عفونتهای باکتریایی در حال خطرناکتر شدن هستند. معمولاً وقتی با یک عفونت باکتریایی مبارزه میکنید، پزشک برای بهبودی شما آنتیبیوتیک تجویز میکند. متأسفانه، افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی به این معنی است که این داروها در حال کماثر شدن هستند.
به گزارش روزیاتو، اینفوگرافی زیر روند افزایش مقاومت به آنتیبیوتیکها را در طی سالیان نشان می دهد.
مقاومت آنتی بیوتیکی چیست؟
مقاومت آنتی بیوتیکی زمانی اتفاق میافتد که باکتریها تکامل یافته و در برابر داروهایی که برای درمان آنها استفاده میشود، مقاوم میشوند. تا حدی، این پدیده به طور طبیعی به دلیل تغییرات ژنتیکی در عوامل بیماریزا (پاتوژنها) رخ میدهد.
با این حال، انسانها از داروها برای پیشگیری، کنترل و درمان عفونتها در انسانها، حیوانات و گیاهان سوء استفاده بیش از حد کردهاند. همین کار، عامل اصلی ایجاد باکتریهای مقاومتر است.
میزان مقاومت در طول زمان
بر اساس آخرین دادههای موجود، میزان مقاومت آنتیبیوتیکهای کلیدی از حدود 16 درصد در سال 2001 به 44 درصد در سال 2020 افزایش یافته است. به عبارت دیگر، تقریباً نیمی از عفونتها به آنتیبیوتیکهایی که معمولاً برای درمان آنها استفاده میشود، پاسخ نمیدهند.
متأسفانه، اکثر متخصصان معتقدند که برخی از این آنتیبیوتیکهای کلیدی – از جمله آموکسیسیلین و سفالکسین که از پرتجویزترین داروها هستند – به احتمال زیاد در 15 سال آینده به دلیل مقاومت باکتریایی بی اثر خواهند شد.
تأثیر مقاومت آنتی بیوتیکی
با توجه به اینکه درمانها دیگر در برخی موارد برای بیماریهایی مانند ذاتالریه یا عفونتهای مجاری ادراری مؤثر نیستند، خطر بیماری و مرگ افزایش مییابد. هر سال، مقاومت آنتیبیوتیکی مستقیماً نزدیک به 1.3 میلیون نفر را به کشتن می دهد.
علاوه بر این، افزایش مقاومت، تهدیدهایی برای سرمایهگذاری ایجاد میکند. به عنوان مثال، شرکتهایی که در مقابله با مقاومت ضدمیکروبی ناموفق هستند، ممکن است با آسیب اعتباری مواجه شوند. با این حال، فرصتهایی نیز برای سرمایهگذاران در زمینه توسعه آنتیبیوتیکهای جدید و درمانهای جایگزین وجود دارد.