ماهان شبکه ایرانیان

چطور با خواب آلودگی بعد از ناهار مقابله کنیم؟

خواب آلودگی بعد از ناهار یک موضوع رایج میان افراد به ویژه افراد شاغل می باشد. اگر به دنبال علت و درمان این مسئله هستید پیشنهاد می کنیم این مطلب از آرگا را مطالعه تا نکات خوبی را فرا بگیرید.

چطور با خواب آلودگی بعد از ناهار مقابله کنیم؟

اغلب افراد بعد از خوردن ناهار احساس خواب آلودگی پیدا می کنند و اگر شاغل هم باشند این مسئله چالش زا می باشد. از این رو تصمیم گرفتیم در این مطلب به علت خواب آلودگی بعد از ناهار و راهکارهای رفع آن بپردازیم.

علت خواب آلودگی بعد از ناهار چیست؟

خواب آلودگی بعد از ناهار یا هر وعده غذایی یک مسئله رایج بوده و لزوما جای نگرانی ندارد. اگر اغلب مواقع بعد از خوردن غذا این احساس در شما ایجاد می شود ممکن است نشانه ای از این باشد که اتفاق دیگری در حال رخ دادن می باشد.

خواب آلودگی بعد از صرف غذا، کمای غذایی نام دارد که پس از مصرف یک وعده غذایی بزرگ روی می دهد. این حالت معمولا به عنوان احساس خستگی شدید یا بی حالی توصیف می شود که ممکن است چندین ساعت طول بکشد.

اگر پس از ناهار کاهش انرژی پیدا کرده و احساس خواب آلودگی دارید و مدام خمیازه می کشید باید بدانید سکونی در ریتم بیولوژیکی بدن وجود دارد که هنگام ظهر با مصرف غذا ایجاد می شود و این حالت را به وجود می آورد. در این مطلب به بررسی علت خواب آلودگی بعد ناهار و راهکارهای رفع آن می پردازیم.

چرا پس از ناهار خوردن احساس خواب آلودگی داریم؟

از جمله علل خواب آلودگی پس از وعده غذایی ظهر عبارت است از:

1. مصرف کربوهیدرات فراوان

کربوهیدرات ها انرژی زیادی به بدن می رسانند و مصرف بیش از حد آن سبب خواب آلودگی بدن می شود. کربوهیدرات به بدن در تولید سطح بیشتری سرتونین کمک می کند. از طرفی سرتونین موجب تفکر مثبت و تنظیم خلق و خو شده و از سویی چرخه خواب را متعادل می سازد.

بنابراین مصرف کربوهیدرات زیاد در ناهار سبب خواب آلودگی می شود. بهتر است برای رفع این حالت مواد غذایی کامل را انتخاب نمایید. کربوهیدرات هایی مانند برنج، غذاهای پخته، نان سفید، پاستای سفید، نوشیدنی های شیرین همگی منجر به خواب آلودگی می شوند.

2. مصرف تریپتوفان فراوان

تریپتوفان نوعی اسید آمینه است که در مواد غذایی حاوی پروتئین زیاد وجود دارد. تریپتوفان مانند کربوهیدرات تولید سرتونین را تسهیل نموده از این رو بعد از غذا خوردن احساس خواب آلودگی ایجاد می شود. مواد غذایی مانند تخم مرغ، ماهی، سویا، پنیر، اسفناج، توفو و گوشت بوقلمون حاوی تریپتوفان هستند.

3. میزان فعالیت بدنی

احساس خواب آلودگی و خستگی بعد از غذا خوردن می تواند با میزان فعالیت بدنی شما و نه خود غذا مرتبط باشد. انجام ورزش در طول هفته شاید خسته کننده باشد ولی ورزش منظم باعث قوی تر شدن شما و امکان لذت بردن از روز و سطوح بالای انرژی را به همراه دارد.

این امر می تواند سبب رفع احساس خستگی بعد از وعده های غذایی هم بشود. بنابراین اگر سبک زندگی کم تحرکی دارید حداقل در هفته 150 دقیقه ورزش داشته باشید.

4. مصرف غذای سنگین

بعد از مصرف یک وعده غذایی زیاد احتمالا بیشتر احساس خستگی و خواب آلودگی دارید. این به علت افزایش ناگهانی قند خون ناشی از مصرف وعده های غذایی بزرگ می باشد. همانطور که جهشی ناگهانی در سطح گلوکز خون روی می دهد بعد از گذشت مدت کوتاهی سطوح قند خون و انرژی هم افت پیدا می کند.

اکثر وعده های غذایی سنگین حاوی کربوهیدرات زیاد است بنابراین احساس خواب آلودگی بعد از غذا اجتناب ناپذیر است.

5. مصرف برخی غذاهای خواب آور

برخی غذاها احتمال افزایش خواب آلودگی را تقویت می کنند. از جمله این غذاها عبارت است از:

  • تارت گیلاس یکی از خوراکی هایی است که احساس خواب آلودگی را افزایش می دهد. زیرا حاوی سطوح بالای هورمون ملاتونین بوده و به خواب رفتن سریع تر و برای مدت طولانی کمک می کند.
  • مغز دانه ها دارای ترکیباتی است که خواب را تقویت می کنند. روی، منیزیم، و ملاتونین در مغزهایی مانند پسته، گردو، بادام هندی و بادام آثار مثبتی بر بی خوابی داشته و سبب خواب آلودگی می شوند.
  • کیوی حاوی مواد معدنی و ویتامین هایی مثل فولات، پتاسیم، ویتامین ث و ویتامین ای می باشد. این میوه غنی از آنتی اکسیدان بوده و برخی مطالعات نشان می دهد ترکیبات موجود در کیوی سبب خواب آلودگی می شوند.

6. مشکلات پزشکی

برخی مشکلات پزشکی نیز می تواند خواب آلودگی بعد از غذا را ایجاد کنند. البته این مسئله نادر بوده ولی مواردی مانند کم خونی، بیماری سلیاک، دیابت، کم کاری تیروئید، عدم تحمل غذایی، آپنه خواب می توانند احساس خواب آلودگی بعد از غذا را به همراه داشته باشند.

تمایل به خواب در اثر تجمع تدریجی ماده ای در مغز به اسم آدنوزین است. این ماده دقیقا قبل از خواب به حداکثر خود می رسد. ولی میزان آن در بعد ظهر نسبت به صبح بیشتر است. از این رو هر چه فرد بیدار بماند آدنوزین بیشتری در بدن تجمع یافته و میل به خواب بیشتر می شود.

رفع خواب آلودگی پس از ناهار

در حالی که ممکن است نتوانید کاملا از خواب آلودگی پس از غذا اجتناب نمایید ولی با راهکارهای زیر می توانید آن را رفع کنید:

  • اجتناب از وعده های غذایی حاوی کربوهیدرات و پروتئین زیاد می تواند کمک کند از افزایش قند خون و سقوط آن جلوگیری و سطح آدنوزین حفظ شود.
  • شب ها بیشتر بخوابید تا کمبود خواب نداشته باشید وگرنه احساس خواب آلودگی بعد ناهار تشدید می شود.
  • ورزش منظم در طول هفته کمک می کند احساس شادابی بیشتری در طی روز داشته باشید.
  • می توانید 10-20 دقیقه بعد غذا چرت بزنید ولی بیشتر از این زمان می تواند بر خوابیدن شما در زمان عادی تاثیر بگذارید.
  • بعد از ناهار برای کمک به هضم غذا و حفظ سطح انرژی یک پیاده روی سبک داشته باشید.
  • سعی کنید ناهار را بیرون از منزل یا در کنار پنجره ای با نور طبیعی فراوان میل کنید.
  • میان وعده های متعادلی مصرف کنید تا سطح قند خون ثابت مانده و بعد از صرف ناهار تغییر قند خون رخ ندهد.
  • از مصرف وعده های غذایی بزرگ اجتناب کنید زیرا برای هضم انرژی بیشتری صرف شده و موجب تنبلی و خواب آلودگی می شود.
  • در طول روز نوشیدن آب و مایعات را فراموش نکنید تا بدن دچار کم آبی و عوارض آن که احساس بی حالی و خواب آلودگی است نشوید.

در پایان این مطلب همچنین می توانید برای آشنایی با بهترین خوراکی های ضد خواب و رفع خستگی بعد از ظهر از این مقالات نیز بازدید نمایید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان