجیب و غریب زدند که بعید است تا سالهای دیگر هم قابل هضم باشد.
قایدی در شرایطی از استقلال با رقم 1.8 میلیون دلار جدا شد که باشگاه اماراتی با او قراردادی پنجساله منعقد کرد. مدیران استقلال، ولی تصمیم گرفتند این بازیکن را بهصورت قرضی به تهران بکشانند تا دوباره با پیراهن این تیم به میدان برود. تا به اینجا موضوع چندان حاد نبود، ولی لورفتن جزئیات این توافق با باشگاه الاهلی امارات همه را شوکه کرد. قرارداد قرضی و یکساله مهدی قایدی با استقلال 1.2 میلیون دلار آب خورد.
برای بررسی عمق فاجعه مدیریتی که در این زمینه رقم خورده باید یک بار دیگر شرایط بررسی شود: استقلال 1.8 میلیون دلار قایدی را بهطور قطعی با قراردادی پنجساله فروخت، ولی این بازیکن را یک فصل دیگر با قراردادی قرضی برای یک سال 1.2 میلیون دلار خرید. درباره جزئیات این قرارداد باید گفت که از این رقم 250 هزار دلار به باشگاه اماراتی پرداخت شد و بقیه به عنوان دستمزد و پاداش در اختیار همین بازیکن قرار گرفت.
از همه جالبتر اینکه مدیربرنامههای مهدی قایدی، هم برای فروش این بازیکن پول گرفت و هم برای اینکه این بازیکن را به استقلال برگرداند از این باشگاه پول دریافت کرد. قایدی که عنوان شده بود بهترین فروش تاریخ باشگاه استقلال است، دست آخر خرج بزرگ و حالا بیفایدهای هم روی دست این تیم گذاشت.
از همه عجیبتر اینکه سرنوشت پولی که از باشگاه اماراتی به استقلال رسید هم مشخص نشد؛ چون تا همین چند ماه گذشته، پول قرارداد استراماچونی پرداخت نشد و دست آخر با قرضگرفتن از محلی دیگر این بدهی سنگین پرداخت شد؛ اتفاقی که البته مانع از برکناری استقلال از لیگ قهرمانان آسیا نشد.
شاید جدایی مهدی قایدی از استقلال این روزها حسابی برای هواداران این تیم که امیدوار بودند فصل آینده تیم پرقدرتی داشته باشند، ناراحتکننده باشد، ولی واقعیت این است که رفت و برگشت این بازیکن به این تیم تلختر از زهر شده است. این تیم اگرچه هزینه درخوری از محل فروش این بازیکن به دست آورد، ولی در چشم بههمزدنی بخش زیادی از آن را فقط برای یک قرارداد قرضی دیگر از دست داد.
مطابق با همیشه هم افرادی که باید بابت چنین اهمالی پاسخگو باشند، مدعی از آب درآمده و در تلویزیون خودشان را مدیران زرنگی معرفی کردند که توانستند با رقمی مناسب قایدی را به استقلال برگرداند.
قایدی زمانی که فروش رفت دلار در مرز 29 هزار تومان بود و طبیعتا پرداخت هزینههای او که ادعا شده طبق قرارداد دلاری بوده، با رقم بسیار بالاتری تا روزهای اخیر پرداخت شده است. این شیوه یکی از شاهکارهای مدیران دولتی در یکی از پرهوادارترین باشگاههای ایرانی است که حتی میتوان از آن بهعنوان تدریس در مقاطع مختلف استفاده کرد!
منبع: روزنامه شرق