ماهان شبکه ایرانیان

هزینه اشتراک اینترنت پرسرعت فیبرنوری در کشور های غربی چه میزان از درآمد خانوارهاست؟

حدود ۵.۱۸ میلیارد کاربر اینترنت در سراسر جهان به طور فعال آنلاین هستند که ۶۴.۶ درصد از کل جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند. اینترنت برای بسیاری از افراد به یک ضرورت تبدیل شده است؛ با این حال، هزینه دسترسی به آن در سراسر جهان یکسان نیست.

جدیدترین داده‌های نشریه فوربس نشان می‌دهد: در مقایسه با متوسط درآمد یک خانواده دو نفره در آمریکا در سال 2023 که بالغ بر 106 هزار دلار در سال تخمین زده می‌شود، هزینه خدمات اینترنت فیبرنوری با ماهی 67 دلار که بالاترین سرعت را فراهم می‌نماید، سالی حدود 800 دلار است که بخش کمی (حدود 0.75 درصد) از کل درآمد بسیاری از خانوارها را تشکیل می‌دهد.

به گزارش سیتنا به نقل از سایت broadbandsearch، امروزه، حدود 5.18 میلیارد کاربر اینترنت در سراسر جهان به طور فعال آنلاین هستند که 64.6 درصد از کل جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند. اینترنت برای بسیاری از افراد به یک ضرورت تبدیل شده است؛ با این حال، هزینه دسترسی به آن در سراسر جهان یکسان نیست.

درک ما از این تفاوت‌های هزینه بسیار مهم است. این امر میزان دسترسی دیجیتال در کشورهای مختلف را روشن می‌کند، به شکل دادن به سیاست‌های مؤثر اینترنت کمک می‌کند و مستقیماً بر تصمیمات ما در حوزه‌های دیجیتال شخصی و حرفه‌ای تأثیر می‌گذارد. این دانش نه تنها معیاری از دسترسی فعلی به اینترنت در سطح جهانی است، بلکه سکوی پرتابی برای دستیابی به اهداف گسترده‌تر برای برابری دیجیتال و پیشرفت اقتصادی است.

هزینه اینترنت در آمریکا: بررسی اجمالی
هزینه متوسط اینترنت در ایالات متحده آمریکا

نشریه فوربس گزینه‌های متنوع خدمات اینترنت و هزینه‌های متوسط آن‌ها را این‌گونه بیان می‌کند:

اینترنت DSL: با 50 دلار در ماه، سرعت کمتر، در دسترس عموم.
اینترنت کابلی: 65 دلار در ماه، سرعت بالاتر، در دسترس عموم.
اینترنت فیبرنوری: 67 دلار در ماه، سرعت فوق العاده بالا، دسترسی کمتر.
اینترنت ماهواره ای: 90 دلار در ماه، سرعت کمتر، برای مناطق دور افتاده.

در مقایسه با متوسط درآمد خانواده دو نفره در ایالات متحده در سال 2023 که بالغ بر 106 هزار دلار در سال تخمین زده می‌شود، به طور کلی هزینه خدمات اینترنت فیبرنوری که بالاترین سرعت را فراهم می‌نماید سالی حدود 800 دلار است که بخش کمی (0.75 درصد) از کل درآمد بسیاری از خانوارهای آمریکایی را تشکیل می‌دهد. با این حال، تأثیر مالی نسبی این هزینه‌ها بسته به سطح درآمد خانوار و بسته اینترنتی خاص انتخاب‌شده، به طور قابل توجهی متفاوت است.

عوامل مؤثر بر هزینه‌های اینترنت

زیرساخت

زیرساخت شبکه یکی از عوامل کلیدی تعیین کننده قیمت اینترنت است. هزینه ساخت و نگهداری زیرساخت، به ویژه در مناطق کم‌دسترسی یا با تراکم جمعیت کمتر، می‌تواند به طور قابل توجهی بر قیمت‌ها تأثیر بگذارد.

به طور کلی، در مناطق شهری که زیرساخت توسعه‌یافته‌تر و متراکم‌تر است، هزینه‌های اینترنت پایین‌تر است. در مقابل، مناطق روستایی به دلیل مشکل «مایل آخر» با هزینه‌های بالاتری مواجه هستند. مشکل «مایل آخر» به این معناست که گسترش خدمات به مناطق کم‌جمعیت، پرهزینه‌تر و پیچیده‌تر است. این شکاف شهری-روستایی به طور مستقیم بر قیمت‌گذاری برای مصرف‌کنندگان تأثیر می‌گذارد.

رقابت

تأثیر رقابت بازار بر قیمت‌گذاری اینترنت قابل توجه است. در ایالات متحده، بیش از 200 میلیون نفر در مناطقی زندگی می‌کنند که تنها یک یا دو شرکت ارائه‌دهنده‌ اینترنت پرسرعت و قابل اعتماد وجود دارد و این منجر به قیمت‌های بالاتر نسبت به بازارهایی با گزینه‌های بیشتر می‌شود. ورود رقبای جدید به بازارهای پهنای باند محدود بوده است و تعداد ارائه‌دهندگان اینترنت در مناطق شهری و روستایی افزایش قابل توجهی نداشته است. با این حال، افزایش رقابت، به ویژه از سوی ارائه‌دهندگان فیبرنوری، با سرعت بالاتر اینترنت و بالقوه کیفیت خدمات بهتر همراه بوده است.

قوانین دولتی

سیاست‌های دولت، تأثیر بسزایی بر هزینه‌های اینترنت دارد. همانطور که در گزارش مقرون به صرفه بودن A4AI در سال 2020 ذکر شده است، برنامه‌های ملی مؤثر پهنای باند منجر به اینترنت مقرون به صرفه‌تر شده است، به ویژه در مناطقی مانند آفریقا، آمریکای لاتین و آسیا و اقیانوسیه. کشورهایی با سیاست‌های قوی مانند مالزی و کاستاریکا شاهد کاهش قابل توجه قیمت‌ها بوده‌اند.

این سیاست‌ها منجر به کاهش بیش از 50 درصدی قیمت پهنای باند تلفن همراه از سال 2015 شد؛ با این حال، با وجود این پیشرفت‌ها، نابرابری‌هایی در دسترسی همچنان وجود دارد و بسیاری از افراد هنوز از اتصال اولیه اینترنت محروم هستند.

روندهای یک دهه گذشته

روندهای قیمتی در ایالات متحده

به گزارش سیتنا، در طول دهه گذشته، ایالات متحده شاهد روند قابل توجهی در کاهش قیمت اینترنت پهنای باند بوده است. طبق شاخص قیمت پهنای باند (BPI) یواس‌تله‌کام، کاهش قابل توجهی در قیمت محبوب‌ترین و پرسرعت‌ترین خدمات اینترنت پهنای باند صورت گرفته است. این روند با توجه به تورم کلی قیمت در سایر بخش‌های اقتصاد ایالات متحده در همین دوره، قابل توجه است.

از سال 2021 تا 2022، قیمت‌های واقعی پهنای باند BPI-Consumer Choice رقم 14.7 درصد و قیمت‌های پهنای باند BPI-Speed رقم 11.6 درصد کاهش یافته است. با نگاهی بلندمدت‌تر (2015 تا 2022)، این کاهش حتی چشمگیرتر است: قیمت‌های سطح BPI-Consumer Choice رقم 44.6 درصد و قیمت‌های سطح BPI-Speed رقم 52.7 درصد کاهش یافته است.

علاوه بر این، ارائه‌دهندگان اینترنت سرعت خدمات خود را افزایش داده‌اند. این افزایش سرعت به همراه کاهش قیمت، منجر به کاهش حدود 75 درصدی هزینه به ازای هر مگابیت برای هر دو سرویس محبوب و پرسرعت از سال 2015 شده است.

پیشرفت‌های فناوری و تأثیر آن‌ها بر قیمت‌گذاری اینترنت

پیشرفت‌های فناوری تأثیر قابل توجهی بر قیمت‌گذاری اینترنت دارد و همچنان به شکل دادن به آینده آن ادامه می‌دهد. روندهای کلیدی فناوری مانند رایانش ابری، نسل پنجم اینترنت (5G)، هوش مصنوعی (AI)، یادگیری ماشینی و پلتفرم‌های توسعه کم‌کد، ویژگی‌های اصلی عصر دیجیتال را تسریع می‌کنند که شامل جزئی‌نگری، سرعت و مقیاس است. این نوآوری‌ها قدرت محاسباتی، سرعت شبکه و پیچیدگی تحلیلی را افزایش داده است و منجر به کسب‌وکار و مدل‌های جدید شده است.

تا سال 2025، تخمین زده می‌شود که 50 میلیارد دستگاه به اینترنت صنعتی اشیاء (IIoT) متصل شوند و بخش قابل توجهی از برنامه‌های کاربردی جدید از فناوری‌های کم‌کد/بدون کد (LC/NC) استفاده خواهند کرد. انتظار می‌رود این گسترش فناوری، در دهه آینده پیشرفت بیشتری نسبت به قرن گذشته به ارمغان بیاورد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی