سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران درباره فروکش کردن زمین هشدار داد و گفت: باید نشانهها را جدی گرفت و توسط کارشناسان مورد بررسی قرار گیرد.
سید جلال ملکی در گفتوگو با ایسنا در توضیح بیشتر اظهار کرد: هفته گذشته دو مورد فروکش کردن کف پارکینگ دو ساختمان مسکونی به سامانه 125 اعلام شد که چند خودرو و موتورسیکلت در آن فرو رفته بودند. همچنین موارد دیگری نیز مشاهده شده که کف حیاط و غیره فروکش کرده و حتی افرادی در آن گیر کرده بودند.
وی درباره علت این حادثه افزود: فروکش کردن کف زمین علتهای زیادی دارد؛ اما شایع ترین آن، نشت آب است که ممکن است چاه، قنات و چشمه ای وجود داشته باشد و باعث این ریزش شود. یا اینکه دیوارههای چاه در خانههای قدیمی ریخته و باعث نشت آب شود.
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران ادامه داد: همچنین ممکن است لولههای آب یا فاضلاب ساختمان ترکیده و باعث این اتفاق شود.
ملکی گفت: باید به این مسئله توجه کرد که نشت آب و فروکش کردن زمین به یک باره رخ نمیدهد؛ بلکه زمان بر است و مدت ها طول میکشد که این آبهای نشت کرده خاک زیر زمین را بشورند و باعث فروکش کردن زمین و ایجاد حفره شود.
وی با اشاره به اینکه باید نشانهها را جدی گرفت، افزود: باید دقت کنیم که در منزل و حتی خیابانی که در آن زندگی میکنیم مدتی است که اگر کف زمین شیب برداشته، از حالت عادی خارج شده یا بین سرامیکها و کاشیها اختلاف سطح و ترک ایجاد شده است؛ قطعا این مسائل باید توسط کارشناسان مورد بررسی قرار گیرد.
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران ادامه داد: اجسام سنگین مثل خودرو، موتورسیکلت و غیره نباید در این محلها توقف کنند چون هر لحظه امکان فروریزش زمین وجود دارد.
ملکی درباره اهمیت شناسایی محل چاهها گفت: همه باید چاههای خانه محله خود را بشناسند. در برخی موارد دهانه چاهها را آسفالت می کنند یا می بندند ولی به اهالی منطقه خبر نمیدهند که این مسئله بسیار خطرناک است.