به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایان خرداد آغاز دوباره زندگی مردی است که همرزمانش او را به نام «چریک همیشه پیشتاز در پیشانی جنگ» می شناسند، مردی مبارز و مجاهد که کمتر کسی است ماجرای فرماندهی جنگ های نامنظم او را نشنیده باشد و آوازه شجاعت و مردانگی او به گوشش نخورده باشد.
مقام معظم رهبری در کلام آینه وار خود در وصف شهید چمران اینگونه سخن بر زبان می آورد: « چمران، دنیا و مقام برایش مهم نبود؛ نان و نام برایش مهم نبود؛ به نام کی تمام بشود، برایش اهمیتی نداشت. باانصاف بود، بیرودربایستی بود، شجاع بود، سرسخت بود. در عین لطافت و نازک مزاجی شاعرانه و عارفانه، در مقام جنگ یک سرباز سخت کوش بود... دانشمند بسیجی این است... در وجود یک چنین آدمی، دیگر تضاد بین سنت و مدرنیته حرف مفت است؛ تضاد بین ایمان و علم خندهآور است... هم علم هست، هم ایمان؛ هم سنت هست، هم تجدد؛ هم نظر هست، هم عمل؛ هم عشق هست، هم عقل.»
*خط مقدم؛ جایی که شهید مصطفی چمران همیشه در آن پیشرو بود
دکتر مصطفی چمران، مردی که مردمان روزهای خون و آتش اهواز از تواضع و دلیری او سخن می گویند.
سید قاسم صادقی مشاور فرماندهی سپاه محمد رسول الله تهران و یکی از همرزمان شهید مصطفی چمران در خصوص ویژگی های منحصر به فرد این مرد همیشه جاوید می گوید: شهید مصطفی چمران جزء معدود فرماندهانی بود که همیشه خودش در پیشانی خطر حرکت می کرد و سایر نیروهای زیر مجموعه اش به دنبال او وارد عمل می شدند.
او از رأفت و مهربانی رفیق روزهای جنگ تحمیلی خود نسبت به نیروهای زیر دستش اینگونه یاد می کند: برخورد متواضعانه ای که شهید چمران همواره با نیروهای زیر دست خود داشت، ذکر و خیر همه کسانی بود که مصطفی را کم و بیش می شناختند، همان اندازه که این بزرگ مرد در برخورد و مواجهه با نیروهای دشمن شدت و تندی به خرج می داد و به عبارتی «أشدّاءُ عَلَی الْکُفّار» بود، به وقت مصاحبت با نیروهای خودی به مهربانی و عطوفت برخورد می کرد و مصداق بارز «رُحَماءُ بَینَهُم» بود.
صادقی با بیان اینکه شهید چمران به اقامه نماز اول وقت توجه ویژه ای داشت، می گوید: به نماز اول وقت و اجرایی شدن حرف شهید رجایی که می فرمودند: به کار بگویید نماز دارم، بسیار مقید بود؛ انسان خود ساخته ای که صلابت نفس و اقتدار ایشان همه را به یاد سرداران شهید صدر اسلام می انداخت که در رکاب پیامبر خدا به شهادت رسیدند.
همرزم شهید چمران می گوید: رزمندگانی که پیش از انقلاب، به نحوی مشکل اخلاقی داشتند و پس از توبه برای دفاع از مرزهای وطن و مقابله با دشمن بعثی عازم جبهه می شدند، جزء گروه هایی بودند که مصطفی همواره با آن ها به نرمی و صبوری رفتار می کرد. تمام رزمنده هایی که هر یک به نحوی حتی به اندازه یک سلام او را می شناختند، از عشق الهی و معرفتی که در وجود شهید چمران موج می زد سخن می گویند.
مشاور فرماندهی سپاه محمد رسول الله از ماجرای خبر شهادت مصطفی چمران پیش از وقوع این اتفاق و آن هم توسط خود شهید اینگونه می گوید: شهید چمران خبر شهادت خود را 5 روز قبل از آسمانی شدنش با دوست و همرزم خود سید مجتبی هاشمی در میان گذاشت، مصطفی پس از بازدید و سرکشی از چندین محور عملیاتی، به روی یکی از خاکریزها رفت و از شهادت خود با سید مجتبی و دیگر نیروها سخن گفت.
صادقی معتقد است: آنچه شهادت و آسمانی شدن مصطفی چمران را تضمین کرد، مسأله اطاعت بی چون و چرای او از ولی فقیه زمانش بود و مطمئنا راه حقیقت به واسطه این فرمانبرداری برای او روشن بود، راهی که سرانجام منجر به، نوشیدن شهد شیرین شهادت شد.
حکایت مردان خدا هیچگاه جز سعادت و خیر ختم نمی شود. ماجرای مردانگی و رشادتهای بی دلیل رزمندگان اسلام در دوران جنگ تحمیلی از جمله مسائلی است که تا ابد در گوش مردمان این سرزمین زنده و جاری است. مصطفی چمران مردی که مناجات عارفانه اش در بند بند روزهای سخت جنگ آرامش مردمان این آب و خاک بوده و هست.
فرازی از مناجات عارفانه و عاشقانه مصطفی چمران؛
خدایا! وجودم اشک شده ، همه وجودم از اشک می جوشد ، می لرزد ، می سوزد وخاکستر می شود. اشک شده ام ودیگر هیچ ، به من اجازه بده تا در جوارت قربانی شوم وبر خاک ریخته شوم واز وجود اشکم غنچه ای بشکفد که نسیم عشق وعرفان وفداکاری از آن سرچشمه بگیرد.
گزارش از فرزانه فراهانی