حزب دموکرات کردستان عراق پیروز انتخابات پارلمانی این منطقه شد.
به گزارش عصرایران، کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق روز چهارشنبه اعلام کرد حزب دموکرات کردستان (حزب حاکم) با کسب 39 کرسی از 100 کرسی پارلمان کردستان عراق، پیروز انتخابات شد. با این نتیجه، حزب دموکرات می تواند دولت / کابینه منطقه کردستان عراق را تشکیل دهد.
مسعود بارزانی رهبر حزب دموکرات کردستان است و نچیروان بارزانی رئیس منطقه کردستان عراق هم عضو این حزب است.
اربیل ، مرکز کردستان عراق، محل حاکمیت و قدرت سنتی حزب دموکرات و سلیمانیه محل تمرکز قدرت حزب اتحادیه میهنی است. این دو حزب تحت رهبری دو خانواده بارزانی و طالبانی ستند.
کردستان عراق از سه استان سلیمانیه، اربیل و دهوک تشکیل شده است.
پارلمان کردستان عراق وظیفه قانون گذاری برای این منطقه و نظارت بر کابینه این منطقه را برعهده دارد.
اتحادیه میهنی کردستان، رقیب حزب دموکرات کردستان و شریک کوچکتر در کابینه اقلیم کردستان عراق در رتبه دوم قرار گرفت و 23 کرسی را به دست آورد.
کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق در نشست خبری نتایج انتخابات پارلمانی کردستان عراق را اعلام کرد. این کمیسیون وظیفه برگزاری انتخابات در سراسر عراق را به عهده دارد.
نسبت مشارکت در انتخابات پارلمانی کردستان عراق هم 72 درصد اعلام شد.
پارلمان کردستان عراق از 100 کرسی تشکیل شده و 5 کرسی هم مربوط به اقلیت هاست.
پارلمان کردستان عراق
با ضعف احزاب مخالف، پیش بینی می شود حزب دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی کردستان با مشارکت یکدیگر حکمرانی بر منطقه کردستان عراق را ادامه دهند. وضعیتی که از سال 1992 میلادی تاکنون ادامه دارد.
انتخابات پارلمان کردستان عراق قرار بود در سال 2022 برگزار شود اما به دلیل اختلاف میان دو حزب اصلی (دموکرات و اتحادیه میهنی) بارها به تاخیر افتاد تا اینکه امسال برگزار شد.
بزرگترین حزب کُردی مخالف یعنی حزب "نسل جدید" در رتبه سوم قرار گرفت و تنها 15 کرسی پارلمان را به نام خود ثبت کرد.
رویترز نوشت تحلیلگران و مسوولان منطقه ای پیش بینی می کنند اختلافات حل نشدنی میان دو طرف تشکیل کابینه جدید کردستان را پیچیده می کند.
انتخابات تنها در منطقه فدرالی کردستان عراق برگزار شد. عراق دارای دو پارلمان فدرال (ملی / سراسری) و یک پارلمان ویژه کردستان عراق است.
بعد از انتخابات پارلمانی کردستان عراق، نخست وزیر جدید و کابینه جدید اقلیم انتخاب می شوند.
منطقه فدرالی "کردستان عراق" از سال 1991 تاکنون از اختیارات بالا و خودمختاری برخوردار است. کردستان عراق دارای پلیس، کابینه و وزارتخانه های منطقه ای ،پلیس و سیستم قضایی و مرزبانی و ارتش ویژه خود است. عراق به صورت فدرالی اداره می شود و کردستان عراق، تنها منطقه فدرالی این کشور است.
در این انتخابات حدود 2.5 میلیون نفر واجد شرایط رای دادن هستند. همچنین از میان 1191 نامزد، 100 نماینده انتخاب می شوند. 5 سهمیه برای ترکمن ها، مسیحیان و ارامنه در پارلمان کردستان عراق نیز اختصاص داده شده است. 30 درصد کرسی پارلمان هم سهمیه زنان است.