ماهان شبکه ایرانیان

چرا وزارت کشور با ۷ ساله شدن شوراهای ششم مخالفت کرد؟

وزارت کشور نیز مخالفت خود با طرح پیشنهادی شورای عالی استان‌ها را اعلام کرده است. علی زینی‌وند معاون سیاسی وزارت کشور درباره دلیل مخالفت وزارت کشور، گفت:« مردم این دوره شوراها را برای چهار سال انتخاب کرده‌اند و وزارت کشور با تمدید دوره فعلی شوراهای اسلامی شهر و روستا مخالف است اما مجلس نهاد قانون‌گذاری است و هر قانونی تصویب شود ما مجری آن خواهیم بود

وزارت کشور مخالف طرح هفت ساله شدن دوره ششم شوراهای اسلامی شهر و روستا است، اما مجلس شورای اسلامی هنوز این طرح را در صحن علنی بررسی نکرده است.
 
به‌ گزارش ایسنا، برگزاری همزمان انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا در آذر سال 1391 توسط نهمین دوره مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و از آن زمان این دو انتخابات در یک روز برگزار می‌شد.
 
سال 1400 آخرین سالی است که انتخابات ریاست‌جمهوری و ششمین دوره شوراهای شهر و روستا برگزار شد و قرار بود در انتهای بهار 1404 انتخابات بعدی برگزار شود، ولی شهادت آیت الله سید ابراهیم رئیسی موجب شد تا انتخابات ریاست‌جمهوری زودهنگام در 8 تیر سال جاری برگزار شود و به این ترتیب بین انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا فاصله ایجاد شد و این سوال پیش آمد که آیا انتخابات شوراهای اسلامی باید سال آینده برگزار شده و دیگر با انتخابات ریاست‌جمهوری همزمان نباشد یا اینکه این دوره از شوراها تمدید شود؟ این مساله وجود دارد که اگر انتخابات هفتمین دوره شوراهای اسلامی در سال 1404 برگزار شود، برای همزمان شدن دوباره انتخابات شوراها با ریاست‌جمهوری، مدت دوره هفتم شوراها سه سال خواهد بود و در 1407 به پایان خواهد رسید.
 
پیشنهاد شورای عالی استان‌ها برای حل این مساله، تمدید دوره ششم شوراهای اسلامی شهر و روستا و هفت ساله شدن آن بود تا انتخابات بعدی در سال 1407 برگزار شود. موسی‌الرضا حاجی‌بگلو رئیس شورای عالی استان‌ها درباره دلیل پیشنهاد این طرح بیان کرد: «معتقد بودیم اگر مدت فعالیت شوراها در دوره هفتم کم باشد، عملکرد و برنامه‌ریزی آن ها قطعاً متناسب با سیاست‌گذاری شان نخواهد بود و عملکرد مثبتی نخواهند داشت.»
 
سیدرضا قریشی نماینده استان مرکزی در شورای عالی استان‌ها نیز در این زمینه بیان کرد: «در صورت برگزاری انتخابات شوراها به صورت مستقل در سال آینده، آمار مشارکت مردم کاهش پیدا می‌کند و این بر خلاف سیاست‌های نظام و تأکیدات رهبر معظم انقلاب است. مهمترین اصل در انتخابات تلاش برای افزایش مشارکت مردم است و نباید اقدامی انجام داد تا بر این موضوع خدشه وارد شود. دومین موضوع بار مالی انتخابات است. در یک سال اخیر دو انتخابات برگزار شده و انتخابات سال آینده نیز در صورت برگزاری هزینه‌های بسیاری را در این وضعیت اقتصادی بر مردم و کشور تحمیل می‌کند.»
 
در آبان امسال این پیشنهاد از سوی شورای عالی استان‌ها به مجلس شورای اسلامی ارسال شد، اما پیشنهاد هنوز در صحن علنی مجلس مطرح نشده است و به نظر می‌رسد که موافقان زیادی در مجلس نداشته باشد. ولی الله بیاتی تفرش، سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی تاکید کرده است که «مجلس زیربار این قضیه نمی رود.» ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها هم گفته که «سال آینده انتخابات شوراها سر موقع برگزار می شود.»
 
وزارت کشور نیز مخالفت خود با طرح پیشنهادی شورای عالی استان‌ها را اعلام کرده است. علی زینی‌وند معاون سیاسی وزارت کشور درباره دلیل مخالفت وزارت کشور، گفت:« مردم این دوره شوراها را برای چهار سال انتخاب کرده‌اند و وزارت کشور با تمدید دوره فعلی شوراهای اسلامی شهر و روستا مخالف است اما مجلس نهاد قانون‌گذاری است و هر قانونی تصویب شود ما مجری آن خواهیم بود. در حال حاضر مبنای عمل قطعی ما قانون فعلی است.»
 
بنابراین اگر مجلس شورای اسلامی قانونی برای تمدید این دوره از شوراهای اسلامی شهر و روستا تصویب نکند، انتخابات هفتمین دوره شوراهای اسلامی روز 30 خرداد 1404برگزار خواهد شد و بین انتخابات شوراها و ریاست‌جمهوری یک سال فاصله خواهد بود.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی