ماهان شبکه ایرانیان

مهر گزارش می‌دهد؛

چالش بر سر فیلترینگ سایت‌های گردشگری/ شرط سازمان میراث برای نظارت

باوجود اعلام سازمان تجارت الکترونیک مبنی‌بر عدم الزام سایت‌های گردشگری به دریافت «تی‌نماد» سازمان میراث فرهنگی نظارت بر این سایت‌ها را منوط به دریافت این نشان می‌داند.

چالش بر سر فیلترینگ سایت‌های گردشگری/ شرط سازمان میراث برای نظارت

خبرگزاری مهر- گروه فرهنگ: در روزهای اخیر فیلتر شدن و یا اعمال محدودیت در فعالیت برخی از سایت‌های گردشگری که اقدام به رزرو و خرید و فروش تور گردشگری، بلیت و یا هتل می‌کردند به چالشی در حوزه گردشگری تبدیل شده است. سازمان میراث فرهنگی موافق این فیلترینگ است و مسئولان این سایت‌ها مخالف.

در این میان اختلاف نظر بر سر دو نشان است؛ یکی نماد ای (E) و دیگری نماد تی(T) که اولین نماد را سازمان تجارت الکترونیک به کسانی می‌دهد که در حوزه اینترنتی کسب و کار راه می‌اندازند و نماد دیگر را سازمان میراث فرهنگی به سایت‌هایی می‌دهد که در حوزه گردشگری ضوابط این سازمان را رعایت کرده باشند.

سازمان میراث فرهنگی در یک اقدام حقوقی خواسته تا این سایت‌های گردشگری که نماد «تی» را نگرفته‌اند فیلتر شوند مراجع قضایی نیز این درخواست را اجرایی کرده‌اند به همین دلیل اکنون در برخی از سرورها نمی‌توان خدمات این سایت ها را دریافت کرد.

روز گذشته در نشستی اعضای انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی به همراه مدیران برخی از این سایت‌های گردشگری به سازمان تجارت الکترونیک رفتند تا نارضایتی خود را اعلام کنند و راه چاره ای پیدا کنند. در این جلسه مسئولان سازمان تجارت الکترونیک گفتند که دیگر الزامی به داشتن تی‌نماد نیست و داشتن همان مجوزهای الف و ب کافی است.

از سوی دیگر اسکویی معاون تسهیل تجاری و توسعه کاربردهای مرکز توسعه تجارت الکترونیکی نیز در مصاحبه‌ای گفته است: با توجه به اینکه براساس ابلاغیه و دستور هیأت مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار وزارت اقتصاد، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به هیچ عنوان حق اضافه کردن شروط و قوانین جدید به رویه کاری خود را ندارد، الزام به دریافت تی‌نماد برای فعالیت کسب‌وکارهای اینترنتی موضوعیت ندارد.

در واکنش به این موضوع مرتضی رحمانی موحد معاون گردشگری کشور به خبرنگار مهر گفت: هیات مقررات زدایی نمی‌تواند وظایف ما را محدود کند چون این اختیار را ندارد. برای دادن E نماد به کسی که می‌خواهد خرید و فروش بسته سفر در فضای مجازی انجام دهد باید از ما استعلام بگیرند. چون در حوزه گردشگری قرار است کار کند. ولی این کار انجام نمی‌شد. تا اینکه در کمیته نظارت سازمان توسعه این موضوع را تصویب کردند که اول از ما استعلام گرفته شود ما هم در سازمان میراث فرهنگی دستورالعملی را تهیه کردیم که مشخص شود قرار است به چه کسی این مجوز داده شود و با چه شرایطی.

وی ادامه داد: این دستور العمل همان صدور تی‌نماد است. که این موضوع کاملا مربوط به سازمان است و ربطی به هیات مقررات‌زدایی ندارد. باید کسی که می‌خواهد وارد این حوزه شود خودش را به ما ثابت کند که چطور می‌خواهد کار کند آیا ضمانت‌های لازم را می‌تواند بدهد یا نه. تا ما بتوانیم مسئولیت فعالیت‌های آن‌ها را قبول کنیم. سازمان توسعه تجارت الکترونیک چند سال پیش به ستوه آمده بود و خواهان همراهی ما بودند. چون کسی که می‌خواهد خرید و فروش در فضای مجازی انجام دهد باید ای‌نماد بگیرند. برای گردشگری هم تصویب شد که به چه شکلی متقاضیان فعالیت کنند.

ولی تیموری مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی گردشگری نیز به خبرنگار مهر گفت: مستند قانونی داریم ماده 7 قانون توسعه صنعت ایرانگردی و جهانگردی می‌گوید هر گونه فعالیتی در حوزه گردشگری باید از سازمان میراث فرهنگی مجوز بگیرد در آنجا هم بحثی مطرح نشده که فضای مجازی باشد یا فیزیکی.

وی گفت: ما مصوبه کارگروه شورای نظارت بر کسب و کارهای الکترونیکی را داریم که می‌گوید برای اینکه فرایندها به داشتن ای‌نماد ختم شود باید اول متولی آن را معرفی کند و شرایطش را احراز کند بعد از آن ای‌نماد داده می شود. ای‌نمادی که به این سایت‌ها داده شده غیرقانونی بوده است. چون فرایند لازم را طی نکرده اند ما نمی‌توانیم برای کاری که در عهده وظایف‌مان نیست نماد صادر کنم. ایشان قبل از آنکه نماد را صادر کند باید از سازمان گردشگری هماهنگی را انجام می داد.

اکنون مشخص نیست که فیلتر شدن سایت‌هایی که در حوزه گردشگری کار می‌کردند به کجا ختم می‌شود و در این میان نظارت سازمان میراث فرهنگی به عنوان متولی گردشگری در کشور چه نقشی در فعالیت این سایت ها خواهد داشت. چون قرار است که سازمان توسعه تجارت الکترونیک با نهادهای قضایی وارد مذاکره شود تا رفع فیلتر صورت بگیرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان