ماهان شبکه ایرانیان

چین آواکس ساخت/ کی جی-۳۰۰۰؛ چشم تیز جدید چین در آسمان دیده شد(+عکس)

تعدادی عکس نه چندان با کیفیت از کی جی-۳۰۰۰ در حال پرواز در رسانه های اجتماعی منتشر و به طور گسترده به اشتراک گذاشته شده و ناظران نظامی آن را غافلگیری دیگری از سوی چین عنوان کردند.

عصر ایران؛ مجله تصویری سلاح - پس از انجام پرواز آزمایشی دو فروند از جت های جنگنده نسل ششم پیشرفته خود، چین با اولین پرواز هواپیمای کنترل و هشدار زودهنگام هوابرد (AEW&C) یا همان آواکس جدید خود، به نام کی جی-3000 (KJ-3000)، غافلگیری دیگری ایجاد کرده است.

بنابر گزارش ها، اولین پرواز این هواپیما توسط شرکت شیان انجام شده است. اگرچه جزئیات کمی وجود دارد و تاریخ دقیق این پرواز مشخص نیست، اما گمان می رود که به تازگی انجام شده باشد.

کی جی-3000؛ چشم تیز جدید چین در آسمان

تعدادی عکس نه چندان با کیفیت از کی جی-3000 در حال پرواز در رسانه های اجتماعی منتشر و به طور گسترده به اشتراک گذاشته شده و ناظران نظامی آن را غافلگیری دیگری از سوی چین عنوان کردند.

چین به طور رسمی اولین پرواز هواپیمای کی جی-3000 را که به طور قابل توجهی قابلیت های هشدار زودهنگام این کشور را افزایش خواهد داد، تایید نکرده است.

درباره کی جی-3000 چه می دانیم؟

کی جی-3000 بر اساس هواپیمای ترابری شیان وای-20 (Y-20) نیروی هوایی چین ساخته شده است و جدیدترین عضو زرادخانه هواپیماهای هشدار زودهنگام آواکس «چشم در آسمان» چین محسوب می شود.

از آنچه در اولین تصاویر کوچک و تار می توان دید، هواپیمای کی جی-3000 همانطور که انتظار می رفت، یک طراحی مبتنی بر هواپیمای وای-20بی دارد و به یک روتودوم (گنبد چرخان) بزرگ مجهز است. همچنین، یک برآمدگی در قسمت دم آن دیده می شود.

کی جی-3000؛ چشم تیز جدید چین در آسمان

روتودوم یک رادوم چرخان به شکل دیسک است که با ارائه پوشش 360 درجه امکان تشخیص و ردیابی اهداف را فراهم می کند. برخی از کارشناسان حدس می زنند که برآمدگی روی دم ممکن است مربوط به یکپارچگی برخی از سامانه های ارتباطی پیشرفته باشد.

نیروی مورد نیاز کی جی-3000 مانند هواپیمای ترابری وای-20بی، توسط پیشرانه های توربوفن با بای پس بالا شنیانگ دبلیو اس-20 تامین می شود. بنابر برخی ادعاهای تایید نشده، برد تشخیص این هواپیما بیش از 360 کیلومتر تا 500 کیلومتر خواهد بود.

برخی گزارش ها حاکی از آن است که  کی جی-3000 در نهایت جایگزین مدل فعلی کی جی-2000 خواهد شد.

به نظر می رسد کی جی-3000 می تواند تا 66 تن محموله را حمل کند که 16 تن بیشتر از کی جی-2000 است. افزون بر این، پیشرانه های دبلیو اس-20 نیروی رانش بیشتر و راندمان سوخت بهتری را فراهم می کنند و عملیات پرواز طولانی تر را ممکن می سازند.

این هواپیما می تواند به عنوان یک مرکز فرماندهی کامل عمل کند زیرا فناوری های C4ISR (فرماندهی، کنترل، ارتباطات، کامپیوترها، اطلاعات، نظارت و شناسایی) را ادغام می کند و هماهنگی بهتر بین حوزه های زمینی، دریایی و هوایی را ممکن می سازد. این امر توانایی نیروی هوایی چین را در اجرای ماموریت ها و بهبود اثربخشی رزمی در میدان جنگ افزایش خواهد داد. انتظار می رود کی جی-3000 با پرواز در کنار جت های جنگنده پیشرفته در میدان نبرد، دفاع هوایی چین را تقویت کند.

چین تلاش های هماهنگ شده ای را برای توسعه هواپیماهای هشدار زودهنگام جدید روی طرح های موجود انجام داده است.

هدف اصلی یک هواپیمای کنترل و هشدار زودهنگام هوابرد یا آواکس استفاده از رادارهای قدرتمند خود برای نظارت بر بخش های بزرگی از حریم هوایی و اسکن و شناسایی اهداف هوایی متخاصم است.

به دلیل قابلیت «نگاه رو به پایین» (look-down capability)، این هواپیماها می توانند هواپیماها و موشک های در حال پرواز در ارتفاع پایین را که رادارهای سطحی و زمینی به دلیل افق یا توپوگرافی از دست می دهند، شناسایی کنند. آنها می توانند با استفاده از رادار خود و رهگیرهای جنگنده که به طور غیر فعال سیگنال های فرکانس رادیویی را در مسافت های طولانی تشخیص می دهند، چنین اهدافی را طبقه بندی و بررسی کنند. این امر یک هواپیمای کنترل و هشدار زودهنگام هوابرد را به گزینه ای واجب در میدان نبرد تبدیل می کند.

ناوگان هواپیماهای هشدار زودهنگام فعلی چین

چین دارای قابلیت هشدار زودهنگام قابل اعتمادی است که شامل هواپیماهای کی جی-2000 بر اساس پلتفرم ایل-76 و کی جی-500 بر اساس هواپیمای شانشی وای-9 می شود. همچنین نیروی هوایی چین ازهواپیمای کی جی-200 مبتنی بر هواپیمای وای-8 استفاده می کند.

در حالی که کی جی-2000 یک پلتفرم بزرگ است، مدل های کی جی-500 و کی جی-200 نسبتا کوچکتر هستند. آنها برای عملیات منطقه ای، از جمله در مناطق پرتنش مانند تنگه تایوان و دریای چین جنوبی، ایده آل در نظر گرفته می شوند.

چین همچنین در حال توسعه مدل کی جی-600 برای عملیات مبتنی بر ناو هواپیمابر است که به نیروی دریایی چین امکان بیشتری برای شناسایی تهدیدات ورودی حتی از فواصل دورتر داده و به آن اجازه اعمال قدرت در مناطق دور از ساحل خود را می دهد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی