ماهان شبکه ایرانیان

با افتادگی دریچه میترال آشنا شوید؛ وقتی قلب درست نمی‌بندد

افتادگی دریچه میترال یک عارضه قلبی محسوب می شود که معمولا بی خطر بوده و مشکل خاصی ایجاد نمی شود ولی نیاز به بررسی دارد. برای آشنایی بیشتر با ما همراه باشید.

با افتادگی دریچه میترال آشنا شوید؛ وقتی قلب درست نمی‌بندد

افتادگی دریچه میترال قلب یک عارضه شایع و معمولا بی خطر بوده و مشکل خاصی در فرد ایجاد نمی کند ولی نیاز به پیگیری و بررسی دارد. اگر مایلید تا از علت و علائم این عارضه قلبی بیشتر بدانید پیشنهاد می کنیم تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

علت و علائم افتادگی دریچه میترال قلب

افتادگی دریچه میترال (MVP )با پرولاپس میترال یک عارضه قلبی است و زمانی رخ می دهد که جریان خون از دهلیز چپ به سمت دهلیز راست باز می گردد. یعنی بخشی از دریچه میترال که بین دهلیز چپ و راست واقع است به یک سمت متمایل می شود. این عارضه وقتی ایجاد می شود که بطن چپ در طول ضربان، فشرده شده و موجب اختلال در عملکرد قلب می گردد.

افتادگی دریچه میترال

در سمت چپ قلب دو حفره به اسم دهلیز و بطن قرار دارد و دریچه میترال بین این دو است. در صورت برگشت بیش از حد خون به داخل دهلیز چپ، افتادگی دریچه میترال روی می دهد. این عارضه شایع بوده  و معمولا بی خطر است و مشکل خاصی به دنبال ندارد اما لازم است مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.

در ادامه با علت و علائم اختلال دریچه میترال بیشتر آشنا می شوید. همچنین می توانید از مقالات علت شل شدن دریچه میترال و تنگی دریچه آئورت در کودکان نیز بازدید نمایید.

علت بروز عارضه MVP چیست؟

در اکثر موارد افتادگی دریچه مذکور به علل ناشناخته ای روی می دهد و احتمالا بتوان گفت که مثل رنگ چشم و قد یک ویژگی ژنتیکی بوده و در نوع خود بیماری محسوب نمی شود. معمولا MVP به علت وجود مشکلی در بافت متصل کننده دریچه میترال به ماهیچه های قلب اتفاق می افتد.

قابل ذکر است برخی افراد با این عارضه به دنیا می آیند و در افراد مبتلا به اختلالات بافت همبند، مثل سندرم مارفان شایع تر می باشد. معمولا MVP برای فرد مشکلی ایجاد نمی کند و نیاز به اقدام خاصی نیست اما در صورت بروز مشکل شدید مانند برگشت خون زیاد به درمان قطعی نیاز است و انجام جراحی توصیه می شود.

در جراحی دریچه میترال،تعویض یا ترمیم دریچه صورت می گیرد. بهتر است پیش از تصمیم گیری برای جراحی، با پزشک مشورت داشته و مزیت آن را نسبت به خطر عمل بسنجید.

علائم پرولاپس میترال چیست؟

بیشتر افراد مبتلا به پرولاپس میترال، علائم خاصی ندارند و در مواردی مانند قرار گرفتن در موقعیت های تنش زا، زایمان، بیماری های ویروسی و … بروز می یابند. از جمله علائم  MVP عبارت است از:

  • تپش قلب
  • ضربان قلب نامنظم
  • سرگیجه
  • احساس سبکی سر
  • تنگی نفس و خستگی

افتادگی دریچه میترال

تشخیص و درمان پرولاپس میترال

تشخیص اولیه این عارضه با معاینه پزشک و گوش دادن به صدای قلب انجام می شود. پزشک با گوش دادن به صدای قلب در اکو قلب متوجه صدای خاصی شده یا در صورت برگشت خون یک صدای غیر نرمال از قلب شنیده خواهد شد.

اما تشخیص قطعی MVP ، با کمک اکوکاردیوگرام انجام می شود. این دستگاه افتادگی را تایید و شدت آن را مشخص می کند. در مورد درمان پرولاپس میترال نیز با توجه به تشخیص پزشک، داروهایی تجویز می شود. از جمله:

  • داروهای ضد آریتمی قلب به منظور کنترل ضربان نامنظم قلب
  • بلوک کننده های گیرنده بتا که سبب شل شدن رگ های خونی و کاهش برگشت خون و در نهایت کاهش ضربان قلب می گردند.
  • آنتی بیوتیک ها
  • داروهای رقیق کننده خون یا ضد انعقاد کننده
  • قرص های مدر که سبب حذف سدیم و آب از راه ادرار شده و فشار خون کاهش می یابد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان