به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری ، دکتر روح الله رحیمی عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد گفت : گروه شیلات دانشگاه با همکاری مرکز آموزشی و تحقیقاتی ماهیان زینتی شهید کریم مومنی نژاد در قالب پایاننامه کارشناسی ارشد فاطمه صالح پور دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی شیلات به راهنمایی دکتر روح اله رحیمی دانشیار گروه شیلات دانشگاه شهرکرد و مشاوره علی مومنینژاد مدیر مرکز تحقیقات شهید مومنینژاد موفق به دستیابی به بیوتکنیک تکثیر و پرورش گربهماهی (Synodontis eupterus) در مدت 3 سال پژوهش شدند.
به گفته وی : گزارشی مبنی بر بیوتکنیک تکثیر و پرورش اینگونه، موجود نیست و تا قبل از به سرانجام رسیدن این مطالعه جهت تأمین آن کاملاً متکی به واردات از برخی کشورهای آسیای جنوب شرقی بودیم.
عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد در ادامه افزود: با دستیابی به بیوتکنیک تکثیر و پرورش اینگونه در کشور، میتوانیم علاوه بر جلوگیری از خروج ارز و تولید ارزانتر اینگونه ارزشمند زینتی، به توسعه تولید و صادرات آن پرداخته و اکنون کشورمان به زمره معدود صادرکنندگان آن در جهان پیوسته است.
رحیمی تصریح کرد: پس از دستیابی به بیوتکنیک، تولید اینگونه بهصورت انبوه در حال انجام و صادرات آن به کشورهای عراق و ترکیه صورت پذیرفته است و ادامه خواهد یافت.
عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرددرپایان گفت ، همکاری گروه شیلات و مرکز خصوصی تحقیقات ماهیان زینتی شهید کریم مومنی نژاد، نمونه موفق از ارتباط دانشگاه و صنعت بوده که موجبات مهارتآموزی، اشتغال و کارآفرینی بخشی از دانشجویان و فارغالتحصیلان رشته شیلات دانشگاه شهرکرد را فراهم آورده است.
گفتنی است ، گروه شیلات و علوم آبزیان دانشگاه شهرکرد در سال 1388 با پذیرش 30 نفر دانشجو در مقطع کارشناسی تأسیس گردید. با توجه به فراهم شدن امکانات آموزشی، آزمایشگاهها و کادر علمی در سال 1391 با موافقت شورای آموزش عالی این گروه اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی تکثیر و پرورش آبزیان و بومشناسی آبزیان شیلاتی نموده است. این گروه هماکنون با تعداد شش نفر عضو هیاتعلمی تماموقت فعالیت میکند.
هماکنون استان چهارمحال و بختیاری با تولید سالانه بیش از 23 هزار تن ماهی قزلآلا، 15 درصد از ماهیان سردابی تولیدی کشور را به خود اختصاص داده است و به عنوان قطب تولیدی ماهیان سردابی در کشور شناخته میشود. در این استان علاوه بر مراکز تکثیر و پرورش ماهیان سردابی و پرورش در قفس، صنایع وابسته مانند تولید خوراک آبزیان و فراوری و بستهبندی آبزیان رشد چشمگیری داشته است.گروه شیلات و علوم آبزیان دانشگاه شهرکرد با تکیه بر توان علمی و پژوهشی اعضای هیات علمی و امکانات و زیر ساختهای موجود در استان، توانسته کارشناسان کارآزموده را تقدیم این مرزوبوم نماید.
46