به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، حمید آقابیکی اظهار داشت: امسال از سطح باغ باغات بارور شهرستان شاهرود 33 هزار تن محصول سیب برداشت شده است.
وی افزود: ارقام سیب برداشت شده از باغات شهرستان شاهرود شامل گلاب، گلدن دلیشز، رد دلیشز، گالا، فوچی، دلبار، جانا، گلد و گرانی اسمیت است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود با بیان اینکه سیب یکی از مهمترین محصولات باغی این شهرستان است عنوان کرد: سطح باغات سیب در شهرستان .شاهرود یکهزار و 950 هکتار شامل یکهزار و 600 هکتار بارور و 350 هکتار غیر بارور است.
آقابیکی با بیان اینکه 30 درصد محصول تولیدی سیب در شهرستان شاهرود معادل 9 هزار و 900 کیلوگرم از این محصول، سیبهای درجه یک و با کیفیت صادراتی است افزود: 40 درصد سیب تولیدی در شهرستان شاهرود معادل 13 هزار و 200 کیلوگرم به صورت تازه خوری و انبارداری در سردخانه استفاده میشود.
به گفته وی، همچنین 20 درصد محصول سیب معادل 6 هزار و 600 کیلوگرم سیب تولیدی در شهرستان شاهرود را سیبهای درجه سه تشکیل میدهد که برای تهیه کنسانتر استفاده میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود اضافه کرد: همچنین 10 درصد نیز به صورت فراوری از جمله مربا، لواشک، برگه، رب سیب و سرکه سیب است که در کارگاههای کوچک خانگی تولید میشود.
وی عنوان کرد: برداشت سیب از سطح باغات شهرستان از اوایل تیر ماه با ارقام زودرس آغاز و تا اواخر مهر ماه با ارقام دیررس ادامه داشت.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود افزود: سیب سرشار از کلسیم، ویتامین C، فیبر، آنتی اکسیدان بوده و دارای خواص بسیار زیادی از جمله درمان سرماخوردگی، گرفتگی صدا، تقویت کننده معده و کبد و دفع کننده سودا و سموم بدن اشتهاآور و از بین بردن حرارت بدن است.
آقابیکی گفت: باغات سیب پایه رویشی « پایه مالینگ» 45 هکتار با اجرای سیستم داربستی است.
وی با اشاره به برگزاری کارگاههای آموزشی و ترویجی برای بهرهبردارن این بخش گفت: رعایت توصیههای تغذیه مناسب برای ماندگاری بالای میوه و بازارپسندی مناسب، اصلاح روشهای آبیاری و استفاده از سامانههای نوین آبیاری در باغات از جمله مهمترین اقدامات که میتواند در افزایش راندمان تولید و کاهش مصرف آب تأثیرگذار باشد.
46