ماهان شبکه ایرانیان

دانستنی های پزشکی

شناسایی روشهای جدید برای درمان سکته مغزی دانشمندان در تلاش برای کشف روشهای درمانی جدید سکته مغزی، برش‌هایی از بافت مغز انسان را در پژوهش جدید مورد مطالعه قرار داده‌اند

دانستنی های پزشکی

شناسایی روشهای جدید برای درمان سکته مغزی

دانشمندان در تلاش برای کشف روشهای درمانی جدید سکته مغزی، برش‌هایی از بافت مغز انسان را در پژوهش جدید مورد مطالعه قرار داده‌اند.
این دانشمندان در جستجوی داروهای جدیدی هستند که بتوانند مانع از مرگ سلولهای مغزی ناشی از سکته شوند.
در این تحقیقات، دکتر سرگی کروف، متخصص اعصاب در کالج پزشکی دانشکده‌های پزشکی و مطالعات فارغ التحصیلان جورجیا در این باره اظهار داشت: علت مرگ سلولها آن است که پس از سکته مغزی خون و اکسیژن کافی به مغز نمی‌رسد.
مغز سالم حدود 20 درصد از انرژی کل بدن را استفاده می‌کند که حدود 50 درصد از آن برای حفظ و پمپاژ سالم مقدار مناسب سدیم و پتاسیم در درون و اطراف سلولهای مغزی مورد نیاز است.
دکتر کروف می‌گوید: سکته مغزی در واقع سوخت لازم موسوم به ATP برای این پمپاژ را هدر می‌دهد که در این حالت سلولهای عصبی و سلولهای پشتیبان فاقد سوخت لازم برای فعالیتهایشان خواهند شد و در نتیجه این سلولها منفعل می‌شدند.
محققان می‌گویند: اگر به زودی سوخت به این سلولها نرسد و کارشان را از سر نگیرند، می‌میرند. در نتیجه بخش عمده‌ای از سلولهای مغزی پس از سکته تلف می‌شوند.
به گفته محققان؛ اگر بتوان به این سلولها کمی اکسیژن بیشتر در ناحیه آسیب دیده رساند در نتیجه احتمال احیای آنها وجود دارد. محققان تاکنون داروهای مختلفی را روی بخش آسیب دیده مغز حیوانات آزمایشگاهی تست کرده‌اند و یک پژوهش کوچک نیز روی بافتهای انسانی انجام داده‌اند.
آنها می‌گویند: ما هم اکنون تنها یک داروی تصویب شده برای درمان سکته مغزی داریم و به همین خاطر به کشف روشهای جدید معالجه این بیماری نیازمند هستیم. این محققان معتقدند؛ مطالعه روی بافتهای انسانی به شناسایی روشهای جدید درمانی کمک می‌کند و به نتایج امید بخشی در این زمینه دست یافته‌اند.

بادگرفتگی گوش‌ها

تغییرات در ارتفاع،‌ مانند آنچه هنگام پرواز تجربه می‌کنید‌ می‌تواند باعث احساس ناراحت ‌کننده "بادگرفتگی" در گوش شود.
اگر در این حالت سعی کنید که با خارج کردن شدید هوا از بینی، احساس فشار‌تان را برطرف کنید، ممکن است پرده‌ گوش‌تان سوراخ شود یا باکتری‌ها از درون حلق‌تان به درون عمیق‌ترین بخش‌های گوش‌تان کشیده شوند.
عمل به این توصیه‌ها به شما کمک می‌کند که به نحوی بی‌‌خطر هنگام پرواز فشار درون گوش‌های‌تان را کاهش دهید:
* حدود یک ساعت پیش از زمانی که قرار است هواپیما پرواز کند، از خانه خارج شوید،‌ و یک داروی ضداحتقان (مانند سودوافدرین)‌ مصرف کنید.
* سعی کنید که به آرامی فشار درون گوش‌تان را همگام با تغییرات ارتفاع با خمیازه کشیدن کاهش دهید.
* به بلعیدن آب دهان‌تان ادامه دهید تا به رفع بادگرفتگی گوش‌های‌تان کمک شود.
هنگامی که هواپیما در حال بلندشدن و فرودآمدن است، آدامس بجوید.
* اگر هنوز در گوش‌‌های‌تان احساس بادگرفتگی می‌کنید،‌ هوا را به درون ریه‌های‌تان بکشید،‌ بینی‌تان را بسته نگهدارید،‌ و بعد در حالی که دهان‌تان را بسته نگهداشته‌اید، به آرامی هوا را ازبینی‌تان بیرون بفرستید، تا زمانی که احساس راحتی کنید. بسیار مراقب باشید که این کار با شدت بیش از حد انجام ندهید.

سودمندی ویتامین دی برای دختران نوجوان

بررسی های اخیر نشان می دهد،دختران نوجوانی که ویتامین دی در آنان بیشتر باشد، بهتر از دیگر همسالان خود می توانند فعالیت های بدنی همچون پرش یا دو را انجام دهند.
بررسی بر روی حدود صد دختر دوازده تا چهارده ساله در انگلیس نشان می دهد، دخترانی که میزان ویتامین دی در بدن آنان بیشتر است، ماهیچه های قوی تری در مقایسه با همسالان خود دارند و از این رو می توانند حرکات ورزشی را بهتر از آنان انجام دهند.
تحقیقات قبلی نیز نشان داده بود که ویتامین دی در جلوگیری از ابتلای افراد به دیابت، بیمارهای قلبی و برخی سرطان ها نقش موثری دارد و دستگاه ایمنی بدن را نیز تقویت می کند.
نوشیدن یک لیوان شیر کم چرب در روز، می تواند هفتاد و پنج درصد از ویتامین دی مورد نیاز بدن را تامین کند.
بدن انسان روزانه حدود چهارصد میلی گرم ویتامین دی نیاز دارد که بر اساس این تحقیق، بیشتر دختران نوجوان این میزان ویتامین را دریافت نمی کنند.

انسولین در درمان آلزایمر مفید است

پژوهشگران به تازگی دریافته‌اند که از انسولین می‌توان برای درمان بیماری آلزایمر استفاده کرد. این محققان دریافته‌اند که استفاده از انسولین ممکن است روند آسیب دیدگی و یا از دست دادن حافظه در اثر ابتلا به بیماری آلزایمر را کند و آرام کرده و یا حتی از بروز این مشکلات جلوگیری بعمل آورد.
این پژوهشگران تشریح کرده‌اند که در اثر ابتلا به آلزایمر پروتئین‌های سمی در مغز تولید می‌شود که این پروتئین‌ها می‌توانند به حافظه آسیب برسانند. مطالعات اخیر نشان داده است که انسولین باعث تشکیل سیناپس‌های محافظی می‌شود که از حافظه مراقبت می‌کند.
دانشمندان می‌گویند: این کشف مدرک علمی بیشتری ارائه می‌کند که بر اساس آن آلزایمر می‌تواند در اثر شکل سومی از دیابت بروز کند.
درمانهایی که با هدف افزایش حساسیت به انسولین در مغز انجام می‌گیرند می‌توانند راه را برای درمان بیماری آلزایمر هموار کنند. حساسیت به انسولین می‌تواند با آغاز روند پیری کاهش یابد که این امر فاکتوری فوق العاده خطرزا برای آلزایمر محسوب می‌شود.
نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که تقویت سیگنال دهی انسولین می‌تواند نورونها را در برابر آسیب دیدگی حفاظت کند.

داروی "فلوکستین" جایگزین مناسبی برای هورمون درمانی عوارض یائسگی است

یافته های یک پژوهش در دانشگاه تربیت مدرس نشان داد که داروی فلوکستین یک درمان جایگزین حقیقی برای زنان یائسه ای است که تمایلی به هورمون درمانی ندارند.
"وحیده یزدی زاده" دانش آموخته رشته مامایی دانشگاه تربیت مدرس در یک پژوهش در قالب پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد خود ، تاثیر فلوکستین بر گرگرفتگی در زنان یائسه را مورد بررسی قرار داده است.
وی در گفت و گو با ایرنا گفت: موثرترین درمان گرگرفتگی در زنان یائسه هورمون درمانی است، اما با توجه به اینکه هورمون درمانی با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه و افزایش بیماری های قلبی همراه است و همچنین برخی زنان یائسه به هورمون درمانی خوب پاسخ نمی دهند، نیاز به درمان جایگزین وجود دارد.
وی در خصوص انجام این تحقیق گفت: دراین تحقیق 80 شرکت کننده به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند که طی دو مرحله (هر مرحله چهار هفته)، تاثیر فلوکستین به صورت 20 میلی گرم روزانه در آنها بررسی شد.
یزدی تصریح کرد: در مرحله اول درمان، گروه اول 4 هفته فلوکستین دریافت کردند و در مقابل گروه دوم نیز پلاسبو گرفتند. برای 4 هفته بعد کراس آور بین دو گروه انجام شد. همه بیماران بین دو مرحله درمان به مدت یک هفته هیچ دارویی مصرف نکردند.
وی اظهار داشت: یافته های این تحقیق نشان داد که در هر دو گروه کاهش معنی داری در دفعات گرگرفتگی بین، پایان مرحله اول درمان و قبل از درمان، پایان مرحله دوم درمان و قبل از درمان، پایان مرحله اول و پایان مرحله دوم درمان، وجود دارد.
همچنین نتایج این تحقیق در هر دو گروه کاهش معنی داری در شدت گرگرفتگی بین، پایان مرحله اول درمان و قبل از درمان، پایان مرحله دوم درمان و قبل از درمان، پایان مرحله اول و پایان مرحله دوم درمان، را نشان داد.
در این مطالعه فلوکستین و دارونما هر دو در بهبود گرگرفتگی موثر شناخته شدند. اما فلوکستین به طور معنی داری موثرتر بود. بنابراین فلوکستین یک درمان جایگزین حقیقی برای زنانی محسوب می شود که تمایلی برای دریافت هورمون به دلیل ترس و یا هر علت دیگری ندارند.
این پژوهش با راهنمایی دکتر میترا مدرس گیلانی و با مشاوره دکتر انوشیروان کاظم نژاد انجام شده است.
منبع: www.in-pezeshk.blogfa.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان