سخنگوی وزارت امور خارجه چین در نشستی خبری در واکنش به اقدام دولت آمریکا به افزایش تعرفههای گمرکی اعمالشده بر واردات کالاهای چینی گفت که فشار و تهدید اثری بر چین ندارد. او همچنین موضع چین درباره کوچاندن اجباری مردم فلسطین از غزه به بهانه بازسازی آن را اعلام کرد.
به گزارش ایسنا، رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرد که بروکسل برای برگزاری مذاکرات دشوار با واشنگتن در راستای حفظ منافع خود در برابر تعرفههای تجاری، آماده است.
لین جیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین، امروز (چهارشنبه) در یک نشست خبری گفت آنچه آمریکا و چین به آن نیاز دارند، گفتوگو و رایزنی است، نه افزایش یکجانبه تعرفههای گمرکی.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا، اخیرا، طی فرمانی اجرایی، تعرفه 10 درصدی بر واردات کالاهای چینی و تعرفه 25 درصدی بر واردات کالاهای مکزیک و کانادا اعمال کرد. تعرفههای کالاهای چینی از اول فوریه اجرایی شده است.
سهشنبه «پیتر ناوارو» مشاور ارشد آمریکا در امر تجاری و تولید در گفتوگویی با نشریه پالتیکو گفته بود که ترامپ قرار است با «شی جینپینگ» رئیسجمهور چین گفتوگویی تلفنی داشته باشد. اگرچه، ترامپ، سهشنبه گفت که در موقعیت مناسبی با شی گفتوگو خواهد کرد و افزود که هیچ عجلهای برای این کار نیست.
گفتوگوی تلفنی «شی جینپینگ» و «دونالد ترامپ»
خبرگزاری ریانووستی در این باره گزارش داد که سخنگوی وزارت امور خارجه چین با گفتن این که آنچه اکنون به آن نیاز است، «گفتمان و رایزنی مبتنی بر برابری و احترام دوجانبه است»، بیان کرد: ما گزارشهای اخیر را مورد توجه قرار دادهایم. وقتی روسای دو کشور (جو بایدن و شی جینپینگ) در 17 ژانویه گفتوگو کردند، چین موضع اصلی خود را شفافسازی کرده و دو طرف به تفاهمی اساسی بر سر توسعه همکاری سودمند دوجانبه رسیدند.
لین درباره تعرفههای آمریکا گفت که جنگ تجاری هیچ برندهای ندارد و فشار و تهدید تاثیری بر چین نخواهد داشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت که پاسخ پکن به تعرفههای آمریکا برای حفاظت از حقوق و منافع اساسی چین ضروری است.
لین در این نشست خبری درباره طرح ترامپ برای کوچاندن «موقت و طولانیمدت» مردم غزه به کشورهای دیگر به بهانه بازسازی آن، برنامهای که تنها در راستای اهداف اشغالگرانه رژیم صهیونیستی خواهد بود، گفت که پکن با هرگونه انتقال اجباری مردم نوار غزه مخالف است.
او بیان کرد: چین امیدوار است تمامی طرفین از آتشبس و حکمرانی پساجنگ، به عنوان فرصتی برای بازگرداندن مسئله فلسطین به مسیر اصلی خود بر اساس راهکار «2 دولتی» استفاده کنند.
این پیشنهاد ترامپ همسو با خواست احزاب راست افراطی در کابینه رژیم صهیونیستی بوده و در حالی مطرح شده است که صدها هزار تن از فلسطینیان پس از اجرایی شدن توافق آتشبس میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی در هفته اول بهمنماه، در حال بازگشت به خانههای خود هستند.
ترامپ گفته بود از مصر و اردن خواسته است پذیرای پناهندگان و آوارگان فلسطینی باشند.
مصر و اردن و نیز تشکیلات خودگردان فلسطین مخالفت خود را با این پیشنهاد اعلام کرده و برخی مدافعان حقوق بشر آن را نوعی پاکسازی نژادی دانستهاند.
تاثیر افزایش تعرفههای واردات کالاهای چینی از سوی آمریکا بر ثبات در زنجیره جهانی تامین و تولید
ریانووستی همچنین گزارش داد که نمایندگی دائمی هیات چین در سازمان جهانی تجارت، امروز درباره اعمال تعرفههای 10 درصدی بر واردات کالاهای چینی از سوی دولت ترامپ، گفت که این اقدام مانع همکاریهای اقتصادی شده و ثبات در زنجیره جهانی تامین و تولید را به خطر میاندازد.
این هیات چینی اعلام کرد که افزایش تعرفههای اعمالشده بر کالاهای چینی از سوی آمریکا، نقض جدی قوانین سازمان جهانی تجارت بوده و نظام چندجانبه تجارت را تضعیف میکند.
به گفته این هیات، پکن از طریق سازمان جهانی بهداشت به دنبال راهکارهای لازم بوده و با اعضای این سازمان برای حلوفصل مشترک مشکلات بهبارآمده در نتیجه یکجانبهگرایی ادامه خواهد داد.
هیات چین در سازمان جهانی تجارت اعلام کرد: چین، قویا، از نظام چندجانبه تجارت حمایت میکند.