یکی از مسائلی که در رابطه با سلامت انسان باید توجه ویژه ای به آن داشت نوع تغذیه می باشد که نیاز به یک برنامه ریزی درست و اصولی برای مصرف کامل گروه های غذایی در طول روزمره دارد. سبک رژیم غذایی به خصوص برای کودکان و دانش آموزان نیز اهمیت داشته به طوری در هنگام رفتن به مدرسه و کلاس باید تغذیه مناسبی به همراه خود داشته باشند. در همین راستا سعی داریم در این مطلب با استفاده از روشی ساده به آموزش دوخت کیف تغذیه بپردازیم.

آموزش دوخت کیف تغذیه
درست کردن یک کیف برای قرار دادن لقمه غذا و میان وعده در آن که بتوان آن را تا مدرسه یا محل کار و اداره به آسانی و بدون هیچ دردسری حمل کرد نیازی ضروری و ایده ای کاربردی بوده که خانم های خانه دار در صورت تمایل داشتن به دوخت کیف تغذیه و مهارت در زمینه خیاطی می توانند یک نمونه از آن را مطابق با سلیقه و خلاقیتی که دارند به راحتی بسازند و استفاده نمایند.
به همراه داشتن این کیف های مخصوص تغذیه برای دانش آموزان خیلی کاربردی و عالی می باشد چرا که در زمان گرسنگی مجبور نمی شوند از مواد غذایی ناسالم بیرون استفاده کنند. یک کیف تغذیه ساده و زیبا که ضدآب و ایمن می باشد می تواند گزینه ای ایده آل در این رابطه باشد.
دوختن این مدل کیف خیلی راحت و سریع بوده که افراد مبتدی و تازه کار می توانند به سادگی یک نمونه از آن را در منزل درست کنند. این کیسه های میان وعده قابلیت شستشوی راحتی دارند و می توان مجددا از آن ها استفاده نمود. این نوع محصول برای مواد غذایی کاملا ایمن بوده چرا که پارچه آن ها حلال و سازگار با محیط زیست بوده و هیچ گونه ترکیب آلی فراری آزاد نمی کند.
در ادامه یک روش ساده و سریع دوخت این مدل کیف را به صورت گام به گام آموزش داده ایم.
وسایل مورد احتیاج
برای این کار به یک قطعه پارچه نایلونی در ابعاد 7/5 × 15 سانتی متر و ابعاد 38 × 15 سانتیمتر نیاز بوده که باید دقت نمایید پارچه نایلونی را نمی توانید اتو بزنید، بدین ترتیب مدلی که بدون چروک می باشد را انتخاب نمایید. همچنین به یک قطعه پارچه کاملا نخی برای قسمت داخلی کیسه در ابعاد 7/5 × 15 سانتیمتر و ابعاد 38 × 15 سانتیمتر و چرخ خیاطی و 12/5 سانتی متر نوار چسب احتیاج دارید.
مراحل دوخت کیف
در ابتدای کار باید پارچه را قیچی بزنید. در زمان برش زدن به میزان دو سانتی متر برای محل دوخت نیز در نظر بگیرید. سپس از هر یک از پارچه های اصلی و لایه داخلی دو قطعه قیچی بزنید. که اندازه آن ها 7/5 × 15 سانتیمتر و 38 × 15 سانتیمتر می باشد.
در ادامه دو بخش نر و مادگی چسب را با استفاده از سوزن ته گرد به قسمت داخلی و پارچه بیرونی متصل نمایید تا از وضعیت قرارگیری چسب اطمینان حاصل کنید. سپس هر دو قطعه را در محل اصلی شان دوخت بزنید. پس از دوخت چسب در ابتدا از قسمت کوچکتر هر دو قطعه پارچه سایز 7/5 × 15 سانتیمتر که شامل هم لایه بیرونی و هم لایه داخلی می باشد کار را آغاز نمایید.
آن ها را به طرف رو بر روی هم بگذارید و دور تا دورشان را بدوزید. به یاد داشته باشید که بخش بالایی را ندوزید و قسمت لبه ها را به حالت گرد بدوزید. بعد آن را به طرف رو برگردانده و بخش نرم چسب را بردارید و بر روی لایه داخلی کیسه با میزان فاصله 2.5 سانتی متر از لبه بالا دوخت بزنید.
در گام بعدی آموزش دوخت کیف تغذیه دو قطعه بزرگتر که دارای ابعاد 38 × 15 سانتیمتر می باشند از هر دو قسمت لایه بیرونی و داخلی را در دست گرفته و دور تا دور هر یک را دوخت بزنید. به جز لبه بالایی برای گذاشتن قسمت کوچکتر از لبه ها حدود 0.5 سانتی متر محل دوخت قرار دهید. لبه های پایینی را نیز می توانید به حالت گرد و یا گوشه دار بدوزید.
بخش داخلی را به بخش خارجی وارد نمایید. سپس چسب ها را که از پیش دوختید یکی در لایه داخلی پارچه نخی یعنی قسمت نرم چسب و دیگری را بر روی بخش بیرونی پارچه نایلونی یعنی قسمت زیری چسب قرار دهید. توجه نمایید که نوار چسب هر دو قسمت را دقیقا و درست در مکان مناسب آن ها بدوزید.
اکنون بایستی قسمت اصلی را به طرف رو برگردانید. سعی کنید به درستی لبه ها و گوشه های کار را درون هم قرار داده و مرتب کنید تا بتوانید بخش برگردان را به آن متصل نمایید. کیف را برای دوخت بخش برگردان کار آماده کنید. مقداری با کمک دست بر روی بخش های دوخته شده بکشید تا محل دوخت ها کاملا صاف و یکدست شوند. سپس با کمک سوزن ته گرد لبه ها را به روی هم قرار دهید.

در مرحله بعدی باید بخش بالایی هر دو قطعه را بدوزید و قسمت برگردان را به قسمت اصلی دوخت بزنید. دوباره از قسمت لبه ها حدود 0.5 سانتی متر فاصله گذاری نمایید. از قسمت گوشه ها حدود 7 الی 10 سانتی متر را ندوزید و باز بگذارید تا بتوانید کیف را به طرف رو برگردانید.
اکنون تمامی قسمت اصلی را به طرف رو برگردانید. لایه داخلی پارچه نخی را دقیقا داخل پارچه نایلونی جا بدهید و کیف را مرتب نمایید. به گونه ای که تنها بخش دوخته نشده از قسمتی که برای پشت و رو کردن نگه داشته بودید باقی بماند. سپس با انگشت خود بر روی دوخت ها کشیده تا کاملا صاف و یکدست شوند. در نهایت دور تا دور لبه بالایی را دوخته تا کیف کامل گردد.
بهتر است بدانید که شما نمی توانید از اتوی داغ استفاده نمایید اما با اتوی سرد بخش های دوخته شده را مقداری صاف و یکدست نمایید. اکنون می توانید کیف را از هر نوع مواد غذایی که دوست دارید پر کنید. در صورتی که دوست دارید کیف تغذیه از بخش پایینی بیشتر حالت مربعی شکل داشته باشد یک دوخت عمودی بر روی دوخت افقی ایجاد نمایید. این عمل را برای هر دو گوشه کار انجام بدهید.

از این که تا پایان این مطلب با ما همراه شدید بسیار سپاس گزاریم. ضمن این که می توانید برای یادگیری مراحل آموزش دوخت پاپوش و دوخت پتو نوزاد بر روی لینک های موردنظر کلیک کرده و از این مطالب بازدید نمایید.