ماهان شبکه ایرانیان

دادستان پارس آباد:

فعال اموربین الملل: قرارداد توتال تحریم ها را شکست

تهران- ایرنا- مشاور امور بین الملل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران( ایمیدرو ) ضمن اشاره به قرارداد حدود پنج میلیارد دلاری شرکت توتال (فرانسه) با شرکت ملی نفت ایران، گفت: این قرارداد تحریم ها را شکست و انتظار می رود دیگر شرکت های کشورهای صنعتی نیز برای فعالیت در ایران وارد عمل شوند .

فعال اموربین الملل: قرارداد توتال تحریم ها را شکست
نخستین قرارداد جدید نفتی در پساتحریم در دوازدهم تیرماه جاری بین شرکت ملی نفت و کنسرسیوم بین المللی به رهبری شرکت نفتی توتال فرانسه برای توسعه فاز 11 میدان گازی پارس جنوبی امضا شد. ارزش قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی چهار میلیارد و ٨٠٠ میلیون دلار است که با به ثمر رسیدن آن، روزانه 56 میلیون مترمکعب (معادل 2 میلیارد فوت مکعب) به ظرفیت برداشت ایران از میدان گازی پارس جنوبی مشترک با قطر افزوده می‌شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمد طاهری » روز سه شنبه در نخستین همایش فناوری در معدنکاری در محل هتل اسپیناس تهران افزود: سال های تحریم شرایط دشواری را برای کشورمان رقم زد و مانع از آن شد تا تازه ترین فناوری های بخش معدن و صنایع معدنی وارد ایران شود .
وی اضافه کرد: امروز نیازمند ماشین آلات نوین، سرمایه گذاری و منابع جدید به منظور رونق بخشیدن به فعالیت معدنکاری در کشور هستیم، در عین حال مثلث سرمایه گذاری، تامین مالی ( فاینانس) و ماشین آلات نقش مکمل یکدیگر را ایفا می کنند .
طاهری گفت: صنعت معدنکاری دنیا در زمان حاضر از ماشین آلات جدیدی برای عملیات حفاری بهره می گیرد که ضمن سرعت بخشیدن به روند اجرای برنامه ها، به استخراج و فرآوری مواد معدنی شتاب می بخشد .
وی یادآور شد : جمهوری اسلامی ایران برای سال 1404 ( 2025 ) برنامه ظرفیت سازی 55 میلیون تنی فولاد را پیش بینی کرده و این امر نیازمند تکمیل زنجیره فولاد است، اکنون که تولید فولاد به رقم 17 میلیون تن رسیده، نیازمند شتاب سه برابری برای پوشش هدف سند چشم انداز است .
طاهری ضمن یادآوری برنامه 12 میلیارد دلاری سازمان ایمیدرو در بخش فولاد در یک دوره 10 ساله تا 1404 گفت: اکنون دو سال از شروع این برنامه سپری شده و برآورد می شود با گسترش ارتباطات بین المللی در اجرای آن موفقیت حاصل شود.
به گفته وی، سازمان ایمیدرو حمایت های لازم را از سرمایه گذاران بخش خصوصی و خارجی برای رونق بخشیدن به فعالیت های بخش معدن و صنایع معدنی انجام می دهد و حرکت های این سازمان در دولت یازدهم از شتاب لازم نسبت به پیش از آن برخوردار شد .
مشاور امور بین الملل ایمیدرو خاطرنشان کرد: قرار است در افق چشم انداز ظرفیت تولید شمش آلومینیوم به رقم 1.2 تا 1.5 میلیون تن برسد، این مهم نیازمند تامین مواد اولیه است که بهره گیری از معدن بوکسیت گینه ( کوناکری ) که سال گذشته قرار داد آن بین ایران و گینه برای یک دوره 25 ساله تمدید شد، یکی از گام های مهم است .
طاهری استفاده از ماده معدنی نفلین سینیت را یکی دیگر از گزینه ها برای تامین خوراک کارخانه های آلومینیوم کشور معرفی کرد که نیاز به مشارکت و سرمایه گذاری شرکت های خارجی دارد.
نفلین سینیت به علت ارزش فوق العاده ای که در صنعت دارد (صنایع آلومینیوم، شیشه و سرامیک، پلاستیک و کائوچو، تهیه پشم و شیشه معدنی، کود شیمیایی و …) در اکثر کشورهای دنیا مورد توجه فراوان قرار گرفته است.
ماده نفلین سینیت در ایران در استان آذربایجان شرقی (سراب - بدلیل شرایط زمین شناسی خاص) گسترش خوبی داشته و در سایر نقاط ایران وجود ندارد.
نفلین سینیت از یک طرف در کشورهایی که ذخایر غنی از بوکسیت ندارند(روسیه، کره شمالی و …) به عنوان منبعی مهم برای تولید آلومینا و از طرف دیگر در کشورهایی که از لحاظ منابع بوکسیت غنی بوده و یا بوکسیت ارزان در دسترس دارند (کشورهای غربی، آمریکا، کانادا) به دلیل فراوانی مقدار آلکالی (سدیم، پتاسیم و کلسیم) در صنایع شیشه و سرامیک کاربرد فراوان داشته باشد.
بطور کلی چنانچه بخواهیم یک کارخانه تولید آلومینا از نفلین سینیت با ظرفیت سالانه 100 هزار تن تاسیس کنیم به حدود 400 هزار تن کنسانتره نفلین و بیش از 1.3میلیون تن آهک نیاز داریم.
به گزارش ایرنا، براساس برنامه ششم توسعه کشور ( 1400 - 1396 ) در بخش معدن وصنایع معدنی نیاز به سرمایه گذاری 50 میلیارد دلاری وجود دارد که حدود 30 میلیارد دلار آن مربوط به بخش آلومینیوم و مس است .
جمهوری اسلامی ایران حدود 60 میلیارد تن ذخیره شناسایی شده دارد و از پنج هزار و 700 تا 800 معدن فعال کشور نزدیک به 400 میلیون تن مواد معدنی سالیانه استخراج می شود.
این همایش روز چهارشنبه ( فردا ) با برگزاری نشست های تخصصی و حرفه ای به کار خود پایان می دهد .
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:

https://t.me/irnaeco
اقتصام ** 1559 ** 1561 ** خبرنگار : حسین عضدی فسا ** انتشار :مژگان توانا
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان