امکان دارد برای شما پوست کندن دشوار به نظر آید؛ آن هم وقتی که به تعدادی زیاد گوجه پوست شده برای پخت املت، تهیه رب گوجه فرنگی، آش و سس گوجه نیاز داشته باشید. خب بدون استفاده از روش ها و ترفندهای کاربردی پوست کندن گوجه ممکن است این کار برای شما سخت و یا حتی غیر ممکن به نظر برسد؛ اما با آسان ترین روش هایی که در این مطلب آموزش می دهیم، شما می توانید به نتیجه ای دلخواه برسید.
2 روش ساده و کاربردی برای پوست کندن گوجه
گوجه فرنگی یکی از مرکبات خوشمزه و پرکاربرد است، همچنین خواص گوجه فرنگی هم زیاد است که برای سلامتی و تصفیه خون و … موثر می باشد. در واقع می توان گفت گوجه فرنگی چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیر مستقیم در قالب سس و رب و … در آشپزخانه و آشپزی نقش مهمی دارد. شاید برایتان جالب باشد بدانید که به گوجه فرنگی، بادمجان رومی هم گفته می شده است. دیگر اینکه با همین نام یک روستا در بخش مرکزی شهرستان قوچان خراسان رضوی وجود دارد.
روش اول با استفاده از آبجوش
در این روش از پوست کندن گوجه، قابلمه ای مناسب از نظر اندازه را پر از آب نموده و بر روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.
سپس گوجه فرنگی ها را شسته و بعد در قسمت بالایی و قسمت پایینی گوجه 2 عدد برش ظریف به صورت ضربدری ایجاد کنید.
در این مرحله گوجه فرنگی ها را درون قابلمه آب در حال جوش ریخته و تقریبا به مدت 25 ثانیه زمان دهید تا در قابلمه آبجوش بماند و سپس بلافاصله گوجه فرنگی ها را از قابلمه بیرون بیاورید و در درون کاسه حاوی آب خنک قرار دهید. باید چند ثانیه ای زمان دهید تا گوجه فرنگی ها درون آب خنک بماند و سپس بیرون بیاورید.
پس از اینکه گوجه فرنگی ها را از ظرف آب خنک بیرون آوردید، از لبه ضربدری شکل روی پوست آنها گرفته و پوست هر قسمت از شکل ضربدری را جدا نمایید.
نکته : نباید گوجه فرنگی زیادتر از 25 – 30 ثانیه درون آبجوش بمانند وگرنه پخته و نرم می گردند.
روش دوم با استفاده از حرارت
یکی دیگر از روش های آسان برای پوست کندن گوجه فرنگی، حرارت دادن به پوست گوجه و سوزاندن پوست گوجه فرنگی می باشد. ولی برخلاف روش قبلی که از آبجوش برای پوست گرفتن گوجه ها استفاده می شود و برای هر تعداد و هر اندازه ای که بخواهید، کاربردی است؛ از این روش نمی توان برای تعداد زیاد و میزان بالا بهره برد و معمولا در حد طبخ غذای روزمره مناسب است.
در این روش ابتدا با چاقو که بهتر است تیز باشد، شکلی ضربدری در قسمت پایین گوجه بزنید و با سیخ و یا چنگال گوجه فرنگی را بر روی حرارت نگه دارید و به طور پیوسته چرخانده و حرکت بدهید. گرما و حرارت باعث بخار شدن آب موجود در پوست گوحه فرنگی می شود و پس از خنک شدن به سادگی می توانید پوست گوجه فرنگی را جدا نمایید.
در این روش هم مانند روش قبلی نباید گوجه فرنگی به مدت زیاد حرارت ببینند وگرنه پخته می شوند و عمل پوست گرفتن نیز سخت می شود و علاوه بر آن آب گوجه ها بر روی اجاق گاز می چکد و سطح روی گاز را کثیف می کند. دیگر اینکه بدون فشار وارد کردن هم پوست گوجه فرنگی جدا می گردد و نیازی به فشار وارد آوردن نیست.
نکات کلی
- پیش از شروع به کار حتما دست های خود را تمیز شستشو دهید.
- می توانید برای نظافت و نیز ایمنی از دستکش یکبار مصرف بهره ببرید.
- حتما برش زدن گوجه فرنگی را با چاقویی تیز انجام بدهید زیرا در صورت تیز نبودن چاقو، به گوجه فرنگی فشار وارد شده و هم پوست کندن سخت شده و هم آب آن می چکد و همه جا را کثیف می کند.
- از گوجه فرنگی های بدون پوست می توانید جهت درست کردن سس ها، رب گوجه فرنگی، آش، پیتزا و املت و … بهره ببرید.
در آشپزی برای طبخ برخی از غذاها می توان از گوجه فرنگی با پوست استفاده کرد اما تهیه برخی دیگر نیاز به گوست گرفتن آن دارد. اما در نظر برخی از دوستان انجام این کار سخت است و گاها از آن صرفنظر می کنند؛ اما اگر روش های آسان برای این منظور را بدانید؛ دیگر انجام آن نه تنها سخت نخواهد بود بلکه خیلی هم راحت می باشد.