صادرات انبوه مرغ و تخم مرغ برای اولین‌ بار در سال جاری

سید مهدی فرحی، قائم مقام وزیر صمت درباره وضعیت صادرات مرغ و تخم مرغ  با بیان اینکه شرایط مرغ و تخم مرغ در کشور ایده آل است، اظهار کرد: این شرایط به گونه‌ای که ما برای اولین بار بعد از چندین سال مرغ و تخم مرغ را به صورت انبوه صادر می‌کنیم و چشم‌انداز ما این است که امسال مشکل مرغ و تخم‌مرغ نداشته باشیم.

سید مهدی فرح از وضعیت ایده آل مرغ و تخم مرغ در کشور خبر داد و گفت: اولین سالی است که به‌صورت انبوه این محصولات را صادر می‌کنیم.

به گزارش ایسنا، سید مهدی فرحی، قائم مقام وزیر صمت درباره وضعیت صادرات مرغ و تخم مرغ  با بیان اینکه شرایط مرغ و تخم مرغ در کشور ایده آل است، اظهار کرد: این شرایط به گونه‌ای که ما برای اولین بار بعد از چندین سال مرغ و تخم مرغ را به صورت انبوه صادر می‌کنیم و چشم‌انداز ما این است که امسال مشکل مرغ و تخم‌مرغ نداشته باشیم.

چگونه از وارد کننده تبدیل به صادرکننده شدیم؟
طی سالیان گذشته بازار با کمبود مرغ و تخم مرغ و صف‌های طولانی خریداران مواجه بود اما با رویکردی که وزارت جهادکشاورزی در پیش گرفته و افزایش جوجه ریزی را در دستور کار خود قرار داده تولید مرغ نیز افزایش یافته چرا که ماهانه 150 میلیون جوجه یکروزه تولید می‌شود.

این شرایط در حالی است که ایران از سال 1398 تا 1400 واردکننده تخم مرغ بود و آن قدر وضعیت بازار تخم مرغ در انتهای دولت دوازدهم بد بود که دولت سیزدهم  در اولین کار دستور داد هر طور شده با واردات وضعیت را از شرایط بحرانی خارج شود تا بعد از آن روی تولید برنامه ریزی شود.

در همان سال، با توجه به نگاه ویژه وزیر جهاد کشاورزی و واگذاری کلیه امور اجرایی به اتحادیه، در سال 1401 ایران حدود 54 هزار تن تخم مرغ صادر کرد و از یک کشور واردکننده به یک کشور صادرکننده تبدیل شد.

 افزایش صادرات تخم مرغ به 137 هزار تن در 1402
به گفته فعالان و تولیدکنندگان حوزه تخم مرغ در سال 1402 نیز 54 هزار تن به 137 هزارتن افزایش یافت که این رقم بسیار بالایی است به شکلی که ترکیه که در میان کشورهای همسایه رقیب ایران محسوب می‌شد، حالا یک پله از ایران عقب مانده است. 

علاوه بر این در دنیا به لحاظ ساختاری، چیزی مشابه واحدهای مدرن تولید تخم مرغ ایران وجود ندارد و این نشان از آینده ای روشن تر و امیدوارکننده تر دارد.

صادرات 2000 تن مرغ
در زمینه مرغ نیز بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده و با توجه به کیفیت بالای نهاده‌ها ماهانه امکان تولید 300 هزار تن تولید مرغ وجود دارد چرا که بر اساس نهاده مصرفی که کیفیت بهتری داشته باشد وضعیت تولید نیز می‌تواند مناسب‌تر باشد.

از سوی دیگر بر اساس تصمیمات وزارت جهاد کشاورزی سالانه باید 200 هزار تن صادرات مرغ داشته باشد که با توجه به پیش‌بینی‌های انجام شده این جریان ادامه دارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان