هر روز 10 گرم زنجبیل تازه بخورید
زنجبیل، گیاهی قدیمی و از پرمصرفترین گیاهانی است که مصارف غذایی و دارویی بسیاری را به آن نسبت میدهند. این روزها بیش از گذشته، ریشههای تازه این گیاه معطر را در میوه فروشیها میبینیم و این یعنی شروع مصرف آن.
از جمله خواص این گیاه، میتوان به درمان تورم مقطعی برای دردهای آرتروز و دردهای دست، پا، کمر و گردن اشاره کرد. در تحقیقات جدید، زنجبیل را با داروی ایبوپروفن مقایسه کردهاند و متوجه شدهاند خاصیت ضددرد آن در حد این داروست. از دیگر خواص انتخابی زنجبیل میتوان به خاصیت ضدتهوع و ضداستفراغ آن اشاره کرد؛ به طوری که هیچ گیاه و دارویی نمیتواند جای آن را بگیرد.
به همین دلیل، مصرف آن به کسانی که دچار تهوع هستند و خانمهای باردار توصیه میشود. این گیاه، خاصیت ضدنفخ، ضددرد، ضداسپاسم و تقویت معده دارد و نوشیدن دم کرده آن در سرماخوردگی توصیه میشود.
این گیاه را میتوان به شکل تازه، رنده و پودر شده مورد استفاده قرار داد. از نظر میزان مصرف تا 3 گرم پودر خشک آن در روز (نه در یک وعده، بلکه به شکل تقسیمشده در وعدههای مختلف) اشکالی ندارد. زنجبیل به دلیل تند و تیز بودن، در صورتی که بیش از اندازه مصرف شود، میتواند به معده و روده آسیب برساند اما مصرف تازه آن به همراه غذا تا 10 گرم بدون اشکال است.
در ضمن، برای آنکه بتوان آثار زنجبیل را خیلی سریع ایجاد کرد، در سالهای اخیر، آن را به شکل محلول و قطره درآوردهاند که بدون نسخه در داروخانهها به فروش میرسد. این قطره در ایران به اسم آرومین به فروش میرسد. مصرف این قطره بسیار ساده است و میتوان آن را در چای یا غذاها یا آب چکاند تا ضمن خوشمزهکردن آن، آثار ذکرشده را داشته باشد.
خانمهای باردار میتوانند با مصرف 40 قطره در اول صبح به مدت یک روز تهوعشان را برطرف کنند. افرادی که هنگام نشستن در اتومبیل دچار تهوع میشوند، میتوانند 40 قطره آن را در آب رقیق میشود، نیم ساعت تا 45 دقیقه قبل از نشستن در اتومبیل میل کنند که این مقدار هم تا یک روز جلوی تهوع آنها را میگیرد. برای سرماخوردگی نیز میتوان بین یک تا 3 بار هر بار 40 قطره آن را مورد استفاده قرار داد تا دردهای اسکلتی، رخوت، سستی و تب فروکش کند. مصرف مقادیر اندک این گیاه به کودکان نیز توصیه میشود. پس به این موضوع که حد معینی از آن را برای اهداف مختلف مورد استفاده قرار دهید، توجه داشته باشید و در مصرف آن زیادهروی نکنید.
پی نوشت ها :
* متخصص فارماکوگنوزی
منبع:www.salamat.com
/ع