انقلاب انرژی در روسیه؛ سرمایه‌گذاری عظیم بر روی نیروگاه‌های هسته‌ای

روسیه با اعلام یک برنامه بلندمدت، قصد دارد به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان برق هسته‌ای جهان تبدیل شود.

روسیه اعلام کرد که بر اساس یک برنامه دولتی جدیدتا سال 2042 میلادی، 11 نیروگاه هسته ای جدید در مناطق مختلف این کشور احداث می شود.

به گزارش ایرنا از "تاس", این برنامه که روز سه شنبه منتشر شده اعلام می کند که این نیروگاه های هسته ای بزرگ و کوچک جدید علاوه بر نیروگاه های موجود و در حال ساخت، ایجاد خواهند شد.

بر اساس این برنامه، نیروگاه های هسته ای جدید در مناطق روستوف، سوردلوفسک، چلیابینسک، تومسک، پریمورسکی، کراسنویارسک و خاباروفسک در چوکوتکا و یاکوتیا ساخته خواهند شد.

بر اساس این برنامه، ظرفیت تولید برق تمامی نیروگاه های هسته ای روسیه به 34 مگاوات می رسد که 12.3 درصد از کل ظرفیت نیروگاه های این کشور را تشکیل می دهد. این شاخص تا سال 2024 به 45 هزار و 841 مگاوات یا 15.9 درصد خواهد رسید، در حالی که در ابتدای سال جاری میلادی ظرفیت برق هسته ای روسیه 29 هزار و 543 مگاوات (11.9 درصد) بوده است.

ظرفیت تولید برق نیروگاه های بادی و خورشیدی روسیه نیز تا پایان سال 2042 به 7.6 درصد از کل ظرفیت برق این کشور یا 22 هزار و 658 مگاوات خواهد رسید.

به گزارش ایرنا، روسیه با داشتن دهها واحد نیروگاه هسته ای که بخش قابل توجهی از انرژی مورد نیاز این کشور را تامین می کنند همچنان این نوع انرژی را به عنوان پاسخی برای نیاز فزاینده به نیروی برق در مناطق مختلف این کشور 142 میلیون نفری می داند.

روسیه به تولید برق هسته ای به عنوان اولویت برنامه جایگزینی نیروی برق تولیدی از نیروگاه های سنتی همچون گازوییلی می نگرد.

ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه در تبیین برنامه توسعه نیروگاه های هسته ای در این کشور اعلام کرده بود که " باید تا سال 2025 میزان تولید برق هسته ای به دو برابر سطح کنونی افزایش بیابد. "

وی معتقد است که با ساخت نیروگاه های هسته ای پیشرفته می توان به این هدف مهم دست یافت.

به عقیده کارشناسان، علاوه بر صرفه جویی انرژی، نیروگاههای برق هسته ای روسیه باعث کاهش آلودگی در کره زمین می شوند.

بر اساس اطلاعات شرکت دولتی روس اتم، فعالیت نیروگاه های هسته ای در روسیه موجب جلوگیری از انتشار سالانه 210 میلیون تن گاز دی اکسید کربن به هوا می شود.

این در حالی است که آمریکا در این عرصه با انتشار سالانه 900 میلیون تن دی اکسید کربن آلوده سازترین کشور جهان است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان