سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژههای مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
همایش سراسری اعضای مجمع عمومی «جبهه اصلاحات ایران» و اعضای هیئت رئیسه جبهه اصلاحات استانهای سراسر کشور روز گذشته همزمان با سالگرد دوم خرداد 1376، با پیامی از سیدمحمد خاتمی، لیدر جبهه اصلاحات و با سخنرانی چهرههای سیاسی و تشکیلاتی از جمله آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات، محسن امینزاده، معاون پیشین وزیر امورخارجه، محسن آرمین، عضو هیئت رئیسه جبهه اصلاحات، عباس آخوندی، وزیر پیشین راه و شهرسازی، محمود صادقی، نماینده مجلس دهم و رئیس کمیته پایش و داوری جبهه اصلاحات برگزار شد.
بازگشت تشکیلاتی اصلاحطلبان به صحنه مورد توجه برخی روزنامهها قرار گرفته است، عباس عبدی درباهر اثرگذاری چپها به هممیهن گفته است:
برخی اوقات جوانانی که یکی دو نسل بعد از من هستند پیش من میآیند که مشورت بگیرند، به آنها میگویم که ما را رها کنید؛ خودتان بروید و کاری کنید. جمع شوید و اگر ادبیات مشترک و تجربیات مشترکی دارید کار کنید. اصلاحطلبی به نظر من به طور قطع و یقین از بین نمیرود. این عبارت مهمی است. اما اصلاح طلبان، از دوم خردادیها یا کارگزاران و دیگران به این صفت گروهی که وجود دارد، نمیتوانند کار موثری داشته باشند.
عبدی در تحلیل عدم تاثیر اصلاحطلبان گفته است:
باید به جریاناتی امید داشت که در این تیپهای جوان و در فضای مجازی هستند و روحیات مثبتی نسبت به دیگران دارند و تحمل پذیرند. آنها به این نتیجه رسیدهاند که درگیری و حذف، مسئلهای را حل نمیکند و بیشتر امیدم به آنها است. ما هم که میگوییم و مینویسیم، فقط برای این است که کسی را پیدا کنیم تا این مشعل را به او بدهیم. ما که از سنمان گذشته است.

روزنامه اعتماد نیز اثرگذاری اصلاحطلبان را به روزنهگشایی در مذاکرات تعبیر کرده و مینویسد:
احتمال داده میشود اینبار مذاکرات به سمت بهتری کشیده و روزنهای باز شود. داشتن قدرت نظامی ارزشمند است اما هیچ ربطی به دیپلماسی ندارد. آنچه در دو دهه گذشته ایجاد شده و مشکلاتی ایجاد کرده، خلط شدن این دو موضوع است. جمهوری اسلامی در شرایط کنونی به دلایل مختلف در شرایط جدیدی قرار گرفته و آمادگی پیدا کرده که دیپلماسی خودش را به مسیر درست بهبود ببخشد.

بازگشت دوباره خط اصلاحات ساختاری در رسانه های اصلاح طلب قابل تامل است، روند دیدگاههای خاتمی و اصلاحطلبان ساختاری بیانگر آن است که آنان با وقوع هر واقعهای در کشور لزوم شکلگیری حکومت عرفی (به تعبیر دقیقتر حکومت سکولار) را تئوریزه و میل به این حکومت را امری طبیعی و گریزناپذیر تعریف و تفسیر کنند.
البته جامعهمحوری رادیکالها مخالفانی نیز دارد که معتقدند که کارکرد جبهه اصلاحات سیاسی و پارلمانی تعریف میشود و خروج از این وضعیت به معنای افتادن در ورطه انحراف است. این دسته از اصلاحطلبان معتقدند که این روزها افرادی پشت فرمان ماشین جبهه اصلاحات نشستهاند که با سرعت آن را بهسوی پرتگاه تندروی هدایت خواهند کرد