ماهان شبکه ایرانیان

رئیس جمهور در همایش سراسری قوه قضائیه:

آیت‌الله آملی‌لاریجانی اندیشمند فرهیخته‌ای هستند که هم به فقه مسلط است و هم به مقتضیات زمان/ در انتخابات اشکالاتی وجود داشت اما ما که معصوم نیستیم

رئیس جمهور گفت: در راس قوه قضائیه حضرت آیت الله آملی لاریجانی، اندیشمند فرهیخته ای هستند که هم به فقه مسلط است و هم به مقتضیات زمان دوران.

شهید بهشتی، جزو مظلوم ترین چهره‌های استثنایی حوزه علمیه قم، علما و اندیشمندان بودبه گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، حجت‌الاسلام والسملمین حسن روحانی در همایش سراسری قوه قضائیه که صبح امروز (یکشنبه) در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار کرد: بدون تردید، شهید بهشتی جزو چهره‌ های استثنایی حوزه علمیه قم، علما و اندیشمندان و مدیران بزرگ کشور بودند و ویژگی های خاص مربوط به خود را داشتند؛ من حدود 21 سال از 1340 تا پایان زندگی مبارک شهید بهشتی، با ایشان آشنا بودم؛ همواره در تمام جلسات و ملاقات‌ها، سخنان و تدابیر و مدیریت شهید بهشتی «درس آموز» بود.

وی افزود: در سال 1358 با آیت الله بهشتی، مقام معظم رهبری، آیت الله هاشمی رفسنجانی، شهید باهنر و تعدادی از بزرگان نظام، جلسات مستمر هفتگی برگزار می کردیم و در این جلسات مسائل آن هفته مورد بررسی قرار می گرفت؛ این جلسات تا خرداد سال 1359 که مجلس شورای اسلامی تشکیل شد، ادامه داشت.

رئیس جمهور ادامه داد: شهید بهشتی از آغاز فعالیتی که من شاهد آن بودم (در سال 1340)، هم به تربیت دانش آموزان ویژه در دبیرستان دین و دانش قم می پرداخت و هم به فکر تاسیس یک مدرسه دینی برای طلاب آن زمان بود؛ ایشان در سال های 40 و 41 مسئولیت مدرسه علوی را برعهده داشتند و علاوه بر دروس حوزوی، در آن مدرسه دروس ریاضیات، تاریخ، محاوره زبان عربی و سایر دروس تدریس می‌شد؛ خود ایشان هم تدریس «سیره النبی» را بر عهده داشتند.

حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی افزود: شهید بهشتی در زمینه تربیت جوانان برای مدیریت آینده کشور و همچنین طلاب برای پاسخگویی به نیازهای زمان، فردی بسیار دقیق بودند؛ از زمان آغاز نهضت اسلامی در سال 1341 همواره ایشان به عنوان یکی از فضلای حوزه علمیه قم در کنار امام راحل بودند؛ شهید بهشتی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، بار بسیار سنگینی را بر دوش گرفتند؛ صبر ایشان به گونه‌ای بود که صبر را خسته کرده بود؛ مظلوم ترین شخصیت آن زمان انقلاب اسلامی بدون تردید شهید بهشتی بود.
 
 رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه رقابت و تبلیغات انتخاباتی برای دوران انتخابات است، عنوان کرد: در گوشه هر انتخاباتی به هرحال ممکن است نقص یا ایرادی وجود داشته باشد؛ ما هیچکدام معصوم نیستیم؛ اما مردم ما با رشادت و شهادمت ونشاط به صحنه آمدند و کار خود را به احسن وجه انجام دادند.

وی با بیان اینکه امیدواریم در دولت دوازدهم بتوانیم از قوه قضائیه بهره بیشتری ببریم، تاکید کرد: در راس قوه قضائیه حضرت آیت الله آملی لاریجانی، اندیشمند فرهیخته ای هستند که هم به فقه مسلط است و هم به مقتضیات زمان دوران؛ ما به راحتی می‌توانیم با توجه به شرایط روز، با داشتن اجتهاد پویا و با در نظر گرفتن شرایط زمان و مکان به تعبیر حضرت امام خمینی (ره)، لوایح قوی‌تر و بهتری تهیه کنیم و در کنار آن لوایح اعتماد عمومی مردم را بیش از گذشته جلب و کار دستگاه قضا را ساده‌تر کنیم و تعداد پرونده‌های دستگاه قضا را کم کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی با بیان اینکه بار بسیار سنگینی از عدالت بر دوش قوه قضائیه است و ما همه موظفیم قوه قضائیه را کمک کنیم، تصریح کرد: اگر یکی از وظایف رئیس جمهور اجرای قانون اساسی است، بخشی از این قانون اساسی که باید اجرا شود قوه قضائیه و اصول مربوط به این قوه است؛ اگر رئیس جمهور نسبت به دولت و بخش اجرا دغدغه خاطر دارد و باید قانون اساسی را اجرا کند، رئیس جمهور باید نسبت به قوه قضائیه هم همان دغدغه را داشته باشد؛ رئیس جمهور مسئول اجرا است و اگر در بخشی از قانون اساسی نقص یا مشکلی ببیند باید به صحنه بیاید و در کنار قوای دیگر قرار بگیرد.

وی ادامه داد: در 4 سال گذشته تلاش ما این بوده که 3 قوه در کنار هم باشیم؛ ممکن است از همه انرژی حداکثر استفاده نشده باشد اما در عین حال هیچوقت قوه مجریه دنبال تخریب قوه قضائیه نبوده، قوه قضائیه دنبال تخریب قوه مجریه نبوده و قوه مقننه هم به دنبال تخریب دو قوه دیگر نبوده است.
 
 رئیس جمهور در ادامه گفت: شهید بهشتی صبر کرد و سعه صدر از خود نشان داد و به ما آموخت که هرچیزی را برای انقلاب و استحکام نظام‌مان به راحتی تحمل کنیم و بدانیم اگر کسی اخلاص داشت و برای خدا تلاش کرد، هرچه مشکلاتش بیشتر باشد خداوند اجر و مزد بیشتری به او عنایت خواهد کرد.

وی با بیان اینکه انقلاب و نظام اسلامی ما، روزهای بسیار سختی را پشت سر گذرانده است، عنوان کرد: از آن سال‌های اول انقلاب که گروهک‌ها تلاش می‌کردند نگذارند انقلاب استقرار پیدا کند و البته قدرتهای بزرگ هم حامی آنها بودند، شاهد بودیم که مردم در کنار رهبری و امام ایستادند و از آن روزهای سخت عبور کردند؛ البته قربانی‌های فراوانی هم از شهید مطهری گرفته تا شهید بهشتی و مفتح و دیگر شهیدان دادیم؛ اما راه را ادامه دادیم و مردم ما هم پشت سر انقلاب ونظام و رهبری ایستادگی کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی دومین مشکل پیش‌آمده در آغاز انقلاب اسلامی را جنگ تحمیلی برشمرد و گفت: جنگی 8 ساله از طرف بیگانگان به ما تحمیل شد؛ البته به ظاهر یک کشور همسایه به ما حمله کرد ولی پشت قصه بسیاری از قدرت‌ها و ابرقدرت‌ها قرار داشتند؛ هشت سال، سخت‌ترین روزها را گذراندیم. روزهایی که حتی برای داشتن یک سلاح سبک ساده کلاشینکف چه مشکلاتی داشتیم؛ یادم نمی‌رود در هفته‌های اول جنگ از کشوری یک هواپیما کلاشینکف آوردیم و چقدر خوشحال بودیم؛ چون تفنگ معمولی که در اختیار سربازان ما بود ژ3 بود که تفنگ سنگینی محسوب می‌شود و کار کردن با آن سخت بود. کلاشینکف نسبت به آن سبک‌تر و راحت‌تر بود و با آن تحرک در میدان جنگ آسان‌تر بود.

وی ادامه داد: آن زمان که سپاه پاسداران و کمیته‌های انقلاب اسلامی هم در میدان جنگ بودند، یک سلاح سبک و معمولی و کوتاه‌بُرد که خیلی هم خوب نبود مثل «خمپاره 60» داوطلبان زیادی داشت چراکه به راحتی می‌شد آن را روی دوش گرفت و حتی بدون پایه از آن استفاده کرد؛ آن زمان به واسطه مسئولیتی که داشتم همراه تعدادی از مسئولین نظامی و عده‌ای از نمایندگان مجلس، مسئول بررسی همه انبارهای نیروهای مسلح و زاغه‌های مهماتی بودم؛ ما همه زاغه‌های مهمات و همه انبارها را بررسی و بازدید کردیم و آمارها را دیدیم. همه آمار می گفت ما در انبار خمپاره 60 نداریم؛ وقتی در زاغه‌ای در شیراز خمپاره 60 پیدا کردیم تلفنی با آقای هاشمی صحبت کردیم گفتیم خمپاره پیدا کردیم؛ باور نمی‌کنید همه مسئولین و رزمنده‌ها چقدر خوشحال شده بودند که خمپاره 60 پیدا کردیم.

رئیس جمهور افزود: این درحالی بود که از آن طرف مدرن‌ترین سلاح‌ها در اختیار دشمنان ما قرار می‌گرفت؛ میراژ، میگ 25، سوپر استاندارد، موشک های برد بلند و سلاح های شیمیایی خطرناک را وسط جنگ به عراق تحویل دادند.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی با بیان اینکه سومین مشکل دوران انقلاب اسلامی، طراحی دشمن برای فشار و تحریم ایران اسلامی بود، عنوان کرد: در سال‌های پس از اتمام جنگ احتمال بالایی وجود داشت که دشمن بار دیگر جنگ را بر ما تحمیل کند؛ در سال 82 داشتند پرونده ما را به شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌بردند؛ آن زمان آمریکایی‌ها می‌خواستند به ایران یا عراق حمله کنند و در تردید بودند؛ در نهایت تحریم را بر ما تحمیل کردند؛ تحریم ایستادگی و مقاومت می‌خواهد و این مردم ما بودند که پشت نظام را خالی نکردند؛ همانگونه که از بین بردن آثار جنگ زمان می‎‌برد، از بین بردن آثار تحریم هم زمان‌بَراست.

وی ادامه داد: از آغاز دولت یازدهم در شرایطی هستیم که اگر دست به دست هم دهیم و نگذاریم توطئه دیگران کارگر بیفتد، می‌توانیم تا پایان این قرن و ورود به قرن جدید، تا حد زیادی مشکلات گذشته را جبران و حل و فصل کنیم؛ البته حل برخی از مشکلات مورد خواست بدخواهان و دشمنان انقلاب نیست؛ آنها هر روز داستانی برای ما می‌سازند و از هر داستانی، سریالی تولید می‌کنند؛ هدف آنها این است که ذهن و فکر ما از مسائل اصلی جدا شده و به مسائل فرعی مشغول شود.

رئیس جمهور در ادامه به مقایسه آمارهای اقتصادی دولت یازدهم با دولت‌های گذشته پرداخت و گفت: حدود 8 سال از 1385 تا 1392، در شرایطی که بیشترین تعداد بیکار را داشتیم، اشتغال خالص ما تقریبا صفر بوده است؛ ما در آغاز دولت یازدهم و اوایل سال 92 با رکود بی‌نظیری در تاریخ کشور روبرو بودیم؛ رشد اقتصادی حدود منفی 7 درصد بود؛ امروز برخی از رکود حرف می‌زنند؛ اشکال ندارد، اما آن روز کجا بودند؟ در آن سال‌ها چرا بیانات‌شان را درباره «رکود»، کمتر در روزنامه‌ها و سایت‌ها و رسانه ملی می‌دیدم و می‌شنیدیم؟ حالا که از رکود عبور کرده‌ایم و رشد اقتصادی ما به دو روایت به 8.3 و 12.5 رسیده، تازه عده‌ای یاد گرفتند که کلمه «رکود» را ادا بفرمایند؛ اشتغال در بهار امسال 703 هزار است و ممکن است این عدد تا پایان سال زیاد یا کم شود.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین با بیان اینکه هیچ چیز بالاتر از «اعتماد عمومی مردم» و «سرمایه اجتماعی» نیست، عنوان کرد: اگر اعتماد مردم نسبت به دولت یا نظام کم یا سست شود و یا در تردید قرار بگیرند، نمی‌توانیم از مشکلات عبور کنیم؛ مردم باید به دولت هم به معنای خاص و هم به معنای عام آن اعتماد داشته باشند؛ متعادل نگاه داشتن قیمت ارز طی 4 سال گذشته به خاطر اعتماد مردم بوده است؛ اعتماد مردم اساس کار است.

رئیس جمهور با بیان اینکه دشمن به دنبال عدم وجود صلح و ثبات و توسعه در منطقه و فروش تسلیحات خودش است، عنوان کرد: ما به دنبال ایجاد صلح و ثبات در منطقه و کوتاه کردن دست دشمن و گرفتن بهانه از آنها هستیم؛ باید به گونه‌ای رفتار کنیم که اگر آمریکا خواست در برابر ما بایستد، قدرت‌های دیگر او را محکوم کرده و مورد سرزنش قرار دهند.

وی در پایان با بیان اینکه امروز دولت یازدهم با رهنمودهای مقام معظم رهبری و حضور مردم و کمک قوای دیگر به نقطه‌ای رسیده که تحریم‌های هسته‌ای را برداشته است، گفت: البته ممکن است آمریکایی‌ها در مواردی کوتاهی و تخلف داشته باشند و در موردی برجام را نقض کنند؛ در این حال ما نباید بگذاریم آنها بسط ید پیدا کنند؛ امروز دولت‌های اروپایی به همراه چین و روس در داستان فشار به بانک‌ها با آمریکایی‌ها همراهی نکردند و در کنار ایران بودند و تنها آمریکا و اسرائیل و عربستان روبروی ایران قرار داشتند؛ معنای انقلابی بودن، منزوی کردن آمریکاست.
 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان