بر اساس جدیدترین مطالعات، این احتمال وجود دارد که آخرین زنی که در انگلستان به اتهام جادوگری به اعدام محکوم شد، درنهایت از اعدام نجات پیدا کرده باشد.
اتان گاج پژوهشگر تاریخ لندن در بی بی سی نوشت: پروفسور مارک استویل، مورخ دانشگاه ساوت هامپتون معتقد است یک اشتباه املایی در نوشتن نام این زن، توسط یکی از کارمندان دادگاه، موجب شد او دار زده نشود و بتواند چندین سال زنده بماند.
عکس: نقاشی از صحنه دادگاه یک جادوگر
تصور میشد که او همان سال در محله هوی تری این شهر اعدام شده باشد. او به این ترتیب آخرین زن ساحره انگلستان محسوب میشد که اعدام شد.
پلاکی به یاد مرگ آلیس مولاند در نزدیکی محل محکومیت او نصب شده است
آقای استویل میگوید: «اسناد دادگاه در قرن هفدهم به زبان لاتین نوشته میشدند. کافی بود قلم کارمند دادگاه تنها یک اشتباه نوشتاری کند تا اویسیا (اویس) تبدیل به آلیسیا (آلیس) شود.»
«هیچ اطلاعاتی در مورد زندگی آلیس وجود ندارد و تمام تلاشها برای یافتن واقعیت در این مورد شکست خورده است.»
مولند نام خانوادگی رایجی در شهر اکستر نیست به همین دلیل وقتی پروفسور استویل دریکی از آرشیوهای محلی نشانی از فردی به نام اویس مولند دید، تشابه آن با نام آلیس مولند توجهش را جلب کرد.
او میگوید: «بلافاصله از خودم پرسیدم آیا واقعاً کسی به نام آلیس مولند وجود داشته است؟ آیا ممکن است آلیس همان اویس باشد؟»
شواهد غیرمرتبط حاکی از آن است که آویس در زمان محاکمه آلیس در قلعه اکستر زندانی بوده است
اگر فرض کنیم در این مورد اشتباه املایی رخداده باشد، آخرین ساحرههایی که در انگلستان اعدام شدند احتمال ساحرههای بیدفورد بودند، گروهی متشکل از سه زن به نامهای تمرنس لوید، سوزانا ادواردز و مری ترملبز که در سال 1682 اعدام شدند.
پروفسور استویل میگوید: «واقعیت این است که باوجود تمام مطالعات دقیق و سختی که انجام دادهام، هنوز نمیتوان با قطعیت گفت آیا اشتباهی در تاریخ رویداده است یا نه.»