ماهان شبکه ایرانیان

اسکلت‌های ۳۰ هزارساله، راز زمان بلوغ انسان‌ اولیه را آشکار کردند

مطالعه جدید بر اسکلت‌های نوجوانان انسان‌های دوران پارینه‌سنگی نشان می‌دهد این انسان‌های باستانی، بلوغ خود را در همان سنین نوجوانی آغاز کرده‌اند، درست همان‌طور که جوانان امروزی تجربه می‌کنند. اما این تحقیق تاریخ بلوغ انسان‌ها را بررسی می‌کند وابعاد جدیدی از چالش‌های زندگی انسان‌ها را نشان می دهد.

باستان شناسان بر اساس مطالعه روی اسکلت های باستانی کشف کرده اند که نوجوانان عصر یخبندان بلوغ را در سنی مشابه با انسان های امروزی تجربه کرده اند. این تحقیق بینش جدیدی را در مورد مراحل بلوغ نوجوانانی که بین 10000 تا 30000 سال پیش در اروپا زندگی می کردند، ارائه می دهد.

اولین شواهد مستقیم برای بلوغ

به گزارش همشهری آنلاین، بلین شوبرت از دانشگاه ایالتی تنسی شرقی با بررسی اسکلت های باستانی می‌گوید: ما از مکانی بدون سابقه به داشتن بهترین رکورد برای بسیاری از جانوران بزرگ از مکزیک، آمریکای مرکزی و شمال آمریکای جنوبی خواهیم رسید. پس از تجزیه و تحلیل 13 اسکلت از روسیه، چک و ایتالیا، یک مطالعه جدید «اولین شواهد مستقیم برای بلوغ» در نوجوانان پارینه سنگی را ارائه می دهد.بلوغ انسان‌های دوران یخ‌بندان

گروهی از باستان‌شناسان و پژوهشگران بین‌المللی به تازگی اسکلت‌های 13 نوجوان را که بین 10000 تا 30000 سال پیش در اروپا زندگی کرده‌اند، بررسی کرده‌اند. این پژوهش که در تاریخ 12 سپتامبر 2024 در مجله تکامل انسان منتشر شد، نشان می‌دهد انسان‌های دوران یخ‌بندان نیز مانند انسان‌های امروزی در سنین مشابهی وارد دوران بلوغ می‌شدند.

این تحقیقات با استفاده از «نشانگرهای بلوغ» بر استخوان‌ها، مراحل مختلف بلوغ را بررسی کرده و نشان داده نوجوانان دوران پارینه‌سنگی از 13 تا 16 سالگی شاهد جهش رشد مشابه نوجوانان امروزی بودند.

استخوان‌ها؛ گواه حقیقت‌های پنهان

به گزارش سایت livescience یکی از نکات جالب توجه این تحقیق، استفاده از استخوان‌ها برای شناسایی مراحل مختلف بلوغ است. پژوهشگران با دقت استخوان‌های این نوجوانان را بررسی کرده‌اند تا زمان آغاز قاعدگی (menarche) و تکامل بلوغ آن‌ها را شبیه‌سازی کنند. در حالی که در دنیای امروز، میانگین سن شروع قاعدگی در دختران آمریکایی حدود 12 سال است، در نوجوانان باستانی این سن بالاتر و معمولاً بعد از 16 سالگی بوده است.

تفاوت‌ بلوغ انسان‌های باستانی با انسان‌های امروزی

نکته‌ای که در این تحقیق جلب توجه می‌کند این است که در حالی که بعضی از نوجوانان دوران یخ‌بندان بلوغ خود را دیرتر از هم‌نسلان امروزی آغاز می‌کردند، این تفاوت‌ها احتمالاً به دلیل شرایط سخت و چالش‌های زندگی آن‌ها بوده است. شرایط زندگی دشوار در دوران یخ‌بندان موجب می‌شد که برخی از این نوجوانان بلوغ خود را با تأخیر آغاز کنند.

چالش‌های اجتماعی و فرهنگی بر فرآیند بلوغ

آیا نوجوانان در آن دوران به گونه ای متفاوت از سوی دیگران دیده می‌شدند؟ پژوهشگران معتقدند یافته ها و اطلاعات جدید می‌تواند به درک بهتر تأثیرات اجتماعی و فرهنگی بلوغ در جوامع باستانی کمک کند. به‌عنوان مثال یکی از اسکلت‌های به‌دست‌آمده از سایت رومی‌تو در ایتالیا نشان می‌دهد که فردی با کوتاه‌قدی و بلوغ دیرهنگام به‌عنوان یک فرد بزرگسال شناخته نمی‌شد و به نظر می رسد جامعه به‌ گونه ای خاص با او برخورد می‌کرده است.

بلوغ در نئاندرتال‌ها و انسان‌های باستانی

بررسی و تحقیقات اخیر به ما کمک می‌کند درک بهتری از نحوه گذر انسان‌های اولیه از دوران بلوغ داشته باشیم. به گونه ای که شاید بتواند پاسخی برای سوالاتی نظیر ساختار اجتماعی، دینامیک جمعیتی و حتی انقراض نئاندرتال‌ها پیدا کند. در واقع ما می خواهیم بدانیم آیا نئاندرتال‌ها نیز مانند انسان‌های ما بلوغ را پشت سر می‌گذاشتند؟

پژوهشگران امیدوارند این نوع مطالعات بتواند یافته های بیشتری در مورد بلوغ و تکامل انسان‌های باستانی و تاثیرات آن بر زندگی اجتماعی و فرهنگی آن‌ها ارائه دهد.

این مطالعات نه تنها به ما کمک می‌کند دوران بلوغ انسان‌های اولیه را بهتر درک کنیم، بلکه با بررسی تفاوت‌ها و شباهت‌های آن‌ها با انسان‌های امروزی، ابعاد تازه‌ای از زندگی اجتماعی و فرهنگی آن‌ها را آشکار می‌سازد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی