سلامت مردم به حیات مردم مرتبط است

گزارش دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳/ زاکانی حمله را آغاز کرد/ قالیباف به پزشکیان کنایه زد

۱۴۰۳/۰۳/۳۱ ۲۰:۱۷ ۴۰۷۹۶۲۳ svg{fill:#۶۹۶۹۶۹} گروه: سایت خوان

به گزارش اقتصادنیوز، دومین مناظره نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری امروز (پنجشنبه 31 خرداد) با موضوع «خدمت عدالت محور دولت» و با محوریت اقتصاد و جامعه، با اجرای مهدی خسروی آغاز شد.

مسعود پزشکیان،‌ محمدباقر قالیباف،‌ سعید جلیلی،‌ علیرضا زاکانی،‌ امیرحسین قاضی زاده هاشمی و مصطفی پورمحمدی شش نامزد حاضر در انتخابات ریاست جمهوری هستند. در مناظره اول، شش نامزد ضمن پاسخ به پرسش های کارشناسان اقتصادی،‌ برنامه های خود را برای بهبود وضعیت اقتصاد کشور و همچنین اجرای قانون برنامه هفتم توسعه برای مردم تشریح کردند.

براساس قرعه کشی انجام شده ترتیب جایگاه نامزدها و طرح پرسش ها بدین شرح است: امیرحسین قاضی زاده هاشمی،‌ محمدباقر قالیباف، مصطفی پورمحمدی،‌ علیرضا زاکانی،‌ مسعود پزشکیان و سعید جلیلی.

در ابتدای برنامه کارشناسان و مردم سوالاتی را طرح کردند که شامل موضوعاتی چون «سیاست یارانه‌ای دولت،‌ محرومیت زدایی و رفع فقر» بود.

سلامت مردم به حیات مردم مرتبط است

سعید جلیلی در ادامه موضوع ارتقای نظام سلامت و تکالیف برنامه هفتم توسعه همچنین آنچه که قرار است در دولت خود عملیاتی کند، گفت: سلامت موضوع حیاتی برای همه آحاد کشور هست و حالا صحبت از نقش رئیس جمهور در این زمینه است که وظایفی دارد و باید آنها را انجام دهد و در قانون اساسی موضوع سلامت به طور جدی به آن تاکید شده و حقوق ملت است.

وی گفت: عمده مباحثی که در حوزه نظام سلامت مطرح می‌شود در مورد وزارت بهداشت است در حالی که سلامت مردم به حیات مردم مرتبط است و متاسفانه تلفات جاده‌ای ما از 17 هزار تا 25 هزار نفر در سال رخ می‌دهد و برابر شهدای جنگ تحمیلی است. و چند برابر تلفات مجروحین و نقص عضو داریم. توجه کنیم که آمار 17 هزار نفری آیا امر محتومی ست یا باید کم شود. عوامل اجتماعی موثر بر سلامت از دیگر موضوعاتی است که باید در نظام سلامت با آن توجه کنیم.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ادامه داد: امنیت شغلی و استرس‌ها در سلامت مردم تاثیر می‌گذارد. حتی می‌توان گفت که جاده سازی آثاری دارد که بر سلامت مردم موثر است. آلودگی هوا و عادات غذایی از جمله مؤلفه‌های دیگری ست که بر سلامت جامعه اثر می‌گذارد و شورای عالی سلامت مسائلی را طبق وظیفه باید دنبال بکند و اداره این شورا بر عهده رئیس جمهور است.

جلیلی، گفت: اگر 10 سال قبل رئیس جمهور وقت برای این موارد برنامه‌ریزی جدی می‌کرد. درصد قابل توجهی از این موارد کم می‌شد. بسیاری از مرگ و میرها کاسته می‌شد. بسیاری از مرگ‌ها قابل پیشگیری است. شبکه بهداشت ما یک الگوی موفق است و حتی از آمریکا آمدند و از آن الگوبرداری کردند و اینکه می‌گویم یک جهان فرصت داریم شامل همین موارد است.

پزشکیان: نمی‌شود قوانین موجود را اجرا نکرد

مسعود پزشکیان،‌ نامزد انتخابات ریاست جمهوری در بخش چهارم صحبت‌های خود بیان کرد: مردم عزیز زمانی که ثبت نام کردم گفتند برنامه بدهید گفتم سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری. ما برنامه نوشتیم و قانون شده است. اجزا نمی‌کنند. چون دولت و مجلس و قوه قضاییه سفره دیگری دارند و درد مردم را نمی‌فهمند.

پزشکیان افزود: تا زمانی که سر سفره‌ای که برای مردم پهن کردم ننشینم متوجه مشکل نمی‌شود. قرار بود بیماران صعب العلاج از 60 هزار میلیاردی که کنار گذاشته بودند بدهند اما در اصل یارانه ندادند. پرستار کشیک می‌دهد برای هر 8 ساعت 60 هزار تومان. می‌گوید اسنپ کار کنم درآمدم بیشتر است.

وی گفت: نمی‌شود قوانین موجود را اجرا نکرد و بگویی برنامه داریم. سر سفره نشستن و درد و رنج مردم را دیدن مشکل را حل می‌کند. ببینند من در همان صفی که خودشان ایستادند ایستادم صدایشان در نمی‌آید. دغدغه من و ما چه رییس جمهور شوم چه نماینده مجلس باشم یا هر چیز دیگر از ابتدا که خودم را شناختم این است که به داد محرومان و کاسنی که صدایشان را نمی‌شنوند بشویم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: در تهران یک دستگاه ام ار ای خراب شود دوربین پیگیری می‌کند اما از مناطق محروم خبری نیست. چرا چهار دوره قانون اجرا نشده است؟

پزشکیان تاکید کرد: قانون با سیاست‌های کلی مو به مو مطابقت دارد اما اجرا نمی‌شود. وقتی بیرون مطب زدم کاری می‌کنم مطب به نفع خودم بچرخد. قانون هست مهم اجرای آن است.

بسته های شفاف زاکانی برای مردم

سپس نوبت به زاکانی رسید و او گفت: مردم عزیز سعی می‌کنم بسته‌های شفافی را ارائه کنم. سعی کردم چند بسته ناظر به حوزه سلامت را تقدیم کنم.

وی افزود: رایگان کردن هزینه‌ها و درمان خانم‌های باردار و افراد مسن و همچنین افراد زیر 7 سال به صورت پلکانی انجام شود.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه بزرگترین بخش در حوزه پزشکی نیروی انسانی است، عنوان کرد: نیازمند تحول هستیم و این مهم جز با یکپارچه سازی اطلاعات، نسخه الکترونیک، نظام ارجاع، سطح بندی خدمات انجام نمی‌شود.

زاکانی گفت: پزشکیان گفت که ممکن است عده‌ای رانت بگیرند باید بگویم ما نه مثل پزشکیان خارج از بیمارستان دولتی کار کردیم و نه هنگام بیماری بستری شدیم.

وی تصریح کرد: موضوع توجه به توریسم سلامت مهم است. در این حوزه اتفاقات ناخوشی در حال رقم خوردن بود که در این باره بارها در حیاط دولت صحبت کرده‌ام.

زاکانی اظهار کرد: موضوع سلامت فراتر از مسئله بهداشت و درمان است. شورای عالی سلامت به مسوولیت ریاست جمهوری نیاز است تا همه دستگاه‌ها را مکلف کند در این مسیر گام بردارند.

موضوع دارو، این مسئله با دستور حل نمی‌شود. در مورد شیرخشک هم ورود کردیم. مسیر کاملاً مشخص است. ظرفیت داخلی موجود است و نگاه کارشناسی نیازمند است که این امر انجام شود.

وی با بیان اینکه موضوع فساد و زیرمیزی امر قطعی است، افزود: موضوع اصلاح بیمه‌ها امر قطعی است.

زاکانی خطاب به پزشکیان در مورد مسئله فروش نفت، یاداور شد: اقای پزشکیان اطلاعاتتان نادرست است و اگر خواستید پس از جلسه اطلاعات دقیق می‌دهم.

پورمحمدی:‌ اسراف عظیم انرژی داریم

پورمحمدی اشاره کرد: بحث سلامت جزو نقاط مثبت ماست. ما از منظر ظرفیت بسترها، تحصیل، بیمارستان‌ها، تخت‌ها، کارهای آزمایشگاهی و توسعه زیرساخت‌های ارتباطی برای مشاوره و درمان تقریباً در شرایط مناسبی هستیم. مهم این است که اینها را گسترش دهیم.

وی افزود: سالمندی مسئله جدی کشور است. معلولیت‌ها گسترش پیدا کرده. برخی بیماری‌ها مثل اوتیسم گسترش پیدا کرده است. باید یک نگاه جامع و کامل کرد. همچنان به برنامه ریزی و تدبیر و ایجاد اعتماد و امید و خوشبینی و همکاری متقابل توجه می‌کنم. پزشکان جزو فرهیخته‌ترین اعضای جامعه ما هستند. خانواده بزرگ بهداشت و درمان از ظرفیت‌های خوب ما هستند. مهم این است که گره‌هاشان را حل کنیم. یکی از مباحثی که دولت باید به آن توجه کند و کلان سیاست گذاری است، بستر فراهم کردن، اعتماد کردن و مهمتر از همه مدیریت اقتصاد سلامت و درمان است.

وی ادامه داد: مطمئنم با مدیریت خوب در یارانه‌ی سوخت و انرژی که متاسفانه در دوره‌های گذشته در دو طیف مدیریتی جناحی نتوانستیم آن را به خوبی سامان دهیم و اسراف عظیم انرژی داریم. حتی می‌توانیم به اندازه رفاه مطلوب و سطح بالای جهانی، به میزان مصرف سوخت در اروپا به مردم مجانی سوخت دهیم و باقی‌مانده‌اش را هم برنامه‌ریزی کنیم و آن‌را صرف کمک به بهداشت و آموزش و حل مشکلات اقتصادی کشور کنیم. در رویکردها، برنامه ریزی های اقتصادی، چابک سازی دولت، کاهش هزینه‌ها و جلوگیری از اسراف است.

قالیباف: الان پزشکان ما به طور نرمال توزیع نمی‌شوند

قالیباف در ادامه بیان کرد: حتماً بحث بهداشت و پیشگیری را به درمان ارجح می‌کنیم، اما خود نظام سلامت اساس کار در این مجموعه است، چرا که نظام سلامت عامل موثری در حوزه سلامت است که در اختیار خود وزارت بهداشت و درمان است و ریشه در عوامل دیگری دارد که احتیاج به کار بخشی دارد.

وی ادامه داد: البته بحث‌هایی مانند آلودگی آب و هوا نیاز به کارهای فرابخشی دارد و باید به این مسائل توجه کنیم و تدبیر درست و مدیریت قوی بسیار در کار موثر است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: محیط زیست هم امروز یکی از مسائل بسیار مهم و به اندازه امنیت دفاعی، مسائل سیاسی و حوزه مربوط به سیاست خارجی اهمیت دارد، اما متاسفانه در اینجا فرصت بحث در این مورد نشد.

قالیباف متذکر شد: زمانی که در جنگ بودیم و بچه کوچک داشتیم یکی از دغدغه‌های ما موضوع شیر خشک بود و الان هم دغدغه ماست و ما هنوز همین دغدغه را در کشور داریم. 20 سال دیگر و در پنجره جمعیتی ما افراد بالای 60 سال ما سه برابر می‌شوند و از الان باید تصمیم گیری کنیم. ما الان باید هم افق آینده را روشن کنیم که امید داشته باشیم و وضع حال مردم را خوش کنیم و از سوی دیگر مردم نباید دغدغه معیشتی و سلامت داشته باشند و سلامت حتی مهم‌تر از معیشت است.

وی اظهار کرد: الان پزشکان ما به طور نرمال توزیع نمی‌شوند. البته مجلس یازدهم و دولت سیزدهم مصوبه خوبی برای بیماران صعب العلاج داشتند که همه بیماران صعب العلاج تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و این مصوبه مجلس است و بیش از 100 گروه بیماران صعب العلاج به طور رایگان بیمه سلامت شدند.

درآمد گردشگری سلامت را به 5 میلیارد یورو می‌رسانم

امیرحسین قاضی زاده هاشمی،‌ نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان مشکل مردم برای دسترسی به دارو، گفت: ما اکنون چهار میلیارد دلار ارز ترجیحی می‌دهیم اما دسترسی مردم به دارو با مشکل مواجه است.

وی با بیان اینکه باید نظام مراقبت را تقویت کنیم، افزود: با اینکه بهترین زیرساخت سلامت را داریم، امروز پزشک ما برای درآمد بیشتر به فکر مهاجرت است؛ باید این مشکلات حل شود.

قاضی زاده هاشمی اضافه کرد: تکمیل نظام شبکه هم باقی‌مانده که باید انجام دهیم. کاری که در دولت شهید رئیسی شروع شد باید ادامه دهیم؛ همچنین مراقب سلامت سالمندان باید داشته باشیم که به صورت مستمر سلامت آنان را رصد کند.

وی با اشاره به تاکید بر لزوم توجه ویژه به گردشگری سلامت، افزود: صندوقی با ارزش 20 میلیون دلار تشکیل خواهیم داد و پیش‌بینی می‌کنیم که درآمد 100 میلیون یورویی حال حاضر به 5 میلیارد افزایش یابد. 2 حسن دارد؛ کادر درمان از کشور مهاجرت نمی‌کنند، برای کشور درآمدزایی خواهد داشت و به سایر حوزه‌های گردشگری هم کمک می‌کند.

جلیلی:‌ رفع مسئولیت ما در مورد مرگ‌های قابل پیش‌بینی نیست

سعید جلیلی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بخش دوم مناظره در رابطه با جایگاه رئیس جمهور در تحقق نظام سلامت و ارتقای آن عنوان کرد: بخشی از نظام سلامت وزارت بهداشت مربوط می‌شود و بسیاری از موضوعات آن فراتر از وزارت بهداشت است. موفقیت خوبی در جمهوری اسلامی داشتیم که در 45 سال گذشته میانگین طول عمر که در اول انقلاب 55 سال بود، به 77 سال رسیده است و این از موفقیت‌های نظام سلامت ما است.

وی با اشاره به اینکه در 24 ساعت گذشته متاسفانه 1200 نفر از جمعیت ایران فوت کردند، گفت: البته مرگ حق است و پیش می‌آید اما این رفع مسئولیت ما در مورد مرگ‌های قابل پیش‌بینی نیست و نظام وظایفی دارد، دولت و نظام سلامت وظیفه‌ای دارد که مرگ‌های قابل پیشگیری را به صفر و حداقل برساند. از فوتی‌های روزانه 1200 نفر طبق آمار 47 درصد از این مرگ‌ها زودرس است و در زیر 70 سالگی رخ می‌دهد.

جلیلی با اشاره به اینکه 22 درصد از مرگ و میرهای روزانه خیلی زودرس اتفاق می‌افتد و برای زیر 50 سال اتفاق می‌افتد، عنوان کرد: وقتی این آمار مرگ و میر را بررسی می‌کنیم متوجه می‌شم که برخی از آنها به دلیل شرایطی رخ داده و 65 نفر بر اثر آلودگی، 150 نفر بر اثر استعمال دخانیات، 600 نفر بر اثر عوارض بیماری نظیر اضافه وزن است. دولت در این موضوع وظیفه دارد. رئیس جمهور وظیفه دارد و کار ویژه‌ای را باید در این رابطه دنبال کنیم. بسیاری از وظایف بر عهده دستگاه‌های متعدد است و صرفاً در عهده وزارت بهداشت نیست.

وی خاطرنشان کرد: از 26 میلیون خانوار کشور 2.42 درصد دچار بیماری‌هایی می‌شوند که هزینه‌های آن کمرشکن است. همین باعث می‌شود که آنها دچار مشکل شوند و به زیر خط فقر سوق یابند. این معادل 1870 نفر در روز است که دچار مشکل می‌شوند. موضوع نظام سلامت این بوده است که اگر بیماری حادث می‌شود مشکل مردم همان بیماری باشد و مشکلات بیشتری برای آنها حادث نشود و راه حل آنچه چیزی است؟ در دنیا در این رابطه بیمه‌ها را ایجاد کردند و متاسفانه صندوق‌های بیمه ما به دلیل اشکالاتی که در آنها وجود دارد خودشان بیمار هستند و عدالت محور عمل نمی‌کنند.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: روزانه با احتساب خانواده‌هایی که درگیر بیماری‌های سخت می‌شوند باید گفت حدود 5 یا 6 هزار نفر از افراد جامعه ما درگیر بیماری‌هایی با هزینه‌های کمرشکن هستند. باید بیمه‌ها ساز و کار عدالت محور داشته باشند و یارانه اینطور باشد که از غنی به سمت فقیر و از سالم به سمت بیمار هدایت شود. در بند پ ماده 74 قانون برنامه هفتم آمده است که کاهش هزینه‌های کمرشکن بیماران از وظایف دولت است.

پزشکیان: بیمه‌های روستایی را در دولت آقای خاتمی درست کردیم

مسعود پزشکیان نامزد انتخابات ریاست جمهوری در بخش سوم صحبت‌های خود اظهار داشت: در رابطه با اینکه در حوزه بهداشت چه کردیم خانه‌های بهداشت ساختیم. جراح قلب بودم و برای اینکه در مناطق محروم کار کنیم عملاً ایثارگری کردیم.

پزشکیان افزود: بیمه‌های روستایی را در دولت آقای خاتمی درست کردیم. آمبولانس‌ها و زیرساخت‌ها را اصلاح کردیم و همه اینها بعداً در سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری دیده شد. بحث‌هایی که دکتر زاکانی گفتند ما هم پولش را دیدیم هم قانونش را داریم. چرا عمل نمی‌شود چون مجلس، دولت و قوه قضاییه تخلف می‌کنند.

وی عنوان کرد: یک درصد مناطق محروم با دستور آقای قالیباف قرار شد پرداخت شود. اگر دولت اجرا کند روند درمان را کاملاً به نفع مردم می‌دانیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: دعوای ما در مجلس این است که چرا به قانون عمل نمی‌کنند. مشکل ما این است که سراغ خصوصی می‌رویم و به دولتی پول نمی‌دهیم. ما برای خودمان ویژه خدمت می‌گیریم.

پزشکیان اضافه کرد: مجلس گذشته درآمد پزشکان را کاهش دادند و گفتند همسان سازی می‌کنیم. بیرون قرارداد می‌بستند. پزشک خصوصی به کار گرفتند. هر قدر پزشک تربیت کنند با این مبلغ پزشکان روستا برو نیستند. اینکه تئوری بگوییم و برای خودمان سفره پهن کنیم و به مردم رسید بگوییم نمی‌شود مشکل حل نمی‌شود.

زاکانی: پدر مردم را در آوردید

زاکانی در بخش دوم مناظره انتخابات ریاست جمهوری با موضوع ارتقای نظام سلامت، عنوان کرد: از توصیه اخلاقی پزشکیان ممنونیم. اگر حرفی هست دعوا بر سر حقوق مردم است.

پزشکیان خطاب به زاکانی گفت: پدر مردم را مادرآوردیم.

زاکانی در پاسخ به پزشکیان گفت: شما پدر مردم را درآوردین ما در نیاوردیم چرا که شما 5 دوره در مجلس بودی، یک دور نایب رییس مجلس و وزیر بودین و باید به مردم بگویید چه اقداماتی انجام دادید.

زاکانی خطاب به پورمحمدی تصریح کرد: باید توضیح دهید با اسناد کرسنت چه کاری کردید؟

زاکانی با بیان اینکه در حوزه پزشکی مهمترین بخش نیروی انسانی است، افزود: شبکه بهداشت را تقویت خواهیم کرد و پیشگیری را مقدم بر درمان میدانیم. 10 تا 15 درصد جامعه بیمه پایه رایگان ندارند که انجام می‌دهیم. 60 درصد مردم بیمه تکمیلی می‌شوند یعنی بیمه‌ها را عمق می‌دهیم. درمان 40 درصد مردم رایگان می‌شود. 85 درصد درمان در حوزه دولتی است .1054 بیمارستان داریم که تعداد 184 بیمارستان خصوصی است.

وی افزود: 40 درصد از مراجعه کنندگان سرپایی، 50 درصد تخفیف در حوزه دارویی و دندان پزشکی تعلق می‌گیرد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: بیماران صعب الاعلاج به صورت کامل در بیمارستان رایگان می‌شود. دولت از بخش خصوصی خرید راهبردی می‌کند و مسیر تحول را به سلامتی می‌برد که سلامت در زندگی افراد صیانت شود. مجامع علمی پزشکی پشت عرض بنده هستند.

پورمحمدی:‌ صرف تصویب قانون کافی نیست

پورمحمدی کاندیدای ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: صرف تصویب قانون کافی نیست. شاید ترامپ بخواهد به رئیس جمهوری برگردد. ما باید بتوانیم شکار لحظه‌ها کنیم و از فرصت‌ها استفاده کنیم. و شرایط بیرونی ما نشان می‌دهد که چه اتفاقی برای ما افتاده است.

وی خطاب به قالیباف گفت: داستان اوکراین، رقابت چین با امریکا، حضور چین در منطقه و توسعه و نفوذش، راه مواصلاتی‌اش و… به دلیل این است که مناسبات قدرت در حال تغییر است.

وی افزود: ما باید از فرصت‌ها استفاده کنیم که استفاده نکردیم. نفت را ارزان‌تر می‌فروشیم و خیلی پیچیده است قضایای مان. به این راحتی نیست که بگوییم یک میلیون بیشتر نفت می‌فروشیم.باید نتیجه آن را ببینیم و به مسائل جدی تر و عمیق‌تر همه جانبه تر توجه کنیم.

وی ادامه داد: سه پزشک در جلسه ما هستند. ولی ببینید در حوزه پزشکی بحث مسائل پیشگیری مسئله مهمی است. آقایان گفتند 45 درصد کادر پزشکی ما در تهران است. این همه مهاجرت توسط پزشکان ما اتفاق افتاده است. اینها مسائلی است که یک بخش عمده آن احترام به این جامعه و تامین نیاز هاشان، اقتصاد درمان است‌. تا موانع اقتصادی پزشکان توجه نشود، بسیاری از پزشکان و پرستاران مشکلات جدی مالی دارند. باید موانع اقتصادی آنها حل شود. دانش تکنیک تجربه تجهیزات پزشکی، صنایع دارویی، شبکه درمانی روستایی، تکنولوژی جدید به همراه هوش مصنوعی، و امکانات مختلف پزشکی در کشور وجود دارد. به اندازه کافی ایده، طراحی، ابتکار وجود دارد. اساتید فن زیاد هستند. ما باید به آنها احترام بگذاریم و مشکلات اساسی آنها را برطرف کنیم.

قالیباف:‌ من هم معتقدم تحریم کاغذ پاره نیست

محمد باقر قالیباف توضیح داد: اکنون درآمد دهک‌های پایین نسبت به دهک بالا یک به 14 است یعنی آن‌ها 14 برابر درآمد بیشتر دارند. در حوزه ثروت نیز دهک بالا 45 برابر دهک‌های پایین ثروت دارند.

وی ادامه داد: خانواده‌هایی داریم که در طول سال 145 میلیون تومان یارانه بنزین می‌گیرند و خانواده‌ای داریم که حتی یک ریال یارانه بنزین نمی‌گیرد.

قالیباف با اشاره به طرح هدفمندسازی خود گفت: نزدیک به 40 درصد انرژی را بد مصرف کرده و از دست می‌دهیم. باید ابتدا استاندارد معمولی برای خانواده‌ها مشخص کرد و براساس آن اگر خانواده‌ای انرژی کمتری مصرف کرد، از آن میزان استفاده کند. در این طرح اختیار برای مردم گذاشته شده که برای میزان صرفه‌جویی انرژی اعم از گاز و بنزین و برق استفاده کرده و حتی تبادل کند یا اینکه آن را در بازار مربوط به انرژی در بورس داده و ریالی بگیرد یا اینکه سرمایه‌گذاری ارزی کند. پیش از این گفتیم که می‌خواهیم با ارزهای در اختیار هم‌وطنان سرمایه گذاری ارزی کنیم.

وی بیان کرد: بر این اساس اگر کسی صرفه جویی انرژی کرد می‌تواند آن را در بورس برای تبدیل کردن و سرمایه‌گذاری به صورت ارزی انجام دهد، می‌تواند به نفت تبدیل کرده و یا در بازار بورس سرمایه گذاری کند.

قالیباف در ادامه گفت: آقای پورمحمدی من هم می‌دانم که تحریم حتماً یک کاغذ پاره نیست و حتماً به کشور، مردم، اقتصاد و رشد تولید آسیب می‌زند و باید حتماً به طور جدی به این موضوع بپردازیم.

وی ادامه داد: بنده گفتم با مذاکره موافق هستم، اما مذاکره یک روش مبارزه است و آمریکا از قبل از انقلاب نشان داده که همیشه دشمن این سرزمین بوده است. ما اعتماد کردیم و بعد ترامپ از قرارداد بیرون رفت و ما یک طرفه همه تعهدات را اجرا می‌کردیم که در این شرایط مجلس اقدام کرد و قانون تصویب کرد. البته در شورای عالی امنیت ملی به ریاست حسن روحانی اعلام شد که مجلس برای مقابله با این اقدام آمریکا قانون تصویب کند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: حضرت آقا فرمودند که قانون اقدام راهبردی به نفع کشور و به نفع صنعت هسته‌ای و بهبود مشکلات کشور است و کشور را با این قانون مجلس از بلاتکلیفی خارج کردیم.

قالیباف ادامه داد: قطعاً هم نیاز داریم که رفع تحریم را دنبال کنیم و در میزگرد سیاست خارجی گفتم که برای حل مشکل تحریم حتماً باید برنامه داشتیم و این کار باید در اولویت باشد و دستگاه دیپلماسی را بر همه دستگاه‌ها ترجیح می‌دهم.

وی اظهار کرد: البته ما این همه امکانات در کشور داریم و این همه انرژی را هدر می‌دهیم و آیا شرکت‌های خارجی این همه در کشور ما سرمایه‌گذاری می‌کنند؟ پس ما باید اجماع سازی در داخل کشور داشته باشیم، چرا که موضوعات ما در حوزه داخلی و خارجی نیازمند عقلانیت است.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: نباید سرمایه‌های ملی را در منابع انسانی از بین ببریم. در حوزه سلامت حتماً باید بهداشت را بر درمان ترجیح دهیم.

قاضی زاده هاشمی:‌ فرق شهید رئیسی بزرگوار با بقیه این بود که با فساد کنار نمی‌آمد

امیرحسین قاضی زاده هاشمی در ادامه این مناظره گفت: فرق شهید رئیسی بزرگوار با بقیه این بود که شهید رئیسی با فساد کنار نمی‌آمد و خودشان اولین گزارش دهنده فساد بودند.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: مردم عزیز، در حوزه سلامت اولویت اول ما این است که شما بیمار نشوید؛ چه جسمی و چه روحی روانی و چه سلامت معنوی و موضوع آسیب‌های اجتماعی. وظیفه دولت این است که موتور ایجاد بیماری‌ها را خاموش کند. آلودگی هوا و خاک و آلودگی صوتی و مواد غذایی معیوب را درست کند؛ کم تحرکی و نیاز به نشاط را درست کند.

وی افزود: در حوزه سلامت اولویت اول ما این است که شما بیمار نشوید ابعاد سلامتی هم گسترده است هم جسمی، هم روانی و بقیه موارد است. در تهران با اوضاع زیست محیطی تقریباً کسی نیست که دچار بیماری نشود تعداد روزهایی که هوا پاک است بسیار اندک است. کسی هم که بیمار شد نباید رهایش کنیم و صرفاً در شهرهای بزرگ خدمات درمانی و بهداشتی دریافت کنند.

قاضی زاده هاشمی عنوان کرد: نظام بیمه‌ای ما در دهک‌های پایین‌تر باید پوشش خود را افزایش دهد. باید پزشک به شهرستانها اضافه کنیم. 6 هزار تخت بیمارستانی بویژه در بین محرومین در دولت آقای رئیسی افتتاح شد. 10 هزار پزشک به مناطق محروم اعزام شد. و 12 میلیون نفر تحت پوشش خدمات درمان قرار گرفتند درحالی که قبلش تحت پوشش بیمه نبودند. نباید کسی به خاطر درمان دچار فقر شود؛ سه دهک پایین باید تحت پوشش قرار بگیرند.

جلیلی:‌ یکی از اشکلات دوستان این است که صورت مساله را دقیق متوجه نیستند

سعید جلیلی در بخش 4 دقیقه دوم فرصت خود همچنین گفت: بحث این است که تامین رفاه و رفع فقط مطلق چگونه انجام می‌شود؟ یک وقت این را منحصر به پرداخت  یارانه نقدی و غیر نقدی می‌کنیم که کافی نیست و باید نظام رفاهی در لایه‌های مختلف شکل گیرد. وقتی در ایجاد شرایط اولیه اشتغال مشکل داشته باشید و فقر، بی‌سوادی و بیماری یک چرخه درست کرده باشند، مشکلات حل نمی‌شود. اگر کسی دچار بیماری شود، دچار فقر بیشتر هم شود. یا بی‌سوادی به فقر یا فقر به بی سوادی تبدیل می‌شود. این چرخه مادامی که وجود داشته باشد نمی‌توانید رفاه داشته باشید.

وی اظهار کرد: باید با فقر و بیکاری مبارزه کرد و برنامه برای این هدف وجود دارد مثل برنامه ملی تامین مالی خرد مشاغل تولیدی، برنامه ملی صنعت یا کمک درآمد معیشتی و محرومیت زدایی.

این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری تصریح کرد: مهم چگونگی اجرای این برنامه‌ها و تامین منابع آن است. یکی از بحث هایی که آقای پورمحمدی اشاره کردند که اگر می خواهید با فقر و فساد مبارزه کنید لازمه ان این است که سازوکاری داشته باشید تا با فساد مبارزه کنید و منابع که امروز به یغما می‌رود را سمت نظام رفاهی بیاورید. مبارزه با پولشویی و  قاچاق یکی از این روش هاست.

وی افزود: در زمانی که در شورای عالی امنیت ملی بودم نوشتم که باید با پولشویی مقابله شود.  گفتند اول باید FATF ‌تصویب شود. نه. یکی از اشکلات دوستان این است که صورت مساله را دقیق متوجه نیستند. این مسائل را آقای همتی در دوره قبل انتخابات مطرح کردند که من جواب دادم. شما الان دارید با FATF کار می‌کنید و عمده 41 بند را اجرا می کنید .شما زمانی که وزیر دادگستری و رئیس سازما ن بازرسی بود باید این کارها را انجام می‌دادید ولی چرا انجام ندادید؟ مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم در مجلس تصویب شد و بسترهایش در کشور فراهم است ولی چرا انجام نمی دهید؟ عده ای می‌خواستند برای ناکارآمدی خود بهانه بیاورند و بگویند این کارها انجام نمی‌شود. چگونگی توزیع یارانه چه ربطی به این موضوع دارد؟

پزشکیان:‌ ما اینجا هستیم چون با هم دعوا می‌کنیم

پزشکیان نامزد انتخابات ریاست جمهوری در بخش دوم صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: من فقط می‌خواهم بگویم ما اینجا هستیم چون با هم دعوا می‌کنیم. با این موضوع مشکلات حل نمی‌شود و ما روز به روز همه چیز را بدتر می‌کنید.

پزشکیان با نشان دادن نموداری بیان کرد: این نمودار وضعیت سفره مردم است. من وزیر دوران آقای خاتمی بودم. آنجا بیشتر ثبات بود یا اینجا. خیال می‌کنیم ما بهتر هستیم برای همین با هم دعوا می‌کنیم. هر کی بیاد ستاد من می‌پذیرم چون می‌خواهم رای بگیرم.

وی افزود: خط قرمز من سیاست‌های مقام معظم رهبری است. وضعیت مردم مشخص است. وقتی پول‌ها و منابع را خرج می‌کنیم. چابهار، سیستان، خوزستان و.. را نمی‌بینیم؟ برای همه اینها راه ل وجود دارد. می‌شود نفری 10 میلیون داد اما همه اینها انسجام داخلی را می‌طلبد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: مردم محروم را ببینیم. تمام اطراف مملکت وضع خرابی دارند. خوزستان که نفت تامین می‌کند زیرساخت‌های اساسی را ندارد. اگر شغل را درست نکنیم و اختلافات خود را با دنیا برطرف نکنیم بودجه مملکت ما هدر می‌رود. نفت و گاز ما را چطور می‌فروشند.

پزشکیان اذعان داشت: ما ثروتمند هستیم اما چرا اینچنین زندگی می‌کنیم. مجلس بگوید چرا طبق قانون عمل نکردیم. چرا طبق تورم حقوق اضافه نکردیم؟ همین قانون را اجرا کنیم. اینها واقعیت‌هایی است که وجود دارد.

وی تاکید کرد: شعار دادن کار سختی نیست. مدام به مردم گفتیم فلان می‌کنیم. شهید رییسی و روحانی ندارد. چرا نشد؟ در دولت شهید رییس وزیر جهاد را چرا گرفتند؟ چای دبش چرا درست شد؟ ما را وارد صحبت‌هایی می‌کنند که نباید.

زاکانی: دولت پزشکیان،‌ دولت سوم روحانی است

زاکانی در ادامه گفت: از ابتدای دولت خدمت نفری 22 میلیون یارانه انرژی به اعتبار طلا داده خواهد شد و فقر مطلق از ابتدا ریشه کن می‌شود.

وی گفت: قیمت انرژی کاهش می‌یابد. قیمت بنزین 3 هزار تومانی حذف و بنزین 1,500 تومان می‌شود.

زاکانی گفت: یارانه باید به کل زنجیره داده شود و با قبل مصرف کننده تسویه شود.

وی گفت: پورمحمدی آدرس غلطی می‌دهد.

زاکانی تصریح کرد: پزشکیان گفتند دولت رییسی سه سال فلاکت بار بود. دوره سیاه 8 ساله روحانی کشور را به باد داد. به طبع سه سال رییسی از آن 8 سال بالاتر است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: ژنرال‌های اقتصادی مردم را بیچاره کردند و مسکن مهر را مزخرف خواندند اما امروز در ستاد پزشکیان هستند.

وی با بیان اینکه در دولت قبل گفتند با فساد مبارزه می‌کنیم، گفت: وقتی برادر رییس جمهور را بواسطه پرونده‌های فساد گرفتند؛ رییس جمهور اعلام کرد اگر او احضار کنید من اعلام جنگ کی کنم.

زاکانی تصریح کرد: برادر معاون اول رییس جمهور را به اتهام قاچاق حرفه‌ای ارز گرفتند. وقتی دولت تحپیل گرفتند وعده 100 روزه دادند و به شعور مردم توهین کردند.

وی افزود: با حذف کارت سوخت 150 همت خسارت زدند.وقتی از درون اتاق‌های شیشه‌ای مسیر را دنبال کردند 205 هزار میلیارد بدهی دولت در سال 1392 بود. دولتی که به رییسی تحویل دادند 1300 همت بدهی داشت درحالی که بودجه آن سال 1370 همت بود. بودجه یکسال را روحانی پیشخور کرد.

وی عنوان کرد: هشت سال این مملکت رییس جمهور نداشت. وقتی قطار تبریز اتش گرفت و 45 نفر به رحمت خدا رفتند وزیر آن دولت که در ستاد پزشکیان است، گفت مردم بیمه دارند.

زاکانی یاداور شد: دولت پزشکیان همان دولت سوم روحانی است.

پورمحمدی: چرا به علت نمی‌پردازیم و حاضر نیستیم به مشکلات اساس بپردازیم؟

پور محمدی کاندیدای ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: آمارها، بیان مشکلات پیوسته گفته شده و راه حل رها هم گفته شده است. اما نمودارها منفی است. در همه دوره‌ها نقدینگی تورم بیشتر می‌شود. خطر فقر توسعه پیدا می‌کند. فاصله بین غنی و فقیر بیشتر می‌شود و اینها کمکی نمی‌کند به حل مشکل.

وی ادامه داد: چرا به علت نمی‌پردازیم و حاضر نیستیم به مشکلات اساس بپردازیم؟ رهبری در مورد تحریم‌ها و روابط بین المللی و یارانه سوخت حرف میزند و ما توجه نمی‌کنیم.

وی افزود: دوستان نمی‌خواهند به برخی مسائل جدی کشور پاسخ دهند و می‌خواهند سکوت کنند. آقای جلیلی مواضعش در مورد تحریم معلوم است. در بحث اف‌ای‌تی‌اف گفتیم که اصلاً قضیه را بپذیریم که اشکال دارد یا خیر و بگوییم که چه شروطی بگذاریم که مسئله حل شود.

پورمحمدی ادامه داد: آقای پزشکیان که در ستادشان غلغله است و همه منتظر پست و مقام اند. برجام اگر بیست درصد مشکلات را حل می‌کند شما آن را صددرصدی کردید. آقای قالیباف 4 سال رئیس مجلس بوده است. اگر در بحث برجام روزنه‌ای وجود داشت، و شما برنامه می‌نویسد برای حل مشکلات، بگویید چقدر توانستید مشکلات را حل کنید؟

44 درصد مردم ما اصلاً خودرو ندارند

قالیباف در دور دوم مناظره اظهار کرد: برخی از افراد اصلاً امکان کار کردن ندارند و باید از آنان حمایت شود و باید بتوانیم یک بیمه فراگیر در حوزه نظام تامین اجتماعی فراگیر انجام دهیم. برای کسانی که زیر خط فقر هستند، باید کارهای جبرانی در نظر گرفته شود.

وی افزود: برخی از افراد 22 برابر یک خانواده دیگر از انفال استفاده می‌کنند و این عین بی‌عدالتی و ظلم در استفاده از انفال است و ما باید به سرعت این وضعیت را اصلاح کنیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: 44 درصد مردم ما اصلاً خودرو ندارند، اما یک خانواده هستند که 4 نفر هستند اما 6 خودرو دارند. خانوارهایی داریم که در سال یک قرون یارانه بنزین نمی‌گیرند.

قالیباف ادامه داد: برای ما حتماً در طرح هدفمندسازی، صرفه‌جویی هم اهمیت دارد. ما نزدیک به 40 درصد انرژی کشور را بد مصرف می‌کنیم و هدر می‌دهیم و باید یک استاندارد مشخصی را برای مصرف انرژی مشخص کنیم. مهم این است که این انفال باید به نفع مردم باشد و بعد هم دولت باید این‌ها را در تولید و سرمایه‌گذاری به کار بگیرد تا کیک اقتصاد را بزرگ کنیم.

تحریم چرا بر عملکرد دولت سیزدهم اثر نگذاشت؟

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در ادامه مناظره گفت: قبل از اینکه ادامه توضیحات را بدهم لازم است بنده هم به نوبه خودم به مردم گیلان و کاشمر بابت حوادث تلخ اخیر تسلیت بگویم. سؤالی که از آقای پورمحمدی و پزشکیان دارم این است که بالاخره این تحریم و روابط سال‌هاست که وجود دارد چرا عملکرد دولت‌های متوبع شما و دولت سیزدهم متفاوت است.

وی افزود: آقای پورمحمدی هم در همه دولت‌ها بوده است اگر کسی نقشی داشته باشد اولین نفر ایشان است. سؤال این است که نمودارهایی که آقای پزشکیان ارائه می‌دهد با چه روشی می‌خواهد اجرا شود؟

قاضی‌زاده هاشمی در ادامه با اشاره به طرح خود در زمینه حامل‌های انرژی، گفت: یک کارت اعتبار انرژی به خانواده‌ها خواهیم داد. 2 قالب کلی داریم؛ پوشش همگانی برای اصلاح ناترازی انرژی و بازتوزیع منابع شبیه آنچه آقای زاکانی فرمودند منتها طرح ما پلکانی و براساس پول ملی ماست.

وی افزود: براساس اینکه هر خانوار ایرانی 2 خودرو داردُ منابع یارانه را در سال اول 40، سال دوم 60 و سال سوم به 90 میلیون تومان اعتبار انرژی در اختیار خانوارها قرار می‌دهیم و اضافه آن هم به پشتیانی از کالابرگ‌هایی که در اختیارشان هست، اختصاص می‌یابد.

سعید جلیلی: مناسبات یارانه نیازمند اصلاح جدی است

سعید جلیلی هم با ارائه دو مثال بیان کرد:‌ وظیفه دولت این است که اگر منابعی دارد آن را به شکل عادلانه بین همه مردم توزیع کند. اگر ما دو خانواده را در همین تهران با هم مقایسه کنیم،‌ خانواده ای که سه خودرو دارند و خانواده ای که چهار نفر هستند و یک خودرو هم ندارند. اگر محاسبه کنیم می بینیم آن خانواده دارای سه خودرو،‌ 12 برابر خانواده دیگر یارانه دریافت کرده است. 

این نامزد سپس بیان کرد:‌ مناسبات نیازمند تصحیح جدی است و ما چند طرح آماده کردیم. از جمله طرح بانک که انرژی به بهترین شکل توزیع شود و مردم آن یارانه ای که باید داشته باشند را عادلانه دریافت کنند. مردم می توانند براساس منافعی که برایشان حاصل می شود مصرف انرژی را مدیریت کنند.

پزشکیان: ابتدا باید اختلافات را کنار بگذاریم

مسعود پزشکیان در ادامه درباره برنامه های خود برای کنترل فقر گفت: قدم اول باید بدانیم کجا هستیم،‌‌ آنطور که آمارها نشان می دهد مصرف دهک های پایین و بالا وحشتناک است و اختلاف بسیار زیادی دارد و افراد توانمند امکانات بیشتری در اختیار دارند. جمعیت زیر خط فقر هم بیشتر شده است. ما اول باید بدانیم کجا هستیم تا بعد بدانیم چه باید انجام دهیم. اختلافات و عدم هماهنگی ما باعث جلوگیری از اجرای اهداف می شود و مشکلات داخلی باید حل شود.

او ادامه داد: دولت منابعی را که تقسیم می کند باید هدفمند پرداخت کند و برای اصلاح قیمت ها نیازمند بهبود وضعیت زیرساخت ها و حمل و نقل عمومی است. بانک ها تسهیلات را تنها به شهرهای مهم می دهند و اگر ما برنامه جامع و کامل با مشارکت اقتصاددانان و مردم نداشته باشیم و نسخه بنویسیم تنها یک بخش را اصلاح می کند و سایر بخش ها را تخریب می کند. یارانه ها را باید هدفمند کرد و لازمه این کار هم برنامه ای است که عرض کردم. کنترل تورم و رشد اقتصادی اگر درست نشود ما همه را فقیر خواهیم کرد. 

زاکانی:‌ آقای پورمحمدی آدرس غلط ندهید

علیرضا زاکانی چهارمین نامزدی بود که درباره سوالات مطرح شده توضیح داد:‌ مردم ما کشوری ثروتمند هستیم اما این ثروت را درست توزیع نمی کنیم. آدرس هایی که آقای پورمحمدی می دهند اشتباه و غلط است. این شعارها قبلا داده شده است. یارانه خانوار در حوزه بنزین،‌ گاز و برق درست در کشور توزیع نمی شود. ما بسته رفاهی داریم که در آن یارانه طلایی داریم و هم ناظر به معیشت،‌ مسکن،‌ اشتغال و تفریح مردم بسته ای را ارائه خواهیم کرد.

او ادامه داد: ما در یارانه طلایی ما به ازای مصرف انرژی کل خانوار کشور بنزین،‌ برق و گاز را در نظر گرفتیم که برای هر خانواده معادل 20 گرم طلا در سال یارانه می رسد. یعنی یک خانواده 5 نفره 110 میلیون در سال یارانه دارد و اعتبار هم به طلا داده می شود که از تورم مصون است و اسباب صرفه جویی را برای خانوار فراهم می کند. این طرح برای همه اقشار و ملت ایران اجرایی است و همه مردم ثروتمند می شوند و به میزان صرفه جویی سود می کنند. برق هم که صرفه جویی می شود در خدمت تولید قرار می گیرد. لازم نیست که برق کارخانه و کشاورز را قطع کنیم و به تولید آسیب بزنیم. 

زاکانی گفت:‌ این راه، راه روشنی است و هدیه به خانوارهای عزیز از طرف ما،‌ از اول شروع دولت هم برای خانوارها حساب ویژه باز می شود و این اعتبار در آن قرار می گیرد.

اقتصاد ما روی ریل درستی نیست

مصطفی پورمحمدی دیگر نامزدی بود که درباره مسئله فقر گفت: ما در دو دهه گذشته یارانه را به نحوی توزیع باید می کردیم که خدمات مناسبت به همه طبقات برسد،‌ واقعیت این است که یارانه موجب آسایش طبقات محروم نشده و مشکلات اقتصادی زیادتر شده است و شاهد اجرای عدالت در این زمینه نیستیم. توزیع یارانه ها به این شکل همزمان با تحریم ها آغاز شد و ما در آغاز به مقوله تحریم توجه نکردیم. آن زمان که باید کنترل می کردیم و نمی گذاشتیم که نهادهای بین المللی شرایط اقتصادی را بر ما سخت کنند. سپس داستان نقل و انتقال مالی پیش آمد و اواخر دولت آقای احمدی نژاد این مسئله مطرح و نامه آن نوشته شد اما هنوز این مسئله روی زمین مانده و تبادلات مالی مال قفل است و اقتصاد ما روی ریل درستی نیست.

او ادامه داد: اول دولت یازدهم سوال شد که بیشترین پیشنهاد را بدهید،‌ من گفتم بحث هدفمندسازی یارانه موضوع جدی است اما توجه نشد. دوستان ما که اینجا هستند یا به تحریم بی توجه بودند یا برای خنثی سازی که اقتصاد مقاومتی که رهبری فرمودند را چه اقدامی انجام دادند؟ مردم سر همین موضوعات حس جدی به انتخابات ندارند و اعتمادی وجود ندارد. هشت روز از آغاز تبلیغات انتخابات گذشته است اما فضای انتخاباتی را شاهد نیستیم. ما باید به سابقه و پیشینه خود بازگردیم و ببینیم که چه کردیم؟ ما برای خنثی سازی تحریم عمل نکردیم و حال داریم نسخه پیچی می کنیم؟ معلوم است که مردم اعتماد نمی کنند.

رئیس جمهور حفظ قدرت خرید خانوار مستقیما به عهده رئیس جمهور است

در ادامه محمدباقر قالیباف تاکید کرد: بحث هدفمندسازی یارانه بسیار مهم است و از ابتدا ما نه در یارانه ها هدفمند عمل کردیم و نه درباره شیوه اجرای آن درست عمل کردیم. عدالت و جلوگیری از تبعیض مخصوصا از انفال برای این کار باید رعایت شود و به هیچ دلیل و بهانه ای نمی شود از عدالت گذشت. نکته دیگر اینکه باید بدانیم حق مردم ما زندگی خوب است نه زندگی معمولی. بخشی از خانوارها امروز زندگی سختی دارند و رئیس جمهور آینده مسئول این است که این کار را انجام دهد. با صراحت می گویم حفظ قدرت خرید خانوار مستقیما به عهده رئیس جمهور است و باید بتواند از پس آن بربیاید.

او افزود: کسی که مشغول کار است چرا باید فقیر باشد؟ دولت نباید اجازه دهد. ما حتما باید کاری کنیم که سهم نیروی کار از تولید کاهش پیدا نکند. من معتقدم یارانه را باید به ابتدای زنجیره و مصرف کننده پرداخت کرد،‌ اما باید چگونگی آن هم مورد توجه قرار بگیرد. تورم یکی از مشکلاتی است که به واسطه بودجه ایجاد می شود و این بودجه زندگی مردم را جا به جا می کند،‌ ما به زندگی مردم دستبرد می زنیم و بخشی از ظرفیت آن را بر می داریم.

این نامزد انتخابات گفت: ما حتما باید به میزان رشدی که انجام می شود و به میزان تورم در افزایش حقوق افرادی که ثابت هستند،‌ به صورت نقدی یا کالای اساسی اضافه داشته باشیم. 

قاضی زاده هاشمی:‌ در دهه 90 رشد اقتصادی ما منفی شد

سپس امیرحسین قاضی زاده هاشمی به عنوان نخستین نامزد،‌ با تبریک پیروزی تیم ملی والیبال ایران در رقابت های جهانی،‌ گفت: فقر امر نامطلوبی است و فقر را معادل بی ایمانی می شمارد و وظیفه امت اسلامی این است که نگذارد فقر در جامعه ریشه دواند و باید به نحوی برنامه ریزی کند که امکان تامین معاش برای افراد فراهم باشد. ما در دهه 90 اوضاع خوبی را طی نکردیم و رشد اقتصادی ما منفی شد و سفره ایرانیان کوچک شد. متاسفانه با وجود اصلاح ضریب جینی توسط دولت قبل از دولت یازدهم و دوازدهم فقر کاهشی شده بود،‌ اما در دهه 90 این اتفاق نیفتاد.

او ادامه داد: قطعی برق تابستان و زمستان، قطعی گاز و... هم وجود داشت و ما امروز باید بخشی از حامل های انرژی را وارد کنیم. ما باید ساختار خود را اصلاح کنیم،‌ 30 درصد جامعه ایران درآمدی کمتر از 12 میلیون دارند و وضعیت اشتغال هم در خانواده های ایرانی مناسب نیست و اقدام اصلی و اساسی شاغل کردن تعداد بیشتر اعضای خانواده و بهبود درآمدهاست.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان