ماهان شبکه ایرانیان

سخنگوی قوه قضاییه : مدیرعامل دیجی کالا با تودیع وثیقه آزاد است ؛ گریبان توهین کنندگان را رها نمی‌کنیم/ تتلو در زندان است

مدیرعامل دیجی کالا به اتهام توهین به مقدسات احضار و تفهیم اتهام و قرار قانونی از نوع وثیقه صادر شد. توهین کنندگان به مقدسات متروک و منفور جامعه هستند و نمی شود در این زمینه شوخی کرد. جامعه با ابراز نفرت و انزجار جوابش را می‌دهد و ما گریبان توهین کنندگان را رها نمی‌کنیم.

مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضاییه درباره اعلام جرم دادستانی علیه دیجی کالا گفت: در 23 بهمن سال جاری مدیرعامل این شرکت به اتهام توهین به مقدسات احضار و تفهیم  اتهام و قرار قانونی از نوع وثیقه صادر شد. ایشان با تودیع وثیقه آزاد است و پرونده متشکله در مرحله تحقیقات مقدماتی است.
 
وی افزود: توهین به مقدسات در هر جامعه‌ای به خصوص ایران اسلامی مورد نکوهش جامعه است‌. قوه قضاییه نیز براساس قانون و مطالبه عمومی موظف به رعایت و صیانت از ارزشهاست. توهین کنندگان به مقدسات متروک و منفور جامعه هستند و نمی شود در این زمینه شوخی کرد. جامعه با ابراز نفرت و انزجار جوابش را می‌دهد و ما گریبان توهین کنندگان را رها نمی‌کنیم. همه افراد جامعه موظف به رعایت ارزش‌های اسلامی و اخلاقی هستند و قوه قضاییه اجازه هتک حرمت به مقدسات را نمی دهد. در این پرونده پس از طی مراحل تحقیق حکم‌ متناسب از طریق محاکم صادر می‌شود.
 
مسعود ستایشی در پاسخ به سوالی درباره  بستری شدن تتلو در بیمارستان روانی و آخرین وضعیت پرونده داود غفاری معروف به داود هزینه گفت: امیرحسین مقصودلو از زمان بازداشت تاکنون به هیچ عنوان اعم از بیماری جسمی یا روانی به خارج از زندان اعزام نشده است و در زندان به سر می برد.
 
او افزود: یک پرونده ایشان متضمن کیفرخواست صادره به دادگاه انقلاب اسلامی تهران ارسال شده است و در وقت رسیدگی است و در ایام پیش رو رسیدگی می شود و در فرایند دادرسی است. پرونده های متعددی دیگری هم  دارد که اطلاع رسانی شده است.
 
سخنگوی قوه قضاییه آخرین وضعیت پرونده متهمان و محکومان پرونده بانک سرمایه را تشریح کرد.
 
وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: پرونده حقوقی به نام بانک سرمایه در محاکم تهران مطرح نبوده است و آنچه مطرح بوده در ارتباط با اشخاص حقیقی است که مرتکب جرایم شدند. پرونده این اشخاص یا در حال حاضر در شعب تحقیق مطرح رسیدگی است و یا با صدور کیفرخواست از طریق دادسرای تهران به دادگاه صالح ارسال شده است و در برخی هم تقاضای اعاده دادرسی پذیرش شده و در شعب هم عرض در حال دادرسی است‌ و برخی نیز در اجرای احکام در حال اجرای حکم است.
 
وی تاکید کرد: قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران هیچ گونه مسامحه‌ای نسبت به محکومین و متهمان مفاسد اقتصادی ندارد و نخواهد داشت و با قاطعیت تمام با پرونده‌های از این دست برخورد قاطعانه می کند و اموال در بانک‌ها متعلق به همه مردم است و صیانت از آن و بازگشت به بانک‌ها را وظیفه خود می‌دانیم.
 
ستایشی درباره سید محمد امامی یکی از محکومان اصلی  پرونده بانک سرمایه گفت: این فرد با نفوذ و با اقدام رشا و ارتشاء و پرداخت رشوه‌های کلان مبادرت به اخلال در نظام اقتصادی از طریق تحصیل مال نامشروع کرده بود که نامبرده به 20 سال حبس، 74 ضربه شلاق، بازگرداندن 540 میلیارد تومان و جریمه بیش از هشت میلیارد تومان محکوم شده بود که اکنون در زندان به سر می‌برد.
 
وی ادامه داد: در مورد دو برادر،  بهروز و فیروز ریخته‌گران از دیگر محکومان مربوط به این پرونده‌ها، فیروز ریخته‌گران آزاد شده و بهروز ریخته‌گران در حال مجازات 20 سال حبس است.
 
ستایشی گفت: موسوی نژاد محکوم دیگر این پرونده‌ها اکنون در زندان به سر می‌برد. همچنین محمدرضا جهانبانی که به بازگرداندن حدود 500 میلیارد تومان محکوم شده است تاکنون حدود یکصد میلیارد را بازگردانده و در مورد مابقی نیز در حال برنامه‌ریزی و تصمیم گیری برای بازگشت است و اکنون به جهت تحمل 20 سال حبس در زندان است.
 
وی افزود: هادی رضوی با رد اعاده دادرسی باید حبس مقرر براساس دادنامه صادره را تحمل کند و طبق آخرین اطلاع به تشخیص سازمان پزشکی قانونی به دلیل جراحی بیرون از زندان است و به محض بهبودی به ندامتگاه خواهد رفت. همچنین وضعیت شهاب‌الدین غندالی، امیر قادری و دیگر محکومان نیز مبرهن، مشخص و قابل ارائه است.
 
 
وی با اشاره به سفر رییس قوه قضاییه به عراق گفت: این سفر که در ادامه سفرهای مقامات عالی دو کشور در حوزه های اجرایی و قضایی انجام‌ می شود حاوی نکاتی است.  اولا نفس این سفر نشان دهنده عمق اراده و عزم دستگاه قضایی به تداوم بخشی روند دوستانه دوملت ایران و عراق و نشانه پیوند عمیق دوملت برای استفاده از ظرفیت های دو کشور  است.‌ این سفر  به سرانجام رساندن برنامه های در دستور کار واقع شده دو کشور را نشان می دهد.
 
وی افزود: روابط سیاسی دو دولت ایران و عراق در بهترین وضعیت خود قرار دارد و این روابط دوجانبه با انجام سفر عالی ترین مقام کشور توسعه می یابد. پیگیری شهدای فرودگاه بغداد و مبارزه با تروریسم و ادامه یافتن همکاری های دوجانبه در این خصوص از اهداف سفر است و تلاش برای محاکمه سران و جنایتکاران تروریستی که دستشان به خون دو ملت اغشته شده از دیگر دستاوردهای این سفر است.
 
ستایشی افزود: سفر رییس دستگاه قضایی به عراق که با استقبال گرم برادران عراقی همراه بود تاکنون موفقیت آمیز و پربار بوده است.
 
وی با اشاره به بازدید رییس قوه قضاییه از سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: برطرف ساختن نیازهای ثبتی در کمترین فاصله زمانی و جلوگیری از فرارهای مالیاتی و احقای حق مردم با استفاده از آخرین دستاوردهای تکنولوژی و... از دستاوردهای خوب  سازمان ثبت است که رخ داده است. تداوم این مسیر پرشتاب نیازمند تداوم ثبات و آرامش در این مجموعه سازمانی را می طلبد. انتزاع این سازمان خلاف قانون اساسی است و جلوی قطار پیشرفت سازمان را سد می کند و هرگونه جدایی و انفکاک موجب ایجاد خلل در رسیدن مردم به عدالت و حقوق اساسی شان از جمله حق مالکیت است.
 
وی درباره داود غفاری نیز گفت: برای داود غفاری با هر معروفیتی که دارد، اعلان قرمز شده است اما به دادسرای تهران معرفی نشده است و پیگیری‌های مجدانه از دستگاه‌های ذیربط شده که به زودی زود به کشور مسترد شود.
 
ستایشی در باره آخرین وضعیت پرونده حمید نوری گفت: درخواست فرجام خواهی حمید نوری نسبت به دادنامه صادره در دیوان عالی کشور سوئد انجام شده، منتظر تصمیم‌گیری دیوان این کشور هستیم که آیا این درخواست را خواهد پذیرفت یا خیر.
 
وی افزود: پس از صدور حکم ظالمانه دادگاه تجدید نظر سوئد نسبت به حمید نوری، خانواده وی مدت 3 ماه است که هیچ گونه خبری از او ندارند و کلیه امکانات اعم از مکالمه تلفنی به طور کلی قطع شده است.
 
ستایشی گفت: خانواده وی حدود یک ماه پیش از طریق رسانه‌ها متوجه شدند که پای ایشان شکسته و مورد عمل جراحی قرار گرفته است. اینکه پای وی شکسته یا عاملی موجب این شکستگی شده است، مشخص نیست و این موضوع را به آینده می‌سپاریم. کارشکنی سوئد برای دیدار حمید نوری با خانواده اش وجود دارد. امیدوارم  روزی شاهد آزادی حمید نوری و بازگشت وی به کانون گرم خانواده باشیم.
 
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره بازداشت یک خبرنگار سابق که گفته شده پرونده او مربوط به خبرنگاری نیست گفت: بازداشت او به طور قطع و یقین هیچ ارتباطی با فعالیت رسانه‌ای وی ندارد. موارد مهمی در پرونده متشکله مطرح است و  پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی است.
 
ستایشی درباره آخرین وضعیت پرونده انفجار تروریستی در کرمان گفت: اغلب سرشاخه‌ها و عوامل مرتبط با این پرونده شناسایی و بازداشت شدند یا در حال بازداشت هستند.  35 نفر تاکنون بازداشت شدند و  اتهامات برخی از این افراد عضویت و همکاری با گروهک تروریستی داعش و افساد فی‌الارض از طریق معاونت در جنایت علیه بشریت است.
 
وی درباره آخرین وضعیت پرونده پدیده شاندیز و شرکت پتروشیمی و اینکه آیا  اقدامی برای دستگیری مرجان شیخ الاسلامی یکی از متهمان اصلی شرکت پتروشیمی شده است یا خیر؟ گفت: در پدیده شاندیز، مطالبات مردم و سهامداران در این شرکت جزو دغدغه‌های ما است؛ البته دادگستری کل خراسان رضوی اقدامات مناسب و موثری انجام داده است. گزارش را از دادگستری خراسان رضوی مطالبه کرده‌ام و به محض رسیدن گزارش آن را منعکس می‌کنم‌. دغدغه‌های مردم دغدغه‌های ما است.
 
سخنگوی قوه قضاییه درباره پرونده بازرگانی پتروشیمی گفت: در این پرونده صرف نظر از اسمی که گفتید، احکام 5 نفر از متهمان اجرا شد و 3 نفر در مرحله اجرای حکم است و در حال تحمل حبس اند و اعاده دادرسی 3 نفر پذیرفته شده و پرونده به شعبه هم عرض ارسال شده و در حال رسیدگی است و 4 نفر از محکومین تحت تعقیب‌اند و پیگیری‌های مجدانه‌ای برای دستگیری آنها می شود.
 
وی افزود: بخشی از عوائد مالی این پرونده وصول شده و بخشی دیگر در مرحله اجرای احکام و شناسایی اموال برای رد مال است و موجدانه پیگیری می شود. قسمتی از پرونده مفتوح است و با صدور کیفرخواست جهت رسیدگی به دادگاه ارسال شده است. اتهام در پرونده مورد بحث مشارکت و معاونت در اخلال عمده و کلان اقتصادی از طریق اخلال در توزیع ارز صادرات محصولات پتروشیمی شرکت‌های تولید کننده است و اتهام  برخی از متهمان  تحصیل مال از طریق نامشروع است‌. پرونده‌های دادگاه‌های ویژه با جدیت و قاطعیت و منطبق با موازین شرعی و قانونی مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و اطلاع رسانی می‌شود.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان