![](/Upload/Public/Content/Images/1396/04/03/1250400152.jpg)
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) یکی از توصیههای موکد و مکرر حضرات آیات رعایت شأن و جلالت اباعبدالله الحسین(ع) است تا قیام امام خارج از مدار هدف حقیقی خود که همان احیای دین رسولالله تعریف و تبیین نشود، موضوعی که طی سالهایی به شدت با چالش روبرو شد.
آیتاللهالعظمی جوادی آملی در پایان هفته گذشته در بخش پایانی سخنان خود در درس اخلاق بر ضرورت حفظ سنتهای عزاداری و رعایت عظمت و جلال خاندان عصمت و طهارت توصیه اکید کرده و بیان داشت: ما باید حواسمان جمع باشد؛ جریان حسینبنعلی(ع)، جریان محرم، تاسوعا، عاشورا، عزاداریها، بخشهای سنتی آن سر جایش محفوظ است، هم سخنرانان ما، هم مداحان ما، عظمت و جلال و شکوه حسینبنعلی(ع) را نشان بدهند.
مداحان مراقب شأن اهل بیت(ع) در عزاداری باشند
این مفسر قرآن ادامه داد: مداحان نباید کاری که از عظمت اهل بیت(ع) کم میکند، انجام دهند، این سفارش حسینبنعلی است. بگذارید کربلا با جلال و شکوه شناخته شود، حرفها، قصهها، داستانها، روشها و منشها که از جلال کربلا، جمال کربلا، عظمت کربلا، استقلال کربلا، حریّت و آزادیخواهی کربلا کم کند این حرفها را نزنید. در صحنه عاشورا و در آن موقعیت خطیر حسینبنعلی به اهل بیت خود فرمود: کاری کنید در این سفر که عظمت و حیثیت شما محفوظ باشد. لذا مداحان و ذاکرین نباید روش و کاری که از جلال و شکوه اهل بیت بکاهد انجام دهند و حرف و سخن بی سند بیان کنند.
عاشورا شعلهای خاموشناشدنی
همچنین آیتاللهالعظمی مکارم شیرازی شب گذشته در سخنانی در جمع سپاهیان به مسائل پیرامون مداحی اشاره و تاکید کرد: عاشورا شعلهای نیست که خاموش شود و رنگ ابدیت به خود گرفته است.
این مفسر قرآن با بیان اینکه مداحی برای اهل بیت(ع) به ویژه اباعبدالله(ع) افتخاری بزرگ محسوب میشود گفت: برخوردی که ائمه اطهار(ع) با مداحان داشتهاند بسیار والا بوده و در تاریخ به آنها اشاره شده است.
آیتاللهالعظمی مکارمشیرازی با تاکید بر اینکه باید جنبههای مثبت عزاداری را تقویت و ابعاد منفی را حذف کرد، اظهار کرد: در این بین باید ابتدا به محتوای صحیح مداحیها توجه داشت و از کتابها و اشعار معتبر استفاده کرد. میتوان از اشعاری مطابق و هماهنگ با کتابهای معتبر و مقاتل اصیل استفاده کرد ولی از اشعاری که صحیح نبوده یا ضعیفاند و حتی ممکن است وهن مقام اباعبدالله(ع) باشند بپرهیزیم.
در مجالس عزاداری چراغ سبز برای گناه داده نشود
آیتالله مکارمشیرازی همچنین اشاره ظریفی به برخی سخنان شبههدار کرد و افزود: نباید چراغ سبز برای گناه داده شود بلکه میتوان از محبت اهل بیت(ع) استفاده کرد و جوانان را به واسطه آن از معصیت بازداشت.
وی همچنین با اشاره به توطئه دشمنان در اختلافافکنی میان مسلمانان و شعلهور کردن دشمنیها با تاکید بر اینکه نباید در عزاداریها به مقدسات مذاهب دیگر توهین شود گفت: نتیجه توهین این است که خون شیعیان بیگناه در مناطق دیگر بر زمین ریخته شود.
آیتالله مکارمشیرازی تاکید کرد: با زبان خوش و منطقی میتوان حقیقت را به همگان قبولاند و علاوه بر این حساسیتها را هم برنیانگیخت به ویژه در شرایطی که تکفیریها، تبلیغات وسیعی بر ضد شیعیان دارند.
پرهیز از خرافات و قمه زنی در عزاداری
همچنین آیتالله العظمی نوری همدانی نیز در روز گذشته در انتهای درس خارج خود در مسجد اعظم با بیان اینکه منابر و مرثیهها در بعضی مواقع از این خرافات تاثیر میپذیرند افزود: باید ضمن پرهیز از چنین مسائلی، روح حماسی عاشورا را در قالب اشعار و مداحیها متجلی کرد.
ایشان عمل زشت و قبیح قمهزنی که البته سالیانی است در کشور رنگ باخته و کم رمق شده را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: هر عملی مانند قمه زدن که موجب وهن دین شود مذموم است چون ابزار دست دشمنان به منظور سوءاستفاده و کوبیدن تشیع به عنوان مذهبی خشن خواهد شد.
معرفی همه جانبه عاشورا
این مرجع تقلید تک بعدی نشان دادن عاشورا را یکی از آسیبهای آن بر شمرد و تاکید کرد: اگر حادثه عاشورا را به صورت تکبعدی نشان دهیم و تفسیری یک بعدی از آن داشته باشیم بزرگترین ضربه را به فرهنگ حسینی وارد ساختهایم.