سرویس دفاع و امنیت مشرق _ همانگونه که وعده داده شده بود و همگان انتظار آن را میکشیدند عملیات انتقامی جمهوری اسلامی ایران به منظور تنبیه رژیم غاصب صهیونیستی به دلیل حمله خارج از عرف دیپلماتیک به کنسولگری کشورمان در دمشق با رمز "وعده صادق" در شب 25 فروردین 1403 اجرا شد؛ عملیاتی که به اعتراف بسیاری از کارشناسان و مقامات کشورهای غربی و متحدان صهیونیستها بسیار عظیم و فراتر از انتظارات آنها بوده است.
شلیک پهپادهای انتحاری شاهد به سمت سرزمینهای اشغالی
اگرچه بسیاری پیش از این عملیات ادعا می کردند ایران یک حمله محدود و کنترل شده تنها برای ارسال پیام به رژیم صهیونیستی را اجرا خواهد کرد و احتمالا هدف عملیات نیز منطقه جولان اشغالی خواهد بود (نه بخش اصلی سرزمین های فلسطین اشغالی) اما شلیک ده ها فروند موشک و پهپاد به سمت دو پایگاه هوایی استراتژیک رژیم صهیونیستی که مبدا اصلی عملیات های جنایتکارانه آنها در سالهای اخیر علیه خاک غزه، لبنان و سوریه بوده است نشان داد ایران در تنبیه اساسی متجاوز و اتمام حجت با حامیان بین المللی آنها برای پایان دادن به تجاوزات غیرقانونی رژیم صهیونیستی کاملا مصمم بوده است.
رکوردشکنیهای ویژه عملیات موشکی-پهپادی سپاه
نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سالهای اخیر همواره دست توانمند ملت ایران در راه انتقام و وارد ساختن ضربات دردناک به دشمنان ایران بوده است؛ از حملات چندین باره به محل حضور تروریستهای داعش و گروهکهای کومله و دموکرات تا انهدام مقرهای جاسوسی موساد در اقلیم کردستان عراق یا جیش العدل در منطقه بلوچستان، این زرادخانه موشکی و پهپادی هوافضای سپاه بود که همواره به عنوان اهرم واکنش سریع کشورمان به تهدیدات فراسرزمینی عمل کرده است.
عملیات اخیر "وعده صادق" بدون تردید گسترده ترین و درخشان ترین عملیات نظامی نیروی هوافضای سپاه در تاریخ کشورمان و حتی منطقه خاورمیانه بوده و چندین رکورد و نقطه عطف ویژه ثبت کرده است.
شلیک انبوه موشکهای کروز به سمت اسرائیل
اگرچه اطلاعات دقیقی از تعداد پرتابههای شلیک شده به سوی خاک سرزمینهای اشغالی به جز ادعاهای امریکا و اسرائیل وجود ندارد اما بدون شک این عملیات از حیث تعداد پهپاد و موشک بالستیک شلیک شده در یک روز در تاریخ نبردهای مدرن بی سابقه بوده است؛ حتی در روز نخست حمله روسیه به اوکراین یا حملات گسترده به تاسیسات انرژی اوکراین در زمستان، شلیک این نرخ از موشکهای بالستیک و پهپادهای انتحاری در یک روز ثبت نشده بود.
همچنین تمرکز اهداف موشک های سپاه بر دو پایگاه هوایی استراتژیک صهیونیست ها در صحرای نقب یعی نواتیم و رامون موجب شد در همان موج نخست حمله سامانههای پدافندی مستقر در پایگاه نظر پاتریوت و پیکان2/3 اوت نامبر شده و در موج دوم چندین فروند موشک به تاسیسات این دو پایگاه اصابت کند.
همچنین این عملیات نخستین استفاده رزمی از موشکهای بالستیک میانبرد ایرانی نیز محسوب میشود؛ در عملیات های موشکی گذشته عمدتا از موشکهای بالستیک کوتاه برد خانواده فاتح نظیر فاتح110، فاتح 313، ذوالفقار و خیبرشکن یا موشک قیام استفاده شده بود اما نخستین بار موشکهای میانبرد قدر و عماد نیز بر اساس آنچه در تصاویر منتشر شده دیده میشود از مناطقی نظیر شیراز و حومه تهران به سمت عمق سرزمینهای اشغالی شلیک شدند.
حمله مشترک قدر، عماد و خیبرشکن به خانه اف35 های اسرائیلی
اگرچه اهداف دیگری نیز در سایر مناطق سرزمین های اشغالی انتخاب شده بودند اما دو پایگاه هوایی نواتیم و رامون بخش اصلی تمرکز عملیات موشکی را به خود اختصاص داده بودند.
در این میان پایگاه هوایی نواتیم در عمق صحرای نقب به عنوان هدف ویژه و یکی از 3 پایگاه هوایی بزرگ رژیم صهیونیستی محسوب میشود.
پایگاه هوایی نواتیم دقیقا همزمان با تشکیل این رژیم جعلی در سال 1947 احداث شده و چندین جنگ بزرگ را نیز تجربه کرده است از جمله جنگهای مشهور 1948، جنگ 6 روزه، نبرد یوم کیپور و نبرد دره بقاع که به عنوان مرکز حضور مدرن ترین جنگنده های نیروی هوایی اسرائیل به مصاف ارتشهای عربی میرفتند.
همچنین عملیات مشهور "اوپرا" در سال 1981 به منظور نابودسازی راکتور اتمی رژیم سابق بعث عراق نیز به مرکزیت پایگاه هوایی نواتیم انجام شده بود.
اگرچه پایگاه نواتیم میزبان انواع مختلفی از جنگنده ها و اسکادران های نیروی هوایی اسرائیل بوده است اما در سال 2016 به منظور مرکز عملیات مدرن ترین و حیاتی ترین جنگندههای رژیم صهیونیستی یعنی F-35 های تازه خریداری شده از ایالات متحده امریکا انتخاب شد.
رژیم صهیونیستی در دو نوبت اقدام به سفارش جنگنده نسل پنجم و پنهانکار اف35 کرده است که نوبت اول شامل 50 فروند را تحویل گرفته و یک سفارش 25 فروندی جدید نیز به تازگی به آن اضافه شده است؛ این جنگنده ها در 3 اسکادران 116، 117 و 140 نیروی هوایی اسرائیل و هر 3 در پایگاه هوایی نواتیم مستقر هستند.
مقامات غربی به نقل از برخی منابع صهیونیستی اعتراف کرده اند که 9 موشک به پایگاه هوایی نواتیم و نقب اصابت کرده است (نکته اصلی ماجرا این است که پایگاه هوایی با نام نقب وجود ندارد و احتمالا هر 9 اصابت ادعا شده مربوط به نواتیم باشد).
صهیونیستها سانسور شدید خبری در خصوص تعداد پرتابه های عبور کرده از پدافند انجام می دهند و شرکت های صاحب ماهواره های تجاری نیز حاضر به انتشار تصاویر با کیفیت از محل اصابت موشک های ایرانی نیستند اما تا همینجا نیز به چندین اصابت به تاسیسات و باند فرودگاه و همچنین آسیب به هواپیماهای C-130 هرکولس مستقر در پایگاه اعتراف کرده اند.
مهمترین نکته در خصوص پرتابه های اصابت کرده به این پایگاه استفاده از موشک هایی است که رهگیری آنها برای سامانه های پدافندی اسرائیلی نظیر پیکان یا فلاخن داود غیرممکن بوده است.
ویدئویی که احتمالا مربوط به اصابت موشکهای خیبرشکن به پایگاه نواتیم است
موشک خیبرشکن با توانایی گلاید و مانور فرار از سامانه های پدافندی در شیرجه نهایی و همچنین موشک های میانبرد قدر و عماد با کلاهک هدایت شونده و سرعتی بسیار بیشتر از موشکهای خانواده فاتح (چیزی نزدیک به 10 ماخ) مدرنترین سامانه های پدافندی صهیونیست ها را ناکام گذاشتند.
ویدئوی شلیک موشک های بالستیک قدر، عماد، خیبرشکن و دزفول