ماهان شبکه ایرانیان

آیا نیش زنبور عسل برای انسان خطرناک است؟

نیش زدن زنبور عسل به طور کلی برای بدن انسان خطرناک نمی باشد. مگر این که فرد به این نیش حساسیت نشان دهد. بدن هر انسان نسبت به انواع گزیدگی ها مقاوم و نسبت به انواعی بسیار سست است.

یکی از انواع گزیدگی هایی که بسیاری از افراد در طول زندگی خود با آن مواجه می شوند نیش زدن زنبور عسل می باشد. این نیش زدن ممکن است زمانی باشد که در کنار گل ها و گیاهان هستید و یا در زمانی به وجود بیاید که شما بدون این بخواهید برای زنبور ایجاد خطر کرده اید.

نیش زدن زنبور عسل به انسان خطرناک است؟

نیش زدن زنبور عسل خطرناک است؟

به گزارش هپی پت، نیش زدن زنبور عسل به طور کلی برای بدن انسان خطرناک نمی باشد. مگر این که فرد به این نیش حساسیت نشان دهد. بدن هر انسان نسبت به انواع گزیدگی ها مقاوم و نسبت به انواعی بسیار سست است.

برخی از افراد زمانی که توسط زنبور عسل گزیده می شوند ممکن است با تنگی نفس بسیاری زیادی رو به رو شوند و همین موضوع باعث شود تا وضعیت بسیار خطرناکی برای آن ها به وجود بیاید. اگر به هنگام گزیدگی توسط زنبور عسل احساس تنگی نفس شدید پیدا کردید باید سریعا به بیمارستان مراجعه کنید.

با تمامی این توضیحات باید بگوییم که نیش زدن زنبور عسل نمی تواند خطر بسیار زیادی را برای انسان به وجود بیاورد.

زنبور چه زمانی نیش می زند؟

به طور کلی، حشره هایی مانند زنبورها تهاجمی نیستند و فقط برای دفاع از خود نیش می زنند. در بیشتر موارد، این موضوع منجر به یک یا شاید چند نیش می شود. در برخی موارد، فرد یک کندو یا لانه زنبورها را خراب می کند، این موضوع می تواند موجب تهاجم زنبورها شود. برخی از انواع زنبورها مانند زنبورهای عسل آفریقایی بیشتر از سایر زنبورها به صورت گروهی نیش می زنند.

در ادامه این مقاله ما می توانید مواردی را بخوانید تا در شرایط مختلف از نیش زدن زنبور در امان باشید. دست ها یا پاهای خود را در لانه یا کندو یا سایر مکان های تجمع جشرات قرار ندهید.

اگر در منطقه ای هستید که این حشرات در آنجا جمع می شوند، از پوشیدن لباس های رنگی روشن خودداری کنید. از عطرها استفاده نکنید. مهم ترین نکته نیز این است که اگر در جایی لانه زنبور مشاهده کردید هرگز کندو یا لانه زنبور را خراب نکنید.

چگونه نیش زنبور را از بدن جدا کنیم؟

برای انجام این کار، در صورتی که فرد می تواند ثابت بماند انجام این کار بی خطر است. شما می توانید این کار را با یک شیء نازک انجام دهید. اگر نیش را بیرون می کشید، مهم است که کیسه زهر انتهای نیش را پاره نکنید. اگر این کیسه فشرده یا پاره شود، سم بیشتری آزاد می شود. پس از برداشتن نیش محل را با آب و صابون کاملاً تمیز کنید.

بعد از آن نیز یک قطعه یخ (پیچیده شده در یک پارچه تمیز) را به مدت 10 دقیقه روی محل نیش قرار دهید و سپس به مدت 10 دقیقه آن را بردارید. این روند را تکرار کنید. اگر فرد در گردش خون مشکل دارد، مدت زمان قرار گرفتن یخ روی آن ناحیه را کاهش دهید تا از آسیب احتمالی پوست جلوگیری کنید.

برای جلوگیری از سوزش جای زنبور گزیدگی چه راه هایی وجود دارد؟

فرد پس از این که توسط این حشره نیش زده می شود می تواند سوزش بسیار زیادی را احساس کند. این احساس باعث از بین رفتن وضعیت نرمال فرد می شود و می تواند برای او بسیار آزاد دهنده باشد. برای این که بتوانید از شدت این سوزش کمی کم کنید می توانید چندین راه حلی را که ما در این قسمت قصد داریم به شما ارائه بدهیم را انجام دهید.

استفاده از کمپرس آب یخ

کمپرس آب یخ علاوه بر این که می تواند التهاب پس از نیش زدگی تا حد بسیار زیادی کم کند می تواند تاثیر بسیار خوبی برای از بین رفتن جای سوزش گزیدگی داشته باشد. می توانید تا بازه زمانی ده دقیقه ای از کمپرس استفاده کنید.

خمیر دندان

ترکیب خمیر دندان مخصوصا خمیر دندان های نعنایی باعث می شود تا زمانی که بر روی پوست قرار می گیرد احساس سرما به پوست بدهد و هم چنین سرما را به خود جذب کند. به همین دلیل برای از بین رفتن سوزش جای گزیده زنبور عسل پیشنهاد می شود تا از خمیر دندان برای پایین آوردن التهاب و سوزش استفاده کرد. مقداری از خمیر دندان را روی محل گزیدگی گذاشته و پس از این که مشاهده کردید لایه رویی آن خشک شده است آن را تعویض کنید.

استفاده از سیب زمینی خام

استفاده از سیب زمینی خام نیز یکی از روش هایی است که از گذشته در بین افراد رایج بوده و می تواند به خوبی سوزش پس از گزیده توسط زنبور عسل را تا حدود قابل توجهی آرام کند. می توانید سیب زمینی را به صورت رنده شده و یا تکه تکه شده بر روی محل گزیدگی قرار دهید.

نیش زدن زنبور عسل ملکه

زنبور عسل ملکه به ندرت از کندو خارج می شود. اما اگر خارج شود و شما توسط او نیش زده شوید باید بگوییم که با درد و سوزش بسیار زیادی رو به رو می شود. نسبت اندازه نیش زنبور عسل ملکه نسبت به زنبور های عسل کارگر بسیار بزرگ تر می باشد.

به همین دلیل است که شما پس از این که توسط این زنبور گزیده شوید احساس درد بسیار زیادی را در محل گزیدگی دارید. اما ناگفته نماند که این احساس درد باعث نمی شود که بگوییم این نیش خطرناک است. تنها به دلیل اندازه نیش زنبور عسل ملکه این درد احساس می شود.

نیش زدن زنبور عسل به انسان خطرناک است؟

نیش زدن زنبور عسل به انسان ضرر می رساند؟

نیش این حشره برای انسان به طور کلی خطرناک نیست و تنها ضرر های بسیار جزئی مانند ایجاد آلرژی در شما را به وجود می آورد. جالب است بدانید که حتی نیش زدن این حیوان می تواند خواص بسیار زیادی را برای بدن انسان به همراه داشته باشد. پس اگر توسط زنبور عسل گزیده شدید به هیچ عنوان نگران نباشید زیرا خطری شما را تهدید نمی کند.

حساسیت به زنبور در نیش خوردن هم تاثیر دارد؟

یکی از انواع مشکلاتی که پس از نیش زدن توسط این حشره به وجود می آید ایجاد حساسیت است. حساسیت می تواند مانند تنگی نفس، خارش و یا انواع مشکلات دیگر را برای شما به وجود بیاورد. برخی از افراد نیس وجود دارند که به حشره زنبور حساسیت دارند.

این موضوع ممکن است کمی با حساسیت به نیش این حیوان متفاوت باشد. این افراد ممکن است به نیش این حیوان حساسیت نداشته باشند و یا ممکن است مانند دیگر افراد به نیش این حیوان نیز آلرژی داشته باشند. به هر حال این موضوع توسط پژوهشگران در دست تحقیق است.

نیش زدن زنبور عسل به انسان خطرناک است؟

نیش زدن زنبور عسل کودک

نیش زنبور عسل برای کودکان خطرناک است و می تواند باعث از بین رفتن جان آن ها باشد. مخصوصا در زمانی که کودکان بیماری های زمینه ای داشته باشند و با وارد شدن زهر زنبور عسل در بدن آن ها این بیماری ها تشدید یابند.

به دلیل ضعیف بودن سیستم عصبی کودکان، پایین بودن قدرت تحمل درد کودکان و هم چنین نداشتن مقاومت در برابر بروز آلرژی گزیده شدن توسط این حشره می تواند برای کودکان بسیار خطرناک باشد.

چگونه بفهمیم به زنبور حساسیت داریم؟

اگر در فصل های بهار و یا تابستان زمانی که زنبور های عسل اقدام به گرده افشانی می کنند با زنبور عسلی با فاصله نزدیک برخورد کردید و پس از این برخورد شروع به عطسه و یا خارش های قسمت های مختلف بدنتان داشتید به احتمال زیاد شما به زنبور ها حساسیت دارید و این حساسیت می تواند پس از نیش زدگی نیز بر روی بدن شما به وجود بیاید. همچنین ممکن است تا با نیش کنه نیز مواجه شوید که پیشنهاد می کنیم احتیاط لازم را در نظر بگیرید.

خاصیت نیش زدن زنبور عسل چیست؟

شاید برایتان جالب باشد که بدانید نیش زنبور می تواند خواص بسیار زیادی برای بدن شما داشته باشد. از همه جالب تر، خاصیت ضد التهابی او است. درست است که نیش زنبور می تواند باعث التهاب محل گزیدگی شود اما استفاده کردن از او می تواند در درمان بسیاری از التهابات شدید موثر باشد.

از دیگر خواص این نیش می توان به سالم نگهداشتن پوست اشاره کرد. نیش زنبور می تواند تا حد بسیار زیادی از چین و چروک ها را از بین ببرد. نیش زنبور عسل هم چنین می تواند به سلامت سیستم ایمنی بدن، درمان انواع سرماخوردگی ها، کمک به کاهش درد، بازسازی اعصاب آسیب دیده، کاهش درد های قاعدگی و … بسیار کمک کند.

نیش زدن زنبور عسل به انسان خطرناک است؟

داروی نیش زدن زنبور عسل چیست؟

درمان نیش زدن زنبور عسل در واقع بیشتر با درمان های خانگی انجام می شود اما در برخی از مواقع افراد آلرژی بیش از حد به این نیش دارند در این زمان است که باید دارو ها وارد عمل شوند.

انواع دارو های ضد حساسیت مانند آنتی هیستامین ها می توانند تاثیر بسیار خوبی در روند بهبود داشته باشند. حتی افرادی که به نیش این حیوان نیز حساسیت ندارند می توانند با استفاده از این دارو ها، از خارش و التهاب محل گزیدگی بکاهند.

نیش زنبور گاوی خطرناک است؟

باید زنبور زدگی توسط زنبور های گاوی را تا حدودی جدی گرفت. این زنبور که یکی از انواع زنبور های وحشی شناخته می شود می تواند خطراتی را برای بدن انسان پس از گزیدن به وجود بیاورد. به عنوان مثال می تواند آلرژی بسیار زیاد، تنگی نفس و یا درد بسیار زیادی را با خود به همراه داشته باشد. پس اگر توسط این زنبور گزیده شدید ترجیحا بهتر است در وهله اول توسط پزشک معالجه شوید.

زنبور کوهی نیش می زند؟

تمامی زنبور ها مانند زنبور های وحشی، کوهی، عسل و یا سرخ دارای نیش هستند. در واقع نیش وسیله دفاعی این حشرات می باشد. از این رو می توان گفت که زنبور کوهی نیز دارای نیش است و اگر احساس خطر کند از آن استفاده می کند. اما در نظر داشته باشید که نیش او خطرناک نیست و درمان آن مانند نیش دیگر زنبور ها می باشد.

نیش زدن زنبور عسل به انسان خطرناک است؟

3 نژاد کشنده در بین زنبور ها

همواره در بین حشراتی که گزیده شدن توسط آن ها برای انسان خطری به همراه ندارد و تعدادی از نژاد ها هستند که به عنوان خطرناک ترین نوع نژاد در بین آن ها شناسایی می شوند. در این قسمت می خواهیم به سه نژاد از کشنده ترین زنبور ها اشاره کنیم.

زنبور سرخ غول‌آسای ژاپنی

یکی از انواع زنبور های کشنده، زنبور سرخ غول‌آسای ژاپنی می باشد که توسط او سالانه حدودا 40 کشته ثبت می شود. اندازه این زنبور می تواند به پنج سانتی متر برسد و نیش او تنها بعد از چند دقیقه انسان را از پا در می آورد.

زنبور قاتل

 زنبور قاتل که به عنوان زنبور عسل آفریقایی نیز شناخته می شود یکی از انواع حشراتی است که به صورت گروهی به قربانی حمله کرده و حتی می تواند او را تا شعاع یک کیلومتری دنبال کند.

زنبور زرد

زنبور های زرد دارای زهر بسیار قوی ای هستند. این زنبور ها برای دفاع از لانه و ملکه خود به صورت دسته جمعی حمله کرده و نیش تنها یک زنبور می تواند جان انسان را بگیرد.

برای خوابیدن ورم نیش زنبور چه کاری باید انجام داد؟

اگر تا به حال زنبور شما را نیش زده باشد احتمالا به فکر از بین بردن ورم های حاصل از نیش زنبور بوده اید. اما اگر می خواهید بدانید که برای از بین بردن این ورم ها باید چه کرد، بهتر است ادامه این متن را از دست ندهید.

یکی از واکنش های بدن انسان به نیش زنبور، ورم می باشد. پس از نیش زنبور بدن می تواند در قسمت هایی هم چون گلو، صورت، لب ها، زبان و … ورم کند. برای خوابیدن ورم نیش زنبور بهتر است با پزشک مشورت کنید و در صورت نیاز داروهای مخصوص آن را مصرف کنید. اما باید بدانید که این ورم پس از مدت نسبتا کوتاهی از بین می رود و نیازی به مصرف دارو یا مواردی از این دست نیست.

درمان حساسیت به نیش زنبور ممکن است؟

واکنش آلرژیک به نیش زنبور زمانی رخ می دهد که فرد نسبت به سم ناشی از نیش قبلی حساس شود. این واکنش با واکنش به سم در نیش عنکبوت بیوه سیاه که سمی قوی به خون تزریق می کند، متفاوت است.

به طور معمول، زهر زنبور عسل سمی نیست و فقط باعث درد و تورم موضعی می شود. واکنش آلرژیک زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بیش از حد نسبت به سم حساس شده و آنتی بادی برای آن تولید کند.

هیستامین ها و سایر مواد در جریان خون آزاد می شوند و باعث گشاد شدن رگ های خونی و متورم شدن بافت ها می شوند. واکنش های شدید می تواند منجر به شوک آنافیلاکتیک شود. مجموعه ای از علائم تهدید کننده زندگی از جمله تورم گلو و مشکل در تنفس می باشد. افرادی که به نیش زنبور آلرژی دارند باید کیت های تجویزی نیش زنبور را برای خنثی کردن واکنش به زهر زنبور به همراه داشته باشند.

پس به یاد داشته باشید که اگر به نیش زرد یا حشره مشابه حساسیت دارید، باید همیشه یک کیت نیش حشره همراه داشته باشید و نحوه استفاده از آن را بدانید. این کیت ها نیاز به نسخه دارند. آن ها حاوی دارویی به نام اپی نفرین هستند که در صورت نیش زنبور باید فورا آن را مصرف کنید.

اگر فردی که نیش زده شده به حشره حساسیت دارد یا داخل دهان یا گلو گزیده شده است، با بخش مسمومیت یا اورژانس بیمارستان تماس بگیرید. افرادی که واکنش های شدید دارند ممکن است نیاز به مراجعه به بیمارستان داشته باشند.

علائم حساسیت به نیش زدن زنبور چیست؟

در این بخش قصد داریم توضیحاتی در رابطه با علائم حساسیت به نیش زدن زنبور را به شما ارائه دهیم. پیش از هر چیزی باید بدانید نیش زنبور می تواند واکنش های مختلفی ایجاد کند، از درد و ناراحتی موقت گرفته تا یک واکنش آلرژیک شدید.

داشتن یک نوع واکنش به این معنی نیست که همیشه و هر بار با نیش زنبور، همان واکنش را نشان می دهید یا اینکه واکنش بعدی لزوما شدیدتر خواهد بود.

در ادامه توضیحاتی در خصوص علائم و واکنش های گوناگون به نیش زنبور را برای شما شرح داده ایم.

واکنش خفیف

اغلب اوقات، علائم نیش زنبور عسل جزئی هستند و عبارتند از:

  • درد سوزش فوری و شدید در محل نیش
  • جوش قرمز در ناحیه نیش
  • تورم خفیف در اطراف ناحیه نیش
  • در بیشتر افراد، تورم و درد در عرض چند ساعت از بین می‌ رود.

واکنش متوسط

برخی از افرادی که توسط زنبور عسل یا حشره دیگری نیش زده می شوند، واکنش شدیدتری دارند، با علائم و نشانه هایی مانند:

  • قرمزی شدید
  • تورم در محل نیش که به تدریج در یکی دو روز بعد بزرگ می شود.

واکنش‌ های متوسط ​​معمولاً طی 5 تا 10 روز برطرف می ‌شوند. داشتن یک واکنش متوسط ​​به این معنی نیست که دفعه بعد که دچار گزش شدید یک واکنش آلرژیک شدید خواهید داشت. اما برخی از افراد هر بار که نیش می زنند، واکنش های متوسط ​​مشابهی نشان می دهند. اگر این اتفاق برای شما افتاد، با پزشک خود در مورد درمان و پیشگیری صحبت کنید، به خصوص اگر واکنش هر بار شدید تر می شود.

واکنش آلرژیک شدید

یک واکنش آلرژیک شدید (آنافیلاکسی) به نیش زنبور به طور بالقوه تهدید کننده زندگی است و نیاز به درمان اورژانسی دارد. درصد کمی از افرادی که زنبور یا حشره های دیگر را نیش می زنند به سرعت دچار آنافیلاکسی می شوند. علائم و نشانه های آنافیلاکسی عبارتند از:

  • واکنش های پوستی، از جمله کهیر و خارش و برافروختگی یا رنگ پریدگی پوست
  • دشواری در تنفس
  • تورم گلو و زبان
  • نبض ضعیف و تند
  • حالت تهوع، استفراغ یا اسهال
  • سرگیجه یا غش
  • از دست دادن هوشیاری

افرادی که واکنش آلرژیک شدید به نیش زنبور دارند، در دفعه بعد که زنبور آن ها را نیش می زند، 25 تا 65 درصد احتمال آنافیلاکسی دارند. با پزشک یا متخصص آلرژی خود در مورد اقدامات پیشگیرانه مانند ایمونوتراپی صحبت کنید تا در صورت گزش مجدد از واکنش مشابه جلوگیری کنید.

چه زمانی پس از نیش زدن زنبور نیاز به مراقبت های پزشکی می باشد؟

همان طور که بیش از این هم خواندید در بیشتر موارد، نیش زدن زنبور نیازی به مراجعه به پزشک ندارد. در موارد شدیدتر، به مراقبت فوری نیاز خواهید داشت. اگر واکنش جدی به نیش زنبور که حاکی از آنافیلاکسی است دارید، حتی اگر فقط یک یا دو علامت باشد، باید با خدمات اورژانس تماس بگیرید. اگر برای شما یک اتوانژکتور اپی نفرین اورژانسی (EpiPen، Auvi-Q، و غیره) تجویز شده است، فوراً طبق دستور پزشک از آن استفاده کنید.

اگر مورد هجوم زنبورها قرار گرفتید و چندین نقطه از بدن شما را زنبورها نیش زدند، به دنبال مراقبت های پزشکی فوری باشید. هم چنین لازم است که شما در موارد زیر وقت ملاقات با یک پزشک را برای خود بگیرید:

  • علائم نیش زنبور عسل در عرض چند روز از بین نمی رود
  • شما علائم دیگری از پاسخ آلرژیک به نیش زنبور را داشته اید

علاوه بر همه نکات ذکر شده، اگر بیش از ده بار گزیده شوید، تجمع زهر ممکن است واکنش سمی ایجاد کند و به شما احساس ناخوشی بدهد. علائم و نشانه ها در این گونه موارد عبارتند از:

  • حالت تهوع، استفراغ یا اسهال
  • سردرد
  • احساس سرگیجه
  • تشنج
  • تب
  • غش

نیش های متعدد می تواند یک اورژانس پزشکی در کودکان، سالمندان و افرادی که مشکلات قلبی یا تنفسی دارند باشد. پس اگر جزو هر یک از این افراد هستید، لازم است به این موضوع توجه داشته باشید.

عوارض نیش زدن زنبور زرد چیست؟

زنبورها حشرات تهاجمی نیستند، اما زمانی که احساس خطر کنند می توانند نیش بزنند؛ با این حال این نکته را نیز باید بدانید که فقط زنبورهای ماده می توانند نیش بزنند. بسیاری از انواع مختلف زنبورها می توانند شما را نیش بزنند. پیش از این هم در خصوص علائم و عوارض نیش زدن زنبورها از جمله زنبور زرد صحبت کردیم.

به طور کلی باید بدانید که عوارض نیش زنبور می تواند شامل سرفه، تورم شدید صورت، لب ها و… باشد. اما در صورتی که شخصی به نیش زنبور حساسیت شدید داشته باشد، می تواند واکنش های شدید تر و خطرناک تری نیز داشته باشد که ما سعی کرده ایم در این مقاله به طور کامل و جامع این موضوع را برای شما توضیح دهیم؛ پس ادامه این مطلب را از دست ندهید.

سوالات متداول

آیا نیش زدن زنبور عسل می تواند برای افراد خطرناک باشد؟

نیش زنبور عسل خطری برای انسان ندارد. تنها زمانی می تواند خطرناک باشد که باعث ایجاد آلرژی و التهاب شود. در غیر این صورت نمی تواند خطری برای فرد به وجود بیاورد.

آیا زنبور کشنده داریم؟

برخی از نژاد این حیوان وجود دارد که به عنوان یک زنبور کشنده شناخته می شوند. نیش این زنبور ها طوری است که می تواند جان انسان را بگیرد.

آیا می توان برای نیش زنبور از درمان های خانگی استفاده کرد؟

یکی از بهترین روش ها در زمانی که افراد به نیش زنبور آلرژی نداشته باشند درمان های خانگی است. درمان خانگی می تواند شامل کمپرس آب یخ و دیگر موارد می باشد.

آیا نیش زنبور دارای خاصیت نیز می باشد؟

نیش زنبور علاوه بر این که نمی تواند خطری برای افراد به همراه داشته باشد می تواند خواص بسیاری نیز برای انسان داشته باشد. به عنوان مثال برای رفع چین و چروک صورت بسیار کارساز است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان