به نظر میرسد شاخص ارزی بازه 57 هزار تومانی را بدرود گفته و در حال تعدیل نرخ با دیگر شاخصهای اقتصادی مانند نرخ تورم است. پیشتر تحلیلگران معتقد بودند که حضور دلار در سطوح قیمتی 57 و 58 هزار تومانی بدون صورت گرفتن گشایش ارزی یا بهبود روابط خارجی توجیه اقتصادی ندارد. چرا که معاملهگران نسبت به این کانالها کشش نداشته و تنها از طریق حمایتهای بانک مرکزی این حضور تداوم مییافت. حال اما با رشد قیمت اسکناس آمریکایی و نزدیکتر شدن نرخ آن به قیمت روزهای ابتدایی سال میتوان گفت که بازارساز و معاملهگران درحال تعدیل نرخها در بازار هستند. شایان ذکر است که با احتساب نرخ روزهای گذشته نرخ رشد دلار از ابتدای سال جاری تاکنون همچنان در شرایط قرمز و برابر منفی 1.7 درصد است.
برخی از تحلیلگران ارزی معتقدند که در سالهای گذشته بانک مرکزی در نیمسال نخست بهتر از نیمسال دوم نوسانات ارزی را کنترل کرده است. در نتیجه به عقیده این افراد روزهای مثبت بازار ارز از فصل سوم سال آغاز میشود. باید دید پس از شروع به کار رسمی دولت جدید، مسوولان اقتصادی این دولت چه رویکردی را نسبت به بازار ارز غیررسمی در پیش خواهند گرفت و آیا مانند سالهای اخیر تا روزهای انتهای تابستان بازار کمنوسان به فعالیت خود ادامه خواهد داد یا خیر؟ به صورت کلی درگیریهای نظامی منطقهای و مسائل مرتبط با انتخابات ریاستجمهوری در آمریکا را میتوان از جمله ریسکهای پیشروی دولت چهاردهم در زمینه بازار ارز دانست.
تابلوهای سبز معاملات ارزی
دیروز سهشنبه 9 مرداد ماه روند نرخ شاخصهای ارزی در معاملات بازار تهران افزایشی بود. هر برگ اسکناس دلار آزاد که در بازار روز دوشنبه با رشد قیمت 500 تومانی خود به رقم 59 هزار تومان رسیده بود در طول بازار روز گذشته رشد 150 تومانی دیگری را نیز تجربه کرد و در رقم 59 هزار و 150تومان معامله شد. دامنه نوسان پوند آزاد از دلار بزرگتر بود. این اسکناس در عصر دیروز با رشد 400 تومانی نسبت به نرخ روز گذشته در رقم 76 هزار و 400 تومان معامله شد. یورو اروپا نیز با رشد 100 تومانی در رقم 64هزار و 350تومان معامله شد. رشد قیمتها در روز گذشته تنها مختص به بازار غیررسمی نبود. هر برگ اسکناس دلار مرکز مبادله ارز و طلای کشور نیز در روز سهشنبه حدود 78تومان رشد کرد و در رقم 48 هزار و 237 تومان معامله شد. به اینترتیب شکاف ارزی بازارهای رسمی و غیررسمی به رقم 22.62درصد رسید.