ماهان شبکه ایرانیان

ویژه‌های مشرق؛

روزنامه سازندگی: راهبرد تحریم انتخابات ضدمردمی و منفعت طلبانه است/ تعدد گفتمانی در جبهه اصلاحات نشانه چیست؟

تاکید بر پذیرش «ضرورت پذیرش تعدد گفتمانی در درون اردوگاه اصلاح‌طلبان» از سوی اصلاح طلبان مشارکت جو نشان می دهد که عزم راسخی در بدنه اصلاحات برای کنار زدن دیدگاه های رادیکال وجود دارد.

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه‌های امروز چهارشنبه 25 بهمن ماه در حالی چاپ و منتشر شد که بازتاب بیانه انتخاباتی تعدادی از اصلاح طلبان، تلاش‌های تهران - دوحه برای پایان نسل‌کشی در غزه، واکنش دبیرکل حزب‌الله به لفاظی صهیونیست‌ها و نون بری قاچاق در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

بررسی مطالب مطرح شده از طیف های مختلف جریان اصلاحات پس از بیانیه 110 فعال سیاسی اصلاح طلب جهت شرکت در انتخابات بیانگر آن است که مباحث تند و تحکم آمیزی از سوی اصلاح طلبان تحریمی نسبت به طیف اصلاح طلبان مشارکت جو شکل گرفته است، در آن سو جریان مشارکت‌و نیز سعی دارد با بیان دلایل دقیق به رادیکال‌ها پاسخ منطقی بدهد.

روزنامه سازندگی ارگان رسانه‌ای حزب کارگزاران که مدافع مشارکت و دادن لیست انتخاباتی است، در شماره امروز خود به تحلیل بیانیه 110 نفره اصلاح‌طلبان پرداخته و نوشته است:

هرگاه که چاقوی تحریم تیز شد، مردم شکست خوردند، رفتارهای انتخاباتی اصلاح طلبان طی دهه های گذشته را شامل اصلاح طلبی، تحریم طلبی و خیابان ارزیابی کرده و می نویسد، اکنون دوباره سر خط قرار گرفته‌ایم. با این تفاوت که همه راه‌ها را رفته و نتایج آن را نیز دیده‌ایم. خیابان حاصلی نداشت جز خونریزی و مهاجرت. تحریم نتیجه‌ای نداشت جز تورم و گرانی و خالص‌سازی و تنها راهی که کمترین هزینه و بیشترین ثمر را داشت، اصلاحات است.

این رسانه در ادامه انتخاب و اتخاذ راه اصلاحات را به منزله بی‌خطا بودن آن ندانسته و از منفعت طلبی برخی اصلاح طلبان گلایه کرده و می نویسد، برخی از اصلاح‌طلبان، منفعت‌طلب شدند. برخی از این افراد چه در روزی که بر سر کار بودند و چه اکنون که کنج عافیت را انتخاب کرده‌اند، منفعت‌طلب شده‌اند. منفعت‌طلبی، گاه در حفظ ثروت و کسب‌وکار آنها تجلی پیدا می‌کند، گاه در اتخاذ تصمیمات شاذی، چون تحریم یا عدم شرکت در انتخابات. اساساً عده‌ای دیگر دنبال دردسر نیستند. سیاست تماماً دردسر است. هر قدمی که به جلو برمی‌دارید، باید آماده باشید، هزینه آن را هم بدهید. اما عده‌ای کنج عافیت را اختیار کرده و بی‌هزینه‌ترین روش که یکی از آنها همین عدم مشارکت در انتخابات است را انتخاب کرده‌اند.

سازندگی در ادامه این گزارش قابل توجه نوشته است:

کسی که از چیزی حمایت نمی‌کند، به کسی هم پاسخگو نخواهد بود، کار هر فرد اصلاح‌طلب و کنش‌گر سیاسی این است که برای صندوق و فرستادن یک فرد با کیفیت به مجلس یا دولت بیشترین تلاش را انجام دهد، اصلاح‌طلبان از این‌رو در سال‌های گذشته اشتباه کردند که افراد بسیاری را به دولت و مجلس رساندند اما آنها را در همان ابتدای مسیر رها کردند و حاضر نشدند، آنها را پاسخگو کنند یا آنهایی که به دولت و مجلس و شورای شهر رفتند، حاضر نشدند شفاف باشند و پاسخگوی کسانی که به آنها رای داده یا برای آنها رای جمع کرده بودند، باشند.

این روزنامه اصلاح طلب اما در خاتمه می نویسد، در سال 1384، محمود احمدی‌نژاد جریان مرده اصولگرایی را زنده و احیا کرد، در سال 1374 نیز اقلیتی قوی در مجلس پنجم، زمینه‌ساز دوم خرداد 76 شوند و شورونشاط را به کشور برگردانند. هیچ امری در سیاست غیرممکن نیست به شرط آنکه پاشنه‌ها را برای افراد با کیفیت و فرستادن آنها به مجلس ور کشید.

روزنامه سازندگی: راهبرد تحریم انتخابات ضدمردمی و منفعت طلبانه است/ تعدد گفتمانی در جبهه اصلاحات نشانه چیست؟

روزنامه اعتماد نیز که مواضع حزب اعتمادملی را منتشر می‌کنتد در تیتر اصلی از زبان الیاس حضرتی نوشته است که اصلاح‌طلبی چندشقه شده و دارای تعدد گفتمانی است، این روزنامه می‌نویسد:

این گونه نیست که یک فرد، یک حزب یا جریان خاصی در آن مدخلیت تام و تمام داشته باشد و سایرین را از ورود به آن منع کند. نخستین نمادهای تفاوت و اختلاف نظر میان اصلاح طلبان در انتخابات شورای اول اسلامی شهرها و سپس در شورای دوم که تعدد لیست ها شکل عجیبی به خود گرفت، نمایان شد.

در بخش دیگری از این یادداشت آمده است:

لازم است بحثی ذیل عنوان «ضرورت پذیرش تعدد گفتمانی در درون اردوگاه اصلاح طلبان» شکل بگیرد، اتخاذ مواضع خشک و غیر قابل انعطاف، باعث ایجاد رکود در گفتمان اصلاحات شده و ظرفیت‌های این جریان را در مسیر اتلاف قرار می دهد.

روزنامه سازندگی: راهبرد تحریم انتخابات ضدمردمی و منفعت طلبانه است/ تعدد گفتمانی در جبهه اصلاحات نشانه چیست؟

روزنامه آرمان امروز نیز درباره لیست اصلاح‌طلبان در انتخابات نوشته است:

ائتلاف اصلاح‌طلبان، اصولگراها و اعتدالی‌ها از ماه‌های ابتدایی سال جاری قابل حدس زدن بود و حالا با نزدیک شدن به روز انتخابات این احتمال در حال پر رنگ‌تر شدن است. در این مورد «جواد هروی»، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در مورد ائتلاف و برنامه‌های انتخاباتی این حزب گفت: «در حزب اعتدال و توسعه جهت تکمیل لیست‌های خود در تهران و سایر استان‌های کشور رایزنی با سایر احزاب را شروع کردیم و این رایزنی‌ها تاکنون موفق بوده و توانستیم به رشته وحدت کاندیداها در ارائه لیست دست پیدا کنیم که انشالله در روزهای آینده لیست خود را چه در تهران به صورت لیست کامل 30 نفره و چه در استان‌های دیگر به صورت ائتلافی اعلام خواهیم کرد.

روزنامه سازندگی: راهبرد تحریم انتخابات ضدمردمی و منفعت طلبانه است/ تعدد گفتمانی در جبهه اصلاحات نشانه چیست؟

بیانیه 110 تن از فعالان اصلاح طلب برای مشارکت در انتخابات بوضوح بیانگر آن است که تصمیم عدم مشارکت در انتخابات از سوی جبهه اصلاحات بر اساس یک خرد جمعی انجام نشده و بر اساس بازی های فراکسیونی و محفلی رادیکال های جبهه اصلاحات با مدیریت تاج زاده برای کلیت جریان اصلاحات طراحی و دیکته شده است.

اصلاح طلبان که خود را همواره حامی دموکراسی و صندوق رای معرفی می کردند هم اکنون از سوی رادیکال های خود به نقطه‌ای رسیده اند که سخن از مشارکت در انتخابات را به تعبیر الیاس حضرتی با فحاشی و تمسخر پایان می دهند!

تاکید بر پذیرش «ضرورت پذیرش تعدد گفتمانی در درون اردوگاه اصلاح‌طلبان» از سوی اصلاح طلبان مشارکت جو نشان می دهد که عزم راسخی در بدنه اصلاحات برای کنار زدن دیدگاه های رادیکال، غیرمنطقی و مبتنی بر باند و مبارزه با نظام شکل گرفته و باید در آینده انتظار آرایش جدید در جبهه اصلاحات بود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان