ماهان شبکه ایرانیان

در مراسمی؛

نرم‌افزار مجموعه آثار پژوهشگاه قرآن و حدیث مؤسسه دارالحدیث رونمایی شد

گروه حوزه‌های علمیه: نرم‌افزار مجموعه آثار پژوهشگاه قرآن و حدیث با عنوان «حدیث اهل بیت(ع)» در مراسمی رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، دسترسی به متن 147 عنوان کتاب در 315 جلد، با محوریت حدیث اهل بیت(ع) و قابلیت جست‌وجو در الفاظ و عبارات متن کتاب‌ها از ویژگی این نرم‌افزار است.

این نرم‌افزار با موضوعاتی از جمله قرآن و تفسیر، تاریخ و سیره معصومان(علیهم السلام)، کلام و عقاید، فقه، ادعیه، اخلاق، فضایل و مناقب، جوامع حدیثی، فقه‌الحدیث، درایه، گزیده متون حدیث، شرح حدیث، نقد حدیث، غریب‌الحدیث تولید شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدکاظم طباطبایی، رئیس پژوهشکده علوم و معارف حدیث مؤسسه دارالحدیث در سخنانی با بیان اینکه مهم‌ترین کتاب حدیثی کتاب کافی است، گفت: متأسفانه کمتر از یک درصد افراد کل کتاب کافی را مطالعه کرده‌اند؛ ابزار یک حدیث پژوه حدیث است و آیا امکان دارد که فردی به عنوان حدیث پژوه مطرح شود اما با ظرافت‌های این کتاب آشنایی نداشته باشد.

وی اضافه کرد: دچار فقر حافظه حدیثی هستیم و یکی از عواملی که به تشدید فقر کمک می‌کند رایانه و فضای مجازی است، که باعث می‌شود با مجموعه متون و معارف آشنا نشویم.

رئیس پژوهشکده علوم و معارف حدیث عنوان کرد: اگر وضعیت اینگونه پیش برود مستشرقین گوی سبقت را از ما می‌ربایند و مجموعه معارف ما در مشت آنهاست، سراغ نقاط ضعف می‌روند و آنها را بزرگ می‌کنند در حالیکه ما پاسخی در برابر شبهات آنان نداریم.

طباطبایی ادامه داد: ضعف حافظه منحصر به حافظه حدیثی نیست، به نظر می‌رسد در سایر آگاهی‌های پژوهشی نیز فقیر هستیم.

رئیس پژوهشکده علوم ومعارف حدیث بیان کرد: اگر این فقر در زمینه پژوهش استمرار یابد با وجود دارا بودن همه معارف ناب قدرت عرضه آن را به جهانیان نداریم و سایرین مانند یهودیان و مسیحیان این کار را مطابق با ایده خویش انجام می‌دهند، اگر چه زاویه دید آن‌ها مطلوب ما نیست اما چون فرا گرفته‌اند سلطه خود را بر همه عرضه می‌کنند.

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین برنجکار، قائم مقام پژوهشگاه قرآن و حدیث در سخنانی ادامه داد: ترویج و گسترش معارف قرآن و روایات اهل بیت(ع) از رسالت‌های اصلی این مجموعه است که با عنایت حضرت ولی‌عصر(عج) طی این دو دهه توانسته برکات ارزشمندی را علاوه بر محققان و پژوهشگران به جامعه اسلامی تقدیم کند.

وی اظهار کرد: روزآمدی و خلاقیّـت رسالت دیگر این مجموعه است به طوری که امروز شاهد عرضه نوع دیگری از خدمت به جامعه علمی کشورهستیم و آن ارائه نشر دیجیتال و نرم‌افزار محصولات و ماحصل پژوهش‌های مکتوب محققان پژوهشگاه قرآن و حدیث است که به صورت نرم‌افزاری عرضه شده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان