به گفته محققین کرونا ویروس جدید علاوه بر سیستم تنفسی می تواند بافت چشم ها نیز آلوده نماید. با وورد کرونا ویروس به چشم فرد قطعا به بیماری مبتلا شده و ناقل خواهد بود. در این مطلب با علائم و درمان کرونای چشمی آشنا می شوید.
آشنایی با علائم و درمان کرونای چشمی
از شروع اپیدمی کرونا ویروس این بیماری تنفسی محسوب می شد ولی محققان دریافتند که کرونا ویروس می تواند به چشم نیز نفوذ کند. کرونا ویروس جدید علاوه بر سیستم تنفسی می تواند بافت چشم را نیز آلوده سازد. با ورود ویروس کرونا به چشم فرد قطعا به بیماری مبتلا شده و ناقل هم خواهد بود.
چرا که به چشم ها دست زده و با دیگران یا سطوح در تماس می باشد. در ادامه با علائم و نحوه درمان کرونای چشمی بیشتر آشنا می شوید. همچنین در صورت تمایل برای اطلاع از آسیب های پنهان کرونا ویروس و درمان کرونا در خانه با کلیک روی لینک ها از این مقالات نیز بازدید نمایید.
کرونا چشمی چه علائمی دارد؟
از جمله علائم شایع کرونا چشمی عبارت است از:
- تب
- سرفه
- قرمزی و خارش شدید چشم
- تورم چشم
البته وجود این علائم به این معنی نیست که حتما به کرونا مبتلا شده اید. ولی در حال حاضر احتمال کرونا بیشتر است. ولی دقت کنید اگر کرونا ویروس از طریق چشم به بدن وارد شود، باید علاوه بر عفونت چشم، تب، تنگی نفس، سرفه و التهاب ملتحمه نیز ایجاد شود. یا برخی از این علائم احساس شود که در این صورت مراجعه به پزشک الزامی است.
ضمنا با توجه به داده های ارائه شده، پزشکان عقیده دارند 1-3 درصد مبتلایان کووید 19 دچار التهاب ملتحمه یا قرمزی چشم می شوند. این امر زمانی رخ می دهد که ویروس بافتی به اسم ملتحمه که بخش سفید یا داخلی پلک را آلوده می کند.
علائم التهاب ملتحمه قرمزی، تورم و خارش چشمی است. البته اگر به التهاب ملتحمه مبتلا باشید لزوما به معنی کرونا نیست. عوامل رایجی مانند باکتری، مواد شیمیایی و حساسیت زا می توانند چشم را تحریک کنند. لازم به ذکر است بیماری کرونا به ندرت منجر به عفونت چشم می شود.
در موارد زیر می توان گفت التهاب و قرمزی چشم به علت بیماری کرونا می باشد:
- حالت تهوع، سردرد و استفراغ و احساس درد و قرمزی چشم
- مشاهده نقاط خالی با نگاه کردن به اطراف
- دژنراسیون ماکولا
- تاری دید
- رتینوپاتی دیابتی
پیشگیری و درمان کرونا چشمی
اگر فرد از کرونا چشمی رنج می برد، نباید در طول دوره بیماری تا بهبود کامل به چشم ها دست بزند. زیرا ممکن است دیگران با این کار به مبتلا گردند. از این رو حتما دست های خود را ضدعفونی کرده و از تماس با سطوحی که اطرافیان با آن ها در تماس هستند خودداری نمایید.
از دیگر موارد پیشگیری از کرونا چشمی عبارت است از:
- همیشه دست ها را ضد عفونی یا شستشو دهید و تا حد امکان در منزل استراحت کنید.
- اگر قصد بیرون رفتن از منزل را دارید فاصله مناسبی با دیگران داشته باشید.
- اگر لنز چشمی استفاده می کنید، از این به بعد عینک بزنید. این کار سبب شده چشم شما از تماس دست در امان باشد و احتمال لمس چشم توسط دست کاهش یابد. ضمنا عینک به محافظت از چشم در برابر قطرات تنفسی هم کمک می کند.
- اگر عینک ندارید از عینک آفتابی استفاده کنید.
- اگر مراقب بیمار هستند از عینک ایمنی استفاده شود.
- چشم ها را مالش ندهید.
- اگر نیاز است که چشم را لمس کنید به جای انگشت از پد بهداشتی استفاده شود.
برای درمان کرونا چشمی قطره های استریل چشمی و مرطوب کننده توسط دکتر تجویز می شود. قبل و بعد از ریختن قطره در چشم دست ها را خوب شستشو دهید.